SRM B Communicatieprofessional (BNP3)

6 maanden - vakopleiding tot junior communicatieadviseur/communicatiemedewerker B, beroepsniveau 3

Duur:

6 maanden

Niveau:

Vakopleiding A, B (HBO)

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Geen organisatie of project is succesvol zonder communicatie. Dus is dit hét moment om je te ontwikkelen tot een allround communicatieprofessional. Deze veel gekozen vakopleiding van SRM geeft jou de impuls om te groeien naar het niveau van vakbekwame junior communicatieadviseur. Alle essentiële en actuele thema’s komen in deze praktijkgerichte opleiding aan bod: van interne communicatie en social media tot het maken van projectcommunicatieplannen en creatieve concepten. Doel is jouw professionele kennis en vaardigheden zo te verhogen, dat jij van maximale meerwaarde bent voor jouw opdrachtgevers en het communicatieteam. Al honderden communicatiecollega’s gingen jou voor in deze populaire opleiding. Met SRM B Communicatie op hun cv horen zij nu tot de meest gevraagde communicatieprofessionals bij bedrijfsleven en overheid.

Wat ga je leren

 • Je overziet de functie van communicatie binnen en buiten de organisatie
 • Je analyseert vraagstukken, segmenteert doelgroepen, formuleert doelstellingen
 • Je stelt effectieve plannen op voor in- en externe communicatieprojecten
 • Je ontwikkelt communicatiestrategieën voor projecten, content, online en social media
 • Je weet hoe je contact maakt met steeds lastiger bereikbare groepen
 • Je bent in staat interne medewerkers te betrekken
 • Je organiseert events, dialoog en participatie met stakeholders
 • Je adviseert en presenteert overtuigend jouw communicatieplan
 • Je managet de uitvoering van je plan
 • Je staat stevig in het vak, met aantoonbare meerwaarde voor jouw opdrachtgevers

Voor wie

Wil je deze pittige SRM-opleiding naar Communicatie B/BNP 3 met succes kunnen volgen, dan is het een vereiste dat je al 1 tot 2 jaar werkzaam bent in een communicatie- of marketingfunctie. Dit kan zijn in het bedrijfsleven, bij de (semi)overheid, in de non-profit, bij een communicatieadviesbureau of als zzp'er. Je werkt op het niveau van Communicatie A/BNP 2, bijvoorbeeld als communicatieassistent of parttime medewerker van het communicatieteam. Dan biedt deze SRM-opleiding de noodzakelijke versterking van jouw vakkennis en vaardigheden.

Programma

Deze SRM-opleiding is geheel gericht op jouw ontwikkeling tot allround communicatieprofessional. Het uitgekiende programma combineert drie hoofdlijnen: verdieping van je vakkennis, versteviging van je vaardigheden en het versterken van je output. Je begint met de intensieve verkenning van het brede werkveld van communicatie, trends en de rol van stakeholders, actoren en ambassadeurs. Je oefent in het maken van doelgerichte plannen, ontwikkelen van strategieën, creëren van concepten en content, en het managen van on- en offline media. Je wordt effectiever en vaardiger in onderzoek, presentatie, adviseren en het meekrijgen van mensen. Zodat jij succesvol presteert als volleerd communicatiemedewerker of junior communicatieadviseur en bewijsbaar bijdraagt aan de doelen van de organisatie of het project waaraan jij meewerkt.

Topdocenten uit de praktijk

SRM selecteert docenten vanuit haar ijzeren filosofie dat het beste leereffect ontstaat in de mix van kennis en praktijk. Daarom krijg je uitsluitend les van communicatie-experts die tegelijkertijd in uiteenlopende organisaties dagelijks actief zijn met het maken en uitvoeren van plannen. Didactisch sterk weten ze je in de materie te trekken en je uit te dagen. Maar ze geven je ook persoonlijke aandacht en gaan in op jouw praktijk.

SRM opleidingen met resultaat

Al meer dan 60 jaar is SRM hét particuliere opleidingsinstituut voor beginnende en ervaren professionals in de communicatie, marketing, marketingcommunicatie en online marketing. De sterke succesformule van SRM is de combinatie van theorie met praktijk; eens in de 2 weken een bijeenkomst aangevuld met zelfstudie (5-7 uur per week). In vrijwel elke organisatie werken wel professionals die het vak bij SRM leerden. Na een SRM-opleiding rapporteren oud-deelnemers een toename van 40% van hun vakkennis en kunde; 30% behaalt betere resultaten. Wij maken leren studeerbaar.

Vervolg

Wil jij je na SRM B Communicatieprofessional (BNP3) nog verder ontwikkelen? Dan zijn deze opties mogelijk interessant voor jou:

 • SRM C Senior Communicatieadviseur (BNP4-5)
 • Masterclass Adviseren op Strategisch Niveau
 • Executive Master Corporate Communicatie
 • Executive Master Interne Communicatie
 • Masterclass Reputatiemanagement
 • Masterclass Interne Communicatie
 • Masterclass Corporate Communicatie
 • Masterclass Managen van Mediarelaties, Issues en Crisiscommunicatie

Live businesscase

Tijdens de live businesscase werk je van vrijdagochtend tot en met zaterdagmiddag op een toplocatie (inclusief diner, borrel en overnachting) in teamverband aan een reëel bestaand vraagstuk, voorgelegd door een aansprekende opdrachtgever. In een realistische praktijksimulatie haal je onder tijdsdruk het uiterste uit jezelf en je team. Aan het slot van de tweedaagse live businesscase presenteert jouw team jullie oplossing en aanpak aan de opdrachtgever. Deze geeft direct feedback en kiest de beste aanpak. Alle eerdere deelnemers beoordelen de live businesscase als hoogtepunt in de B-opleiding, met name de uitdaging, de spanning en het enorm hoge leerrendement.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

SRM B Communicatieprofessional (BNP3)

Niveau:

Vakopleiding A, B (HBO)

Duur:

6 maanden

Variant:

Dag

Prijs:

€ 3.995,50

SRM B Communicatieprofessional (BNP3)

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.
 
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.