Masterclass Adviseren op Strategisch Niveau

2-daagse Masterclass voor ambitieuze communicatieprofs bij bedrijfsleven, overheid en non-profit

Duur:

2 dagen

Niveau:

Trainingen

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je bent communicatieprofessional en je wilt je verder ontwikkelen tot een stevige communicatieadviseur op strategisch niveau. Dan sluit jouw ambitie naadloos aan bij de groeiende behoefte bij organisaties en hun directies. Zij willen goed opgeleide adviseurs die in staat zijn communicatie mee te nemen naar het niveau waar de organisatie haar beleidskeuzes maakt. Strategische keuzes met altijd consequenties voor de reputatie en stakeholders van de organisatie. De masterclass zet je op weg naar dit strategisch beleidsniveau. Daar waar jij met jouw specifieke kennis, kunde en persoonlijkheid een waardevolle bijdrage levert aan het succes van de organisatie. Je ontdekt, leert en traint hoe je met uitgekiende adviezen voor- en tegenstanders weet te overtuigen. Zodat je als communicatieprof groeit naar een volwaardig en succesvol gespreks- en sparringpartner voor bestuur, directie en management.

Vrijstelling

De Masterclass Adviseren op Strategisch Niveau is tevens onderdeel van de SRM Senior Communicatieadviseur C (BNP 4-5) en levert bij het verder studeren vrijstelling voor deze gelijknamige Masterclass binnen de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding.

Wat ga je leren

 • Hoe kom ik als communicatieadviseur structureel aan tafel bij de directie en management?
 • Welke stappen moet ik zetten om te groeien van uitvoerend naar strategisch?
 • Hoe analyseer ik organisatievraagstukken naar strategisch communicatiebeleid?
 • Hoe draag ik met strategische communicatie bij aan de doelen van de organisatie?
 • Hoe overtuig ik management en collega-afdelingen van de impact van mijn adviezen?
 • Met welke gesprekstechnieken heb ik succes bij welk type opdrachtgever in welke situatie?
 • Hoe ga ik om met hiërarchie en doorbreek ik weerstand?
 • Hoe perfectioneer ik mijn persoonlijke adviesvaardigheden?

Voor wie

Je bent communicatieprofessional, medior of senior communicatieadviseur, communicatiemanager, leidinggevend aan het communicatieteam. Dat kan zijn in het bedrijfsleven, in de non-profit, bij een communicatieadviesbureau of bij de (semi)overheid als politiek assistent of woordvoerder. Je bent verantwoordelijk voor vakgebieden als corporate communicatie, interne communicatie, marketingcommunicatie, mediarelaties, public affairs, stakeholdermanagement, reputatiemanagement, issue- en crisis communicatie en participatie. Het is jouw ambitie om voor de organisatie als sterke communicatieadviseur op strategisch beleidsniveau te functioneren. Het niveau van de masterclass is strategisch communicatieadvies en -management (Logeion Beroepsniveauprofiel 4/5).

Programma

In twee volle lesdagen ga je interactief en praktisch aan de slag met alle aspecten van ‘Adviseren op Strategisch Niveau’. We verkennen het ‘strategische niveau’ van organisatie en communicatie en kijken naar wat management en opdrachtgevers van ons communicatieadviseurs eisen en verwachten. We ontwikkelen een strategische visie op communicatie. Ook om afspraken te maken over de bijdrage van communicatie aan de doelen van de organisatie en de afbakening van jouw verantwoordelijkheid. We inventariseren met welk type opdrachtgever we in welke adviessituatie effectief overtuigend zijn. We wisselen onderling ervaringen uit van geslaagde en minder geslaagde advisering, om zo tot de ‘best practices’ te komen. En we oefenen hands-on jouw adviesvaardigheden en gesprekstechnieken, zodat je weet hoe je interventies pleegt en weerstanden overwint.

Toptrainers uit de praktijk

De trainers van SRM zijn toonaangevende specialisten in hun vakgebied en staan midden in de praktijk. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en spelen in op vernieuwingen in het bedrijfsleven en de samenleving. Zij geven hun kennis en vaardigheden door op een enthousiaste en duidelijke wijze, waardoor jij je sterk ontwikkelt.

Vervolg

 • Wil je na deze masterclass nog meer leren? Misschien is een van de volgende opties interessant voor jou:
 • SRM-opleiding Senior Communicatieadviseur (BNP4-5)
 • SRM-opleiding Executieve Master Communicatiemanager (BNP 5-6)
 • Masterclass Public Affairs
 • Masterclass Interne Communicatie
 • Masterclass Corporate Communicatie
 • Masterclass Managen van Mediarelaties, Issues en Crisiscommunicatie

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Theorie en praktijk gaan hand in hand in deze training. Je leert hoe je kunt omgaan met machtsverhoudingen en weerstand en je past deze kennis direct toe in oefeningen met medestudenten.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Strategische positie communicatieprofessional
 • Analyseren organisatie- en communicatievraagstukken
 • Coachend en faciliterend leiderschap
 • Strategische modellen (communicatieframe, canvas, beleidscyclus en dergelijke)
 • Overtuigend adviseur van directie, bestuur, MT
 • Omgaan met macht, belangen en weerstand
 • Technieken voor effectief adviseren
 • Trainen persoonlijke adviesvaardigheden

Certificaat

Na afloop ontvang je het officiële certificaat 'Masterclass Adviseren op Strategisch Niveau' van SRM.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

De training Masterclass Adviseren op Strategisch Niveau duurt 2 dagen.

 
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 1.539,-
Studiemateriaal
€ 35,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 50,-
Locatiekosten
€ 59,-
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.698,-
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Arrangementen
Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
 
Reprorechten en hand-outs
Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Verlaag je studiekosten
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen.

Fiscaal voordeel
Je kunt gebruikmaken van de regeling ‘Aftrek studiekosten’, waarmee je tot zo’n 50 procent van je gemaakte studiekosten terugkrijgt van de Belastingdienst. Jaarlijks kun je maximaal € 15.000,- aftrekken van je inkomstenbelasting voor de studiekosten van jou en je fiscale partner. Wil je meer weten over deze regeling en aan de hand van een rekenvoorbeeld zien hoeveel voordeel jou dit oplevert? Op onze pagina over belastingvoordeel lees je er alles over.

Mogelijkheden vanuit je werkgever
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Daarnaast kan de organisatie de gemaakte opleidingskosten mogelijk volledig aftrekken van de inkomstenbelasting en gebruikmaken van andere fiscale regelingen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.

Btw
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Het lesgeld/trainingsgeld is voor particulieren vrijgesteld van btw.  
 
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
 
Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw ongeacht of de betalende partij particulier of zakelijk is.
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Masterclass Adviseren op Strategisch Niveau

Niveau:

Trainingen

Duur:

2 dagen

Variant:

Dag

Prijs:

€ 1.698,00

Masterclass Adviseren op Strategisch Niveau

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.