Masterclass Communicatiemanagement en Accountability

2 dagen - Op senior en managementniveau

Duur:

2 dagen

Niveau:

Trainingen

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Doen we de goede dingen en doen we ze goed? Dat is het centrale thema van de Masterclass Communicatiemanagement en Accountability . Cathelijne Janssen, dé expert op het gebied van accountability, verzorgt zelf deze speciaal voor SRM ontwikkelde tweedaagse Masterclass, gericht op senior communicatieadviseurs, communicatiemanagers en CCO’s. Wil jij weten hoe je de juiste communicatiekeuzen maakt en deze kunt toetsen op effectiviteit? Is het jouw ambitie je communicatiebeleid continu te blijven verbeteren? En vind jij het belangrijk dat je kunt laten zien wat de toegevoegde waarde van communicatie aan de organisatiedoelen is? Schrijf je dan in voor deze Masterclass en leer hoe je aan de hand van de accountabilitycyclus verantwoordelijkheid neemt én verantwoording aflegt op het gebied van communicatie. En daarmee continu werkt aan de professionalisering van communicatie op organisatie-, afdelings- en persoonsniveau.

Wat ga je leren

 • Je benadert accountability van communicatie vanuit een breed organisatieperspectief
 • Je krijgt inzicht in wat accountability is en hoe het je helpt de communicatiefunctie te professionaliseren
 • Je verkent de drie niveaus waarop accountability van communicatie zich afspeelt: op organisatieniveau, op afdelingsniveau en op persoonsniveau: het niveau van jou als communicatieprofessional
 • Je maakt kennis met de ‘accountabilitycyclus’: je weet hoe je als communicatieprofessional je verantwoordelijkheid neemt en hoe je achteraf verantwoording aflegt
 • Je leert relevante onderzoeksmethoden kennen, zoals de Balanced Scorecard, Reptrak, en de PAN-analyse
 • Je verhoogt de effectiviteit van communicatie-inspanningen
 • Je kunt directie en organisatie de toegevoegde waarde van communicatie laten zien, door aan te tonen in welke mate communicatie bijdraagt aan de doelen van de organisatie

Voor wie

De Masterclass Communicatiemanagement en Accountability is bestemd voor communicatiemanagers, senior communicatieadviseurs, CCO’s en leidinggevenden aan communicatieteams.

Als deelnemer ben je ervaren in het communicatievak, je bent van senior niveau en hebt het denkniveau HBO/universitair. Qua beroepsniveauprofiel van Logeion bevindt de Masterclass zich op BNP 5.

Programma

In deze praktijkgerichte Masterclass behandelt Cathelijne Janssen de meest actuele inzichten over accountability, de theorieën onder accountability van communicatie en de verschillende onderzoeksmethoden. In de twee dagen verdiep je niet alleen je inzicht in de relatie tussen doelen van de organisatie en de bijdrage van communicatie aan die doelen. Maar je leert vooral hoe je deze bijdrage aantoonbaar maakt en onderbouwt. Dat doe je door de organisatiedoelen te richten op de resultaatgebieden van communicatie, via het inrichten van de aanpak en communicatiestrategie naar ten slotte het verrichten van communicatieactiviteiten en -middelen. Je leert hoe je verschillende onderzoeksmethoden kunt inzetten, zoals de Balanced Scorecard voor communicatie, Reptrak: het onderzoeksmodel voor reputatie en Janssen’s eigen PAN-analyse, waarmee zij de verantwoordelijkheden van organisatie en communicatie op het gebied van richten, inrichten en verrichten van de communicatie concretiseert. Kortom, deze Masterclass helpt je accountability te implementeren in jouw strategisch communicatiebeleid.

Toptrainers uit de praktijk

De Masterclass Communicatiemanagement en Accountability krijg je exclusief van Cathelijne Janssen, de toonaangevende expert in Nederland op het gebied van accountability van communicatie. Zij is auteur van diverse publicaties en boeken over accountability, waaronder ‘Uitgemeten - de accountabilitycyclus voor communicatie’. Zij heeft methoden ontwikkeld om de effectiviteit en de toegevoegde waarde van communicatie voor de organisatie te onderzoeken en aan te tonen. Vanuit haar unieke expertise en aanpak implementeert zij de accountability van communicatie in commerciële, non-profit- en overheidsorganisaties.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

In deze Masterclass ontdek je wat accountability inhoudt en hoe je het kunt inzetten binnen jouw organisatie.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Impact van communicatie

 • De toegevoegde waarde van communicatie voor de organisatie
 • Van inspanning naar impact
 • Organisatiedoelstellingen
 • Resultaatgebieden van communicatie

Accountability

 • De accountabilitycyclus
 • Verantwoordelijkheid nemen en verantwoording afleggen
 • PDCA

Communicatie met effect

 • Communicatiedoelen, doelstellingen en strategie
 • Richten - inrichten - verrichten

Communicatieonderzoek en -analyse

 • Methoden en toepassing (onder andere Balanced Scorecard voor communicatie, Reptrak, PAN-analyse)
 • Kwalitatief en kwantitatief onderzoek
 • Big data

Implementatie en werkwijze

 • Accountable werken in de praktijk

Certificaat

Wanneer je beide dagen aan deze Masterclass hebt deelgenomen, ontvang je het officiële SRM-diploma ‘SRM Masterclass Communicatiemanagement en Accountability ’. In bezit van dit diploma word je vrijgesteld voor deze module binnen de opleiding SRM Executive Master Communicatiemanager-D (BNP 5-6). Hiermee biedt dit diploma unieke meerwaarde op Masterniveau.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

De Masterclass Masterclass Communicatiemanagement en Accountability duurt 2 dagen.

 
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 1.999,-
Studiemateriaal
€ 65,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 50,-
Locatiekosten
€ 59,-
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 2.188,-
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Arrangementen
Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
 
Reprorechten en hand-outs
Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Verlaag je studiekosten
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen.

Fiscaal voordeel
Je kunt gebruikmaken van de regeling ‘Aftrek studiekosten’, waarmee je tot zo’n 50 procent van je gemaakte studiekosten terugkrijgt van de Belastingdienst. Jaarlijks kun je maximaal € 15.000,- aftrekken van je inkomstenbelasting voor de studiekosten van jou en je fiscale partner. Wil je meer weten over deze regeling en aan de hand van een rekenvoorbeeld zien hoeveel voordeel jou dit oplevert? Op onze pagina over belastingvoordeel lees je er alles over.

Mogelijkheden vanuit je werkgever
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Daarnaast kan de organisatie de gemaakte opleidingskosten mogelijk volledig aftrekken van de inkomstenbelasting en gebruikmaken van andere fiscale regelingen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.

Btw
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Het lesgeld/trainingsgeld is voor particulieren vrijgesteld van btw.  
 
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
 
Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw ongeacht of de betalende partij particulier of zakelijk is.
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Masterclass Communicatiemanagement en Accountability

Niveau:

Trainingen

Duur:

2 dagen

Variant:

Dag

Prijs:

€ 2.188,00

Masterclass Communicatiemanagement en Accountability

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.