Masterclass Communicatiemanagement en Accountability

2 dagen - Op senior en managementniveau

Duur:

2 dagen

Niveau:

Training

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Doen we de goede dingen en doen we ze goed? Dat is het centrale thema van de Masterclass Communicatiemanagement en Accountability . Cathelijne Janssen, dé expert op het gebied van accountability, verzorgt zelf deze speciaal voor SRM ontwikkelde tweedaagse Masterclass, gericht op senior communicatieadviseurs, communicatiemanagers en CCO’s. Wil jij weten hoe je de juiste communicatiekeuzen maakt en deze kunt toetsen op effectiviteit? Is het jouw ambitie je communicatiebeleid continu te blijven verbeteren? En vind jij het belangrijk dat je kunt laten zien wat de toegevoegde waarde van communicatie aan de organisatiedoelen is? Schrijf je dan in voor deze Masterclass en leer hoe je aan de hand van de accountabilitycyclus verantwoordelijkheid neemt én verantwoording aflegt op het gebied van communicatie. En daarmee continu werkt aan de professionalisering van communicatie op organisatie-, afdelings- en persoonsniveau.

Wat ga je leren

  • Je benadert accountability van communicatie vanuit een breed organisatieperspectief
  • Je krijgt inzicht in wat accountability is en hoe het je helpt de communicatiefunctie te professionaliseren
  • Je verkent de drie niveaus waarop accountability van communicatie zich afspeelt: op organisatieniveau, op afdelingsniveau en op persoonsniveau: het niveau van jou als communicatieprofessional
  • Je maakt kennis met de ‘accountabilitycyclus’: je weet hoe je als communicatieprofessional je verantwoordelijkheid neemt en hoe je achteraf verantwoording aflegt
  • Je leert relevante onderzoeksmethoden kennen, zoals de Balanced Scorecard, Reptrak, en de PAN-analyse
  • Je verhoogt de effectiviteit van communicatie-inspanningen
  • Je kunt directie en organisatie de toegevoegde waarde van communicatie laten zien, door aan te tonen in welke mate communicatie bijdraagt aan de doelen van de organisatie

Voor wie

De Masterclass Communicatiemanagement en Accountability is bestemd voor communicatiemanagers, senior communicatieadviseurs, CCO’s en leidinggevenden aan communicatieteams.

Als deelnemer ben je ervaren in het communicatievak, je bent van senior niveau en hebt het denkniveau HBO/universitair. Qua beroepsniveauprofiel van Logeion bevindt de Masterclass zich op BNP 5.

Programma

In deze praktijkgerichte Masterclass behandelt Cathelijne Janssen de meest actuele inzichten over accountability, de theorieën onder accountability van communicatie en de verschillende onderzoeksmethoden. In de twee dagen verdiep je niet alleen je inzicht in de relatie tussen doelen van de organisatie en de bijdrage van communicatie aan die doelen. Maar je leert vooral hoe je deze bijdrage aantoonbaar maakt en onderbouwt. Dat doe je door de organisatiedoelen te richten op de resultaatgebieden van communicatie, via het inrichten van de aanpak en communicatiestrategie naar ten slotte het verrichten van communicatieactiviteiten en -middelen. Je leert hoe je verschillende onderzoeksmethoden kunt inzetten, zoals de Balanced Scorecard voor communicatie, Reptrak: het onderzoeksmodel voor reputatie en Janssen’s eigen PAN-analyse, waarmee zij de verantwoordelijkheden van organisatie en communicatie op het gebied van richten, inrichten en verrichten van de communicatie concretiseert. Kortom, deze Masterclass helpt je accountability te implementeren in jouw strategisch communicatiebeleid.

Toptrainers uit de praktijk

De Masterclass Communicatiemanagement en Accountability krijg je exclusief van Cathelijne Janssen, de toonaangevende expert in Nederland op het gebied van accountability van communicatie. Zij is auteur van diverse publicaties en boeken over accountability, waaronder ‘Uitgemeten - de accountabilitycyclus voor communicatie’. Zij heeft methoden ontwikkeld om de effectiviteit en de toegevoegde waarde van communicatie voor de organisatie te onderzoeken en aan te tonen. Vanuit haar unieke expertise en aanpak implementeert zij de accountability van communicatie in commerciële, non-profit- en overheidsorganisaties.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Masterclass Communicatiemanagement en Accountability

Niveau:

Training

Duur:

2 dagen

Variant:

Dag

Prijs:

€ 2.188,00

Masterclass Communicatiemanagement en Accountability

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.
 
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.