Masterclass Social Media voor de Communicatieprofessional

2 dagen - Voor communicatieprofs bij bedrijfsleven, overheid en non-profit

Duur:

2 dagen

Niveau:

Trainingen

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Deze 2-daagse, praktijkgerichte Masterclass Social Media voor de Communicatieprofessional is erop gericht dat jij als communicatieprofessional binnen jouw organisatie kunt optreden als dé expert op het vlak van social media. Want er is grote behoefte aan expertise over digitale communicatie. Veel vragen van directie en collega-afdelingen zoals marketing en HRM wat de organisatie moet met die grillige ongrijpbare social media. Iedereen ‘doet wel wat op social’, maar van jou wordt professionele kennis en inzicht verwacht: hoe social media strategisch te benutten en praktisch toe te passen in corporate communicatie, reputatievorming of in de relatie met stakeholders? Zo is een groeiend aantal bedrijven bezig om online community’s in te zetten om samen met klanten producten te verbeteren. Steeds meer overheden experimenteren met digitale platforms om burgers te laten participeren in hun plannen. En zoeken non-profitorganisaties naar mogelijkheden om via social media hun leden, donateurs, huurders, patiënten of studenten strakker bij hun activiteiten te betrekken. Na deze Masterclass kun jij ervoor zorgen dat jouw organisatie bij-de-tijd en succesvol actief is op social media en straks niet de boot mist.

Wat ga je leren

 • Wat zijn laatste trends rond digitale communicatie en social media?
 • Hoe passen bedrijven, (semi)overheden en non-profitorganisaties specifiek social media toe?
 • Hoe neem je directie en collega-afdelingen mee in nieuw social-mediabeleid?
 • Welke netwerken zijn geschikt voor communicatie over de organisatie, producten en diensten?
 • Hoe integreer je social-mediastrategieën in corporate, interne communicatie en marketing?
 • Hoe creëer je succesvolle netwerken met volgers, dialoog en participatie?
 • Hoe om te gaan met negatieve sentimenten, desinformatie, hoaxen en nepnieuws?

Voor wie

Je bent communicatieprofessional, medior of senior communicatieadviseur, communicatiemanager of leidinggevende aan het communicatieteam. Dat kan zijn in het bedrijfsleven, bij de (semi)overheid, in de non-profit of bij een communicatieadviesbureau. Je bent verantwoordelijk voor strategische vakgebieden als corporate communicatie, interne communicatie, marketingcommunicatie, public affairs, stakeholdermanagement, reputatiemanagement en/of issue- en crisiscommunicatie. Het is de ambitie van de organisatie en van jou als communicatieprofessional om zoveel expertise over social media te verkrijgen, dat de organisatie en communicatie daarop beleid, strategie en plannen kunnen ontwikkelen en uitvoeren.

Deze Masterclass wordt aangeboden op C-niveau. Niveau C is het niveau voor medior en senior professionals die hun kennis op tactisch en strategisch niveau willen toepassen. Deze niveau C-training wordt verzorgd op Masterniveau.

Programma

In 2 volle lesdagen ga je interactief en praktisch aan de slag met het fenomeen social media. Ook jij bent ongetwijfeld zakelijk en privé al actief op social media. Maar met deze Masterclass til je jezelf naar een hoger niveau als expert. Niet dat je de alleswetende superspecialist of nerd wordt. Maar je ontwikkelt je wel tot de communicatieprofessional die binnen jouw organisatie de meeste kennis van digitale communicatie en social media heeft. Je krijgt actueel zicht op alle positieve en negatieve facetten van social media. Je leert hoe je in jouw organisatie social media strategisch kunt inzetten in de communicatie en marketing. Zoals het snel uitwisselen van nieuws en welke netwerken daar het meest geschikt voor zijn. En hoe je met stakeholders in dialoog kunt gaan en platforms voor participatie creëert. Aan de hand van praktijkvoorbeelden uit bedrijfsleven, overheid en non-profitorganisaties krijg je een realistische visie op de voor- en nadelen van social media. Zodat je keuzen kunt maken, bijvoorbeeld bij negatieve content: wel of niet reageren, of juist proactief de regie nemen?

Toptrainers uit de praktijk

De trainers van SRM zijn toonaangevende specialisten in hun vakgebied en staan midden in de praktijk. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en spelen in op vernieuwingen in het bedrijfsleven en de samenleving. Zij geven hun kennis en vaardigheden door op een enthousiaste en duidelijke wijze, waardoor jij je sterk ontwikkelt.

Vervolg

Wil je na Masterclass Social Media voor de Communicatieprofessional nog meer leren? Misschien is een van de volgende opties interessant voor jou:

 • SRM-opleiding Senior Communicatieadviseur (BNP4-5)
 • Masterclass Adviseren op Strategisch Niveau
 • Masterclass Corporate Communicatie
 • Masterclass Managen van Mediarelaties, Issues en Crisiscommunicatie

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Om je te ontwikkelen tot communicatieprofessional op het gebied van social media worden er praktijkvoorbeelden gebruikt zodat je het geleerde direct kunt toepassen in de praktijk. Je leert diverse social-mediastrategieën om zo jouw content of platform onder de aandacht te brengen.

In de 2-daagse Masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Internet, sociale media en netwerken t/m volgers, hits en likes
 • Netwerken, platforms en community’s
 • Kansen en risico’s
 • Social-mediastrategieën en plannen
 • Social media in de interne ‘communicatieve organisatie’
 • Inzet van content, posts, blogs, vlogs of influencers
 • Praktijkvoorbeelden van bedrijven, overheid en non-profit
 • Organiseren van digitale dialoog en participatie
 • Effectief monitoren en managen van respons en reacties
 • Do’s en don’ts

Certificaat

Na afloop ontvang je het officiële certificaat 'Social Media voor de Communicatieprofessional' van SRM.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

De training Masterclass Social Media voor de Communicatieprofessional duurt 2 dagen.

 
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 1.509,-
Studiemateriaal
€ 55,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 50,-
Locatiekosten
€ 59,-
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.688,-
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Arrangementen
Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
 
Reprorechten en hand-outs
Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Verlaag je studiekosten
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen.

Fiscaal voordeel
Je kunt gebruikmaken van de regeling ‘Aftrek studiekosten’, waarmee je tot zo’n 50 procent van je gemaakte studiekosten terugkrijgt van de Belastingdienst. Jaarlijks kun je maximaal € 15.000,- aftrekken van je inkomstenbelasting voor de studiekosten van jou en je fiscale partner. Wil je meer weten over deze regeling en aan de hand van een rekenvoorbeeld zien hoeveel voordeel jou dit oplevert? Op onze pagina over belastingvoordeel lees je er alles over.

Mogelijkheden vanuit je werkgever
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Daarnaast kan de organisatie de gemaakte opleidingskosten mogelijk volledig aftrekken van de inkomstenbelasting en gebruikmaken van andere fiscale regelingen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.

Btw
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Het lesgeld/trainingsgeld is voor particulieren vrijgesteld van btw.  
 
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
 
Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw ongeacht of de betalende partij particulier of zakelijk is.
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Masterclass Social Media voor de Communicatieprofessional

Niveau:

Trainingen

Duur:

2 dagen

Variant:

Dag

Prijs:

€ 1.688,00

Masterclass Social Media voor de Communicatieprofessional

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.