Masterclass Organiseren van de Communicatiefunctie

1 dag - op senior en managementniveau

Duur:

1 dag

Niveau:

Trainingen

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

‘Communicatie is een vaardigheid van iedereen; communicatie als vak is voor professionals’. Ben jij die communicatieprofessional, senior communicatieadviseur of geef je leiding aan een communicatieteam of -afdeling? En heb je de ambitie om de impact van jou en je team zo te versterken zodat jouw organisatie de communicatiefunctie als essentiële en strategische factor ziet en inzet? In deze eendaagse Masterclass leer je hoe je de communicatie functioneel organiseert en effectief inricht. Met als doel dat jij en het communicatieteam optimaal bijdragen aan de missie, doelen en reputatie van de organisatie. Je zorgt ervoor dat de organisatie optimaal gebruikmaakt van wat een communicatieteam te bieden heeft en creëert een helder beeld richting de directie wat ze wel en niet van communicatie kunnen verwachten.

Wat ga je leren

  • Je benadert de organisatie van de communicatie vanuit de bijdrage aan de implementatie van de organisatiestrategie en (het succesvol behalen van) de organisatie- en communicatiedoelen
  • Je leert welke verschillende rollen communicatie binnen de organisatie kan vervullen, afhankelijk van de aandachtsgebieden van die organisatie
  • Je leert dat de organisatie van de communicatie drie niveaus behelst: de rol en positie van communicatie binnen de organisatie, de functies binnen het communicatieteam en het aantal functionarissen. Je analyseert en kiest hoe dit voor jouw organisatie is
  • Je leert voor je organisatie te benoemen welke bijdrage van (het team) communicatie verwacht mag worden en welke bijdrage door andere collega’s wordt geleverd. Je leert hoe je daarover overlegt en onderhandelt met de leiding van je organisatie en hoe je de verwachtingen van de bestuurder of CEO managet

Voor wie

Je bent een communicatieprofessional die opereert als communicatiemanager, senior communicatieadviseur, CCO en leidinggevende aan een communicatieteam. Er zijn geen specifieke toelatingseisen voor het volgen van deze Masterclass. Het uitgangspunt is dat je actief en ervaren bent in het communicatievak.

De training wordt verzorgd op C-niveau, hét niveau voor medior en senior communicatieprofessionals die zich willen ontwikkelen naar strategisch niveau binnen de organisatie.

Programma

In deze praktijkgerichte Masterclass behandelt je docent Elsbeth Postma de meest actuele inzichten over de rol, positie en functie van de communicatie in een organisatie. Maar vooral gaat het over hoe je de communicatiefunctie adequaat organiseert. Wat verwacht de organisatie? Komen verwachtingen overeen met jouw visie op wat de communicatiefunctie idealiter moet zijn? Hoe stel je een gewenste bijdrage en output vast en creëer je een team dat levert wat nodig is? Welke keuzen zijn daarbij van belang? En wat staat je dan te doen als communicatiemanager? Welke positie en rol zie je voor je afdeling? Op welke kerntaken en resultaten richt die zich? En welke rollen en taken daarbij wel en niet (meer) passen. Ook leer je op welke manieren je het werk binnen je afdeling kunt organiseren.

Toptrainers uit de praktijk

De Masterclass Organiseren van de Communicatiefunctie is speciaal ontwikkeld door Elsbeth Postma, die de les ook zelf verzorgt. Elsbeth creëerde de Masterclass op basis van haar unieke ervaringscombinatie: zij is een door de wol geverfde senior communicatieadviseur voor adviesbureau Vannimwegen en werkte voor meerdere organisaties als communicatiemanager, waar zij communicatieafdelingen inrichtte en reorganiseerde. Zij brengt een heldere visie mee op moderne communicatie en de bijdrage van communicatie aan de organisatie. Elsbeth geeft les bij SRM op de niveaus van Senior Communicatieadviseur C (BNP 4-5) en Communicatiemanager D (BNP 5-6).

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Tijdens deze Masterclass creëer je een duidelijk beeld van de overleg- en informatiestructuur die je nodig hebt van anderen in de organisatie en de afspraken die je met andere afdelingen wilt maken om de communicatie in je organisatie effectief te laten verlopen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Visie op communicatie in de organisatie, communicatiecultuur
  • Formele en informele communicatie, communicatieve organisatie
  • Communicatiefunctie in verschillende organisatietypen
  • Communicatiefunctie in jouw organisatie
  • Opties inrichting van communicatiefunctie
  • Praktijk: Kies jouw afdelingsstructuur

Certificaat

Wanneer je aan deze Masterclass hebt deelgenomen, ontvang je het officiële SRM-diploma Masterclass Organiseren van de Communicatiefunctie. In bezit van dit diploma heb je mogelijk vrijstelling voor deze module binnen de opleiding SRM Executive Master Communicatiemanager D (BNP 5-6). Hiermee biedt dit diploma unieke meerwaarde op Masterniveau.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

De Masterclass Organiseren van de Communicatiefunctie duurt 1 dag.

 
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 869,-
Studiemateriaal
€ 55,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 25,-
Locatiekosten
€ 29,50
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 993,50
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Arrangementen
Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
 
Reprorechten en hand-outs
Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Verlaag je studiekosten
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen.

Fiscaal voordeel
Je kunt gebruikmaken van de regeling ‘Aftrek studiekosten’, waarmee je tot zo’n 50 procent van je gemaakte studiekosten terugkrijgt van de Belastingdienst. Jaarlijks kun je maximaal € 15.000,- aftrekken van je inkomstenbelasting voor de studiekosten van jou en je fiscale partner. Wil je meer weten over deze regeling en aan de hand van een rekenvoorbeeld zien hoeveel voordeel jou dit oplevert? Op onze pagina over belastingvoordeel lees je er alles over.

Mogelijkheden vanuit je werkgever
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Daarnaast kan de organisatie de gemaakte opleidingskosten mogelijk volledig aftrekken van de inkomstenbelasting en gebruikmaken van andere fiscale regelingen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.

Btw
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Het lesgeld/trainingsgeld is voor particulieren vrijgesteld van btw.  
 
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
 
Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw ongeacht of de betalende partij particulier of zakelijk is.
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Masterclass Organiseren van de Communicatiefunctie

Niveau:

Trainingen

Duur:

1 dag

Variant:

Dag

Prijs:

€ 993,50

Masterclass Organiseren van de Communicatiefunctie

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.