Studievarianten

Als geen ander begrijpen wij dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Behalve een baan, heb je waarschijnlijk ook nog een druk privéleven en een gezin. Dan is het wel zo fijn als je zelf kunt bepalen hoe je je opleiding volgt. Daarom kun je bij SRM kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: klassikaal, e-learning, blended learning (enkel bij NIMA B) of Virtual Classroom. En wil je tijdens je opleiding overstappen naar een andere variant? Dan kun je, indien er alternatieven zijn, moeiteloos en zonder extra kosten overstappen.

Klassikaal

Tijdens een klassikale opleiding of training bij SRM heb je les op een van onze leslocaties met een groep medestudenten en een docent voor de klas. Deze bijeenkomsten vinden meestal overdag plaats tussen 9.30 en 16.30 uur. Bij een aantal opleidingen is het ook mogelijk om bijeenkomsten in de avonduren of op zaterdagen te volgen. Kies je voor lessen overdag, dan heb je één keer in de twee weken les. Volg je lessen in de avonduren? Dan heb je elke week les van 19.00 tot 22.00 uur. Zo is een opleiding bij SRM goed te combineren met een baan en een druk privéleven. 

E-learning

Al onze NIMA-opleidingen zijn ook via e-learning te volgen. Wil jij vanuit huis studeren op een moment dat het jou uitkomt? Dan is e-learning een goede keuze. Je studeert in je eigen tijd onder begeleiding van een docent op afstand. Je volgt geen lessen, maar de docent staat klaar om al jouw vragen over de stof te beantwoorden via onze online leeromgeving e-Connect. Daarnaast ontvang je van ons alle studiematerialen die je nodig hebt om jouw opleiding met succes af te ronden. Je leest literatuur, maakt opdrachten en oefent met het maken van examens. Dit doe je allemaal zelfstandig in de leeromgeving. Sommige opdrachten kun je zelf nakijken, andere opdrachten stuur je naar jouw docent voor feedback. Kom je ergens niet uit? Jouw docent is via de online leeromgeving bereikbaar voor vragen. Studeren via e-learning biedt jou de maximale flexibiliteit om een opleiding te volgen in jouw eigen tempo. En mocht je er even niet uitkomen, dan weet je zeker dat er een docent klaarstaat om jouw vragen over de stof te beantwoorden.  

Virtual Classroom

De voordelen van klassikale les in het comfort van je eigen huis. Dat is een les volgen via de Virtual Classroom. In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les van een van onze vakkundige docenten via de computer. Jij en je medestudenten loggen vanuit thuis in, in het digitale klaslokaal. Dit digitale lokaal is zo ingericht dat het net een live les op een van onze leslocaties is, zonder het gedoe van reizen naar een locatie.  

Blended onderwijs

Onze NIMA B-opleidingen zijn opgebouwd als een blended opleiding. Blended onderwijs betekent dat jouw opleiding een combinatie is van klassikale lessen (virtueel of op locatie), e-learning en digitale vragenuurtjes. De klassikale lessen kun je zowel via de Virtual Classroom als op locatie volgen. Je kunt kiezen tussen lessen die overdag plaatsvinden of lessen in de avonduren. Als je geen behoefte hebt aan klassikale lessen, dan kies je voor deze opleiding via e-learning. 
Je blended programma ziet er als volgt uit:

  1. Klassikale lessen. Er worden gedurende de opleiding 10 klassikale bijeenkomsten ingepland. Deze volg je op locatie of via de Virtual Classroom. Tijdens deze bijeenkomsten staat de docent stil bij een aantal belangrijke concepten uit de opleiding en is er ruimte om vragen te stellen. De start van de opleiding en de examentrainingen zijn altijd klassikaal.
  2. E-learning. Tussen de klassikale lessen door volg je zelfstandig een e-learning. Daarin kun je op eigen tempo alle studiestof doorlopen. Kleine vragen over de e-learning kun je via de chat aan jouw docent stellen. 
  3. Vragenuurtje. Er zal met regelmaat nog een vragenuurtje worden ingepland. Deze vragenuurtjes stemt de docent tijdens de opleiding met de groep af. 

Door deze combinatie van klassikale lessen, e-learning en digitale vragenuurtjes, kun je de opleiding zo inplannen dat hij past in jouw persoonlijke situatie. Er is voldoende tijd om op eigen tempo door de stof heen te gaan, maar er is ook volop contact met een docent als je er even niet uitkomt. Een ideale combinatie dus!