Google Analytics 4

1 dag - In 1 dag vertrouwd met GA4

Duur:

1 dag

Niveau:

Trainingen

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je hebt er misschien al wat over gelezen: de grootste revolutie op Google Analytics-gebied is momenteel gaande. Met de komst van Google Analytics versie 4 wijzigt niet alleen de lay-out van deze webanalyticstool, maar ook de achterliggende meetmethode. Dit betekent dat elke Google Analytics-gebruiker tijd zal moeten investeren om weer bekwaam te worden in deze nieuwste versie. Met deze training ben je in slechts 1 dag bekend met deze nieuwste versie en daarmee klaar voor de toekomst!

Wat ga je leren

 • Je kent de achtergrond van de introductie van Google Analytics 4
 • Je bent bekend met de (on)mogelijkheden van Google Analytics 4
 • Je bent in staat om Google Analytics 4 goed in te richten
 • Je weet belangrijke rapportages terug te vinden in de tool

Voor wie

De training Google Analytics 4 is ontwikkeld voor iedereen die aan de slag wil gaan met de nieuwe versie van Google Analytics (GA4). Om deel te kunnen nemen aan deze training moet je vooraf een Google Analytics 4 profiel aanmaken en toegang regelen tot Google Tag Manager.

Programma

Tijdens deze intensieve 1-daagse training word je volledig op de hoogte gebracht van de theorie en praktijk van Google Analytics 4. Als je alle belangrijke achtergrondinformatie hebt gekregen, ga je praktisch aan de slag. Je leert hoe je GA4 inricht, rapportages opstelt en data analyseert. Na afloop van deze training ben je klaargestoomd om Google Analytics 4 zelf doeltreffend in te zetten.

Toptrainers uit de praktijk

De trainers van SRM zijn toonaangevende specialisten in hun vakgebied en staan midden in de praktijk. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en spelen in op vernieuwingen in het bedrijfsleven en de samenleving. Zij geven hun kennis en vaardigheden door op een enthousiaste en duidelijke wijze, waardoor jij je sterk ontwikkelt.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Google Analytics 4

(1 dag)

 • Achtergrond
  • Wat is Google Analytics 4?
  • Waarom is versie 4 geïntroduceerd?
  • Het meetmodel van Google Analytics 4
  • Wat zijn de verschillen tussen deze en de vorige versie?
  • Doelstellingen en KPI’s
  • Filters inrichten
  • Doelen instellen
  • Integratie met Google Ads
  • Zoeken op je website
  • Events (automatisch en handmatige)
  • De verdwenen statistieken
  • 14 meest gebruikte rapportages terugvinden in GA4
  • Realtime analytics
  • Analysehub
  • Doelgroepen
  • Alerts
  • Interpreteren en analyseren van data
  • Rapportages delen met stakeholders
 • Google Analytics 4 inrichten
 • Rapportage en analyse

Certificaat

Na afloop ontvang je het officiële certificaat 'Google Analytics 4' van SRM.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

De training Google Analytics 4 duurt 1 dag.

 
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 599,-
Studiemateriaal
€ 15,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 25,-
Locatiekosten
€ 29,50
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 683,50
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Arrangementen
Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
 
Reprorechten en hand-outs
Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Verlaag je studiekosten
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen.

Fiscaal voordeel
Je kunt gebruikmaken van de regeling ‘Aftrek studiekosten’, waarmee je tot zo’n 50 procent van je gemaakte studiekosten terugkrijgt van de Belastingdienst. Jaarlijks kun je maximaal € 15.000,- aftrekken van je inkomstenbelasting voor de studiekosten van jou en je fiscale partner. Wil je meer weten over deze regeling en aan de hand van een rekenvoorbeeld zien hoeveel voordeel jou dit oplevert? Op onze pagina over belastingvoordeel lees je er alles over.

Mogelijkheden vanuit je werkgever
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Daarnaast kan de organisatie de gemaakte opleidingskosten mogelijk volledig aftrekken van de inkomstenbelasting en gebruikmaken van andere fiscale regelingen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.

Btw
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Het lesgeld/trainingsgeld is voor particulieren vrijgesteld van btw.  
 
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
 
Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw ongeacht of de betalende partij particulier of zakelijk is.
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Google Analytics 4

Niveau:

Trainingen

Duur:

1 dag

Variant:

Dag

Prijs:

€ 683,50

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.