SRM C Senior Communicatieadviseur (BNP 4-5)

8 maanden - Executive Master op C-niveau, beroepsniveau 4

Duur:

8 maanden

Niveau:

Vakopleiding C, D (Master)

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je wilt groeien naar senior communicatieadviseur op strategisch niveau. Deze veelgekozen SRM-opleiding geeft een krachtige impuls aan jouw professionele competenties en persoonlijke ontwikkeling. Op het snijvlak van organisatie en communicatie ben jij als senior adviseur betrokken bij beleidsvorming. Met je nieuwe kennis en vaardigheden opereer je als de stevige sparringpartner voor directie en management. Vele honderden communicatieprofessionals gingen jou voor in deze populaire opleiding. Met SRM Communicatie C op hun cv horen zij tot de meest gevraagde senior communicatieadviseurs bij bedrijfsleven en overheid.

Vrijstelling

Kies je voor de Masterclass Communicatiemanagement en Accountability of voor de Masterclass Business Intelligence en Medialogica, dan krijg je deze module vrijgesteld binnen de SRM D Executive Master Communicatiemanager (BNP 5-6). Een ideale manier om te ruiken aan het D-niveau en als je verder studeert levert het je direct 1 Masterclass vrijstelling op.

Wat ga je leren

 • Je benadert communicatie vanuit perspectief van organisatie en omgeving
 • Je vertaalt complexe organisatievragen naar strategische communicatie
 • Je ontwikkelt een visie op communicatie en reputatiemanagement
 • Je leert overtuigend en coachend te adviseren en collega-afdelingen te inspireren
 • Je hebt inzicht in de actuele trends in maatschappij en media
 • Je kent de impact van issues en crises op het imago en vertrouwen bij relaties
 • Je weet hoe gedragsbeïnvloeding, opinievorming en media functioneren
 • Je hebt goed zicht op je eigen functioneren en leiderschap
 • Je bent een stevig adviseur en regisseur met aantoonbare meerwaarde

Voor wie

Wil je deze pittige SRM-opleiding naar Communicatie C/BNP 4 met succes kunnen volgen, dan is het een vereiste dat je al enige jaren werkzaam bent in een communicatiefunctie. Dit kan zijn in het bedrijfsleven, bij de (semi)overheid, in de non-profitsector of bij een communicatieadviesbureau. Je functioneert al op het niveau van Communicatie B/BNP 3, bijvoorbeeld als medior communicatiemedewerker of communicatieadviseur. Jouw denkniveau is tenminste HBO.

Live businesscase

Tijdens de live businesscase werk je van vrijdagochtend tot en met zaterdagmiddag op een toplocatie (inclusief diner, borrel en overnachting) in teamverband aan een reëel bestaand vraagstuk, voorgelegd door een aansprekende opdrachtgever. In een realistische praktijksimulatie haal je onder tijdsdruk het uiterste uit jezelf en je team. Aan het slot van de tweedaagse live businesscase presenteert jouw team jullie oplossing en aanpak aan de opdrachtgever. Deze geeft direct feedback en kiest de beste aanpak. Alle eerdere deelnemers beoordelen de live businesscase als hoogtepunt in de C-opleiding, met name de uitdaging, de spanning en het enorm hoge leerrendement. De presentatie van de oplossing van de live businesscase telt voor 50% mee in je eindbeoordeling van de opleiding.

Programma

Deze SRM-opleiding is geheel gericht op jouw ambitie om je te ontwikkelen tot strategisch senior communicatieadviseur. Het uitgekiende programma combineert drie hoofdlijnen: verdieping van je vakkennis, versteviging van jouw adviesvaardigheden en het versterken van je persoonlijk optreden als communicatieadviseur. Je verhoogt jouw analytisch vermogen, zodat je zowel in- als extern ontwikkelingen en sentimenten waarneemt, die je vertaalt naar consequenties voor het organisatie- en communicatiebeleid. Je vergroot je inzicht in kritische factoren als missie, identiteit, reputatie, draagvlak en vertrouwen. Je denkt in strategische oplossingen en scenario’s. Je adviseert overtuigend over de inzet van interne en corporate communicatie, het managen van reputatie, issues en crises, en de omgang met stakeholders, actiegroepen, persrelaties en (social) media. Je werkt aan je rol als inspirator, coach en facilitator van je collega’s en directie. Tijdens de opleiding vinden er tevens twee gastlessen plaats door ervaren professionals binnen het vakgebied, zoals topmanagers uit het bedrijfsleven.

Topdocenten uit de praktijk

SRM selecteert docenten vanuit haar ijzeren filosofie dat het beste leereffect ontstaat in de mix van kennis en praktijk. Daarom krijg je uitsluitend les van communicatie-experts die tegelijkertijd in uiteenlopende organisaties dagelijks actief zijn op strategisch en praktisch niveau. Veel SRM-docenten publiceren over het communicatievak. Didactisch sterk weten ze je in de materie te trekken en je uit te dagen, maar ze geven je ook persoonlijke aandacht en gaan in op jouw praktijk.

SRM opleidingen met resultaat

Al meer dan 60 jaar is SRM hét particuliere opleidingsinstituut voor beginnende en ervaren professionals in de communicatie, marketing, marketingcommunicatie en online marketing. De sterke succesformule van SRM is de combinatie van theorie met praktijk. In vrijwel elke organisatie werken wel professionals die het vak bij SRM leerden. Na een SRM-opleiding rapporteren oud-deelnemers een toename van 40% van hun vakkennis en kunde; 30% behaalt betere resultaten.

Verder leren?

Wil jij je na de SRM C Senior Communicatieadviseur (BNP 4-5) nog verder ontwikkelen? Dan zijn deze opties mogelijk interessant voor jou:

 • SRM D Executive Master Communicatiemanager (BNP5)
 • SRM D Executive Master Digital Transformation & Leadership

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

SRM C Senior Communicatieadviseur (BNP 4-5)

Niveau:

Vakopleiding C, D (Master)

Duur:

8 maanden

Variant:

Dag

Prijs:

€ 6.990,50

SRM C Senior Communicatieadviseur (BNP 4-5)

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.