Masterclass Medialogica

1 dag - Communicatie in een krachtenveld van (online) media en fake news

Duur:

1 dag

Niveau:

Trainingen

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In toenemende mate bepalen social media, fake news en influencers wat belangrijk en/of relevant is. En traditionele media communiceren steeds vaker het nieuws dat online trending is. Voor organisaties en communicatieteams is het daarom belangrijker dan ooit om te monitoren wat trending is en hierop in te spelen. In de Masterclass Medialogica van SRM krijg je waardevolle inzichten over de actuele ontwikkelingen op het gebied van online communicatie, de impact daarvan op organisaties en de dilemma's die dit oplevert. Na afloop van deze Masterclass heb je goed zicht op de rol van algoritmen en (social-)medialogica in communicatie en de gevolgen voor organisatie, mens en maatschappij.

Wat ga je leren

 • Je hebt zicht op de rol van artificial intelligence (AI) en algoritmen in sociale netwerken en online communicatie
 • Je kent de principes van social-medialogica en de relatie tot mass-medialogica
 • Je hebt inzicht in het veranderende mediagebruik en autonoom gedrag van in- en externe stakeholders
 • Je snapt de effecten van medialogica op organisatie, mens en maatschappij en weet hoe je hier met communicatiebeleid op kunt inspelen

Voor wie

Je werkt als communicatiemanager en wilt grip krijgen op hoe het krachtenveld van social media, fake news en influencers jouw doelgroep beïnvloedt.

Programma

Tijdens deze training doe je nieuwe inzichten op over de media- en informatierevolutie en hoe die het communicatievak beïnvloedt. Je verdiept je in de macht en onmacht van media en verschillende vormen van fake nieuws. Je leert het krachtenveld kennen dat consumenten beïnvloedt en voor emoties en polarisatie in de publieke opinie kan zorgen. Na afloop van deze training heb je als communicatiespecialist waardevolle tools in handen om met dit krachtenveld en de daaruit volgende dilemma's te kunnen omgaan in de praktijk.

Toptrainers uit de praktijk

De trainers van SRM zijn toonaangevende specialisten in hun vakgebied en staan midden in de praktijk. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en spelen in op vernieuwingen in het bedrijfsleven en de samenleving. Zij geven hun kennis en vaardigheden door op een enthousiaste en duidelijke wijze, waardoor jij je sterk ontwikkelt.

Vervolg

Wil je na de training Masterclass Medialogica nog meer leren? Misschien is een van de volgende opties interessant voor jou:

 • SRM C: Senior Communicatieadviseur
 • Masterclass Interne Communicatie
 • Masterclass Corporate Communicatie
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Masterclass Medialogica

(2 bijeenkomsten)

 • Media- en informatierevolutie
 • Informatie-emancipatie: iedereen communiceert
 • Macht en onmacht media
 • Journalistiek, nepnieuws, hoax’s, deep fake, waarheiderosie
 • Agendasetting in politiek en maatschappelijk krachtenveld
 • Community’s en bubbels, emotie en polarisatie (iedereen een mening)
 • De nieuwe informatieconsument 2.0
 • Praktijk: Dilemma’s voor communicatie: hoax, fake news, privacy

  Certificaat

  Na afloop ontvang je het officiële certificaat 'Masterclass Medialogica' van SRM.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

De Masterclass Medialogica duurt 1 dag.

 
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 1.155,-
Studiemateriaal
€ 25,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 25,-
Locatiekosten
€ 29,50
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.249,50
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Arrangementen
Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
 
Reprorechten en hand-outs
Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Verlaag je studiekosten
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen.

Fiscaal voordeel
Je kunt gebruikmaken van de regeling ‘Aftrek studiekosten’, waarmee je tot zo’n 50 procent van je gemaakte studiekosten terugkrijgt van de Belastingdienst. Jaarlijks kun je maximaal € 15.000,- aftrekken van je inkomstenbelasting voor de studiekosten van jou en je fiscale partner. Wil je meer weten over deze regeling en aan de hand van een rekenvoorbeeld zien hoeveel voordeel jou dit oplevert? Op onze pagina over belastingvoordeel lees je er alles over.

Mogelijkheden vanuit je werkgever
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Daarnaast kan de organisatie de gemaakte opleidingskosten mogelijk volledig aftrekken van de inkomstenbelasting en gebruikmaken van andere fiscale regelingen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.

Btw
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Het lesgeld/trainingsgeld is voor particulieren vrijgesteld van btw.  
 
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
 
Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw ongeacht of de betalende partij particulier of zakelijk is.
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Masterclass Medialogica

Niveau:

Trainingen

Duur:

1 dag

Variant:

Dag

Prijs:

€ 1.249,50

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.