Masterclass Organiseren van de Communicatiefunctie

1 dag - op senior en managementniveau

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

‘Communicatie is een vaardigheid van iedereen; communicatie als vak is voor professionals’. Ben jij die communicatieprofessional, senior communicatieadviseur of geef je leiding aan een communicatieteam of -afdeling? En heb je de ambitie om de impact van jou en je team zo te versterken zodat jouw organisatie de communicatiefunctie als essentiële en strategische factor ziet en inzet? In deze eendaagse Masterclass leer je hoe je de communicatie functioneel organiseert en effectief inricht. Met als doel dat jij en het communicatieteam optimaal bijdragen aan de missie, doelen en reputatie van de organisatie. Je zorgt ervoor dat de organisatie optimaal gebruikmaakt van wat een communicatieteam te bieden heeft en creëert een helder beeld richting de directie wat ze wel en niet van communicatie kunnen verwachten.

Wat ga je leren

  • Je benadert de organisatie van de communicatie vanuit de bijdrage aan de implementatie van de organisatiestrategie en (het succesvol behalen van) de organisatie- en communicatiedoelen
  • Je leert welke verschillende rollen communicatie binnen de organisatie kan vervullen, afhankelijk van de aandachtsgebieden van die organisatie
  • Je leert dat de organisatie van de communicatie drie niveaus behelst: de rol en positie van communicatie binnen de organisatie, de functies binnen het communicatieteam en het aantal functionarissen. Je analyseert en kiest hoe dit voor jouw organisatie is
  • Je leert voor je organisatie te benoemen welke bijdrage van (het team) communicatie verwacht mag worden en welke bijdrage door andere collega’s wordt geleverd. Je leert hoe je daarover overlegt en onderhandelt met de leiding van je organisatie en hoe je de verwachtingen van de bestuurder of CEO managet

Voor wie

Je bent een communicatieprofessional die opereert als communicatiemanager, senior communicatieadviseur, CCO en leidinggevende aan een communicatieteam. Er zijn geen specifieke toelatingseisen voor het volgen van deze Masterclass. Het uitgangspunt is dat je actief en ervaren bent in het communicatievak.

De training wordt verzorgd op C-niveau, hét niveau voor medior en senior communicatieprofessionals die zich willen ontwikkelen naar strategisch niveau binnen de organisatie.

Programma

In deze praktijkgerichte Masterclass behandelt je docent Elsbeth Postma de meest actuele inzichten over de rol, positie en functie van de communicatie in een organisatie. Maar vooral gaat het over hoe je de communicatiefunctie adequaat organiseert. Wat verwacht de organisatie? Komen verwachtingen overeen met jouw visie op wat de communicatiefunctie idealiter moet zijn? Hoe stel je een gewenste bijdrage en output vast en creëer je een team dat levert wat nodig is? Welke keuzen zijn daarbij van belang? En wat staat je dan te doen als communicatiemanager? Welke positie en rol zie je voor je afdeling? Op welke kerntaken en resultaten richt die zich? En welke rollen en taken daarbij wel en niet (meer) passen. Ook leer je op welke manieren je het werk binnen je afdeling kunt organiseren.

Toptrainers uit de praktijk

De Masterclass Organiseren van de Communicatiefunctie is speciaal ontwikkeld door Elsbeth Postma, die de les ook zelf verzorgt. Elsbeth creëerde de Masterclass op basis van haar unieke ervaringscombinatie: zij is een door de wol geverfde senior communicatieadviseur voor adviesbureau Vannimwegen en werkte voor meerdere organisaties als communicatiemanager, waar zij communicatieafdelingen inrichtte en reorganiseerde. Zij brengt een heldere visie mee op moderne communicatie en de bijdrage van communicatie aan de organisatie. Elsbeth geeft les bij SRM op de niveaus van Senior Communicatieadviseur C (BNP 4-5) en Communicatiemanager D (BNP 5-6).

Masterclass Organiseren van de Communicatiefunctie

Niveau:

Training

Duur:

1 dag

Variant:

Dag

Prijs:

€ 993,50

Masterclass Organiseren van de Communicatiefunctie

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.