SRM Social Media Specialist

5 maanden - Vergroot je bereik met een effectieve contentstrategie

Duur:

5 maanden

Niveau:

Vakopleiding A, B (HBO)

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Nederlanders spenderen gemiddeld 98 minuten per dag op social media. Hoe val je op als organisatie? En hoe bereik je de consument met jouw platform? Tijdens de opleiding SRM Social Media Specialist ga je aan de slag met het ontwikkelen van unieke content door jouw potentiële doelgroep te bestuderen. Je krijgt handvatten aangereikt om een succesvolle contentstrategie te bedenken. Zo weet je op welk geschikt moment en platform je content kunt plaatsen om het meeste bereik te genereren. Met de praktijkgerichte aanpak van SRM pas je wat je leert direct toe binnen je werk. Je merkt dan ook meteen resultaat. SRM is niet voor niets de opleider voor marketing- en communicatieprofessionals.

Wat ga je leren

  • Je voelt je doelgroep feilloos aan door te onderzoeken welke content hen aanspreekt
  • Je weet exact welke social-mediadoelen je moet implementeren om meer leads te genereren
  • Je weet welke typen campagnes en kanalen je op het juiste moment kunt inzetten om je dienst of product in de belangstelling te brengen

Voor wie

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die zich wil specialiseren in social media en een succesvolle strategie wil realiseren. Je bent marketeer, webredacteur, communicatieadviseur, communicatiespecialist of communitymanager.

Het programma wordt verzorgd op B niveau, hét niveau voor de medior marketing- en communicatieprofessionals, die vanuit een strategisch vertrekpunt invulling willen geven aan de tactisch/operationele Social Media aanpak.

Programma

Je verdiept je in de belangrijkste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media. Je leert hoe jouw organisatie zich kan onderscheiden van concurrenten door je te verdiepen in alle relevante social-medianetwerken. Je gaat aan de slag met het formuleren van een concreet doel dat aansluit bij de kernwaarden en de doelgroep van je organisatie. Tot slot heb je 2 begeleidingsbijeenkomsten die je voldoende voorbereiden op de integrale eindopdracht. Met de kennis en vaardigheden die je opdoet, kun je een krachtig en effectief social-mediaplan implementeren.

Topdocenten uit de praktijk

De docenten worden door SRM zorgvuldig geselecteerd. Vakkennis binnen online markten, ruime en actuele ervaring in het vakgebied en didactische kwaliteiten zijn de belangrijkste criteria. Op elke bijeenkomst wordt een docent ingezet die in zijn of haar dagelijkse praktijk met alle facetten daarvan in aanraking komt. Hierdoor weten de docenten de theorie eenvoudig te vertalen naar de voor jou herkenbare praktijk.

Vervolg

Wil je na de opleiding SRM Social Media Specialist nog meer leren? Misschien is een van de volgende opties interessant voor jou:

  • SRM Online Marketeer B
  • SRM Senior Communicatieadviseur C

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

SRM Social Media Specialist

Niveau:

Vakopleiding A, B (HBO)

Duur:

5 maanden

Variant:

Dag en E-learning

Prijs:

€ 4.244,00

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.