Masterclass Adviseren op Strategisch Niveau

2-daagse Masterclass voor ambitieuze communicatieprofs bij bedrijfsleven, overheid en non-profit

Duur:

2 dagen

Niveau:

Training

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je bent communicatieprofessional en je wilt je verder ontwikkelen tot een stevige communicatieadviseur op strategisch niveau. Dan sluit jouw ambitie naadloos aan bij de groeiende behoefte bij organisaties en hun directies. Zij willen goed opgeleide adviseurs die in staat zijn communicatie mee te nemen naar het niveau waar de organisatie haar beleidskeuzes maakt. Strategische keuzes met altijd consequenties voor de reputatie en stakeholders van de organisatie. De masterclass zet je op weg naar dit strategisch beleidsniveau. Daar waar jij met jouw specifieke kennis, kunde en persoonlijkheid een waardevolle bijdrage levert aan het succes van de organisatie. Je ontdekt, leert en traint hoe je met uitgekiende adviezen voor- en tegenstanders weet te overtuigen. Zodat je als communicatieprof groeit naar een volwaardig en succesvol gespreks- en sparringpartner voor bestuur, directie en management.

Vrijstelling

De Masterclass Adviseren op Strategisch Niveau is tevens onderdeel van de SRM Senior Communicatieadviseur C (BNP 4-5) en levert bij het verder studeren vrijstelling voor deze gelijknamige Masterclass binnen de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding.

Wat ga je leren

 • Hoe kom ik als communicatieadviseur structureel aan tafel bij de directie en management?
 • Welke stappen moet ik zetten om te groeien van uitvoerend naar strategisch?
 • Hoe analyseer ik organisatievraagstukken naar strategisch communicatiebeleid?
 • Hoe draag ik met strategische communicatie bij aan de doelen van de organisatie?
 • Hoe overtuig ik management en collega-afdelingen van de impact van mijn adviezen?
 • Met welke gesprekstechnieken heb ik succes bij welk type opdrachtgever in welke situatie?
 • Hoe ga ik om met hiërarchie en doorbreek ik weerstand?
 • Hoe perfectioneer ik mijn persoonlijke adviesvaardigheden?

Voor wie

Je bent communicatieprofessional, medior of senior communicatieadviseur, communicatiemanager, leidinggevend aan het communicatieteam. Dat kan zijn in het bedrijfsleven, in de non-profit, bij een communicatieadviesbureau of bij de (semi)overheid als politiek assistent of woordvoerder. Je bent verantwoordelijk voor vakgebieden als corporate communicatie, interne communicatie, marketingcommunicatie, mediarelaties, public affairs, stakeholdermanagement, reputatiemanagement, issue- en crisis communicatie en participatie. Het is jouw ambitie om voor de organisatie als sterke communicatieadviseur op strategisch beleidsniveau te functioneren. Het niveau van de masterclass is strategisch communicatieadvies en -management (Logeion Beroepsniveauprofiel 4/5).

Programma

In twee volle lesdagen ga je interactief en praktisch aan de slag met alle aspecten van ‘Adviseren op Strategisch Niveau’. We verkennen het ‘strategische niveau’ van organisatie en communicatie en kijken naar wat management en opdrachtgevers van ons communicatieadviseurs eisen en verwachten. We ontwikkelen een strategische visie op communicatie. Ook om afspraken te maken over de bijdrage van communicatie aan de doelen van de organisatie en de afbakening van jouw verantwoordelijkheid. We inventariseren met welk type opdrachtgever we in welke adviessituatie effectief overtuigend zijn. We wisselen onderling ervaringen uit van geslaagde en minder geslaagde advisering, om zo tot de ‘best practices’ te komen. En we oefenen hands-on jouw adviesvaardigheden en gesprekstechnieken, zodat je weet hoe je interventies pleegt en weerstanden overwint.

Toptrainers uit de praktijk

De trainers van SRM zijn toonaangevende specialisten in hun vakgebied en staan midden in de praktijk. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en spelen in op vernieuwingen in het bedrijfsleven en de samenleving. Zij geven hun kennis en vaardigheden door op een enthousiaste en duidelijke wijze, waardoor jij je sterk ontwikkelt.

Vervolg

 • Wil je na deze masterclass nog meer leren? Misschien is een van de volgende opties interessant voor jou:
 • SRM-opleiding Senior Communicatieadviseur (BNP4-5)
 • SRM-opleiding Executieve Master Communicatiemanager (BNP 5-6)
 • Masterclass Public Affairs
 • Masterclass Interne Communicatie
 • Masterclass Corporate Communicatie
 • Masterclass Managen van Mediarelaties, Issues en Crisiscommunicatie

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Masterclass Adviseren op Strategisch Niveau

Niveau:

Training

Duur:

2 dagen

Variant:

Dag

Prijs:

€ 1.698,00

Masterclass Adviseren op Strategisch Niveau

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.
 
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.