Neem een optie op Masterclass Public Affairs

Masterclass Public Affairs

1 dag - Realiseer een proactieve en systematische public affairs- en lobby-aanpak

Duur:

1 dag

Niveau:

Trainingen

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je je boodschap effectief onder de aandacht brengen bij belangrijke stakeholders zoals overheden en beleidsmakers? Kies dan voor deze unieke training Masterclass Public Affairs. Onder begeleiding van de beste professionals uit de communicatiesector raak je bekend met proactieve en systematische public affairs, zodat je besluitvorming kunt beïnvloeden. Zo leer je impact te hebben op de bedrijfsvoering van een onderneming. Ook ontwikkel je vaardigheden om effectief om te gaan met verschillende belangen van betrokken partijen. Je leert je eigen standpunt overtuigend te presenteren en je ontwikkelt vaardigheden om hoger management overtuigend te adviseren over de inzet van communicatiemiddelen.

Wat ga je leren

 • Je beheerst effectieve lobbyvaardigheden, zodat je je invloed en inspraak bij beleidsmakers en/of bestuursorganen vergroot
 • Je beschikt over specifieke vaardigheden en competenties om strategisch reputatiemanagement te organiseren en borgen
 • Je kunt met je vergevorderde communicatieve vaardigheden anderen effectief overtuigen, bijvoorbeeld met behulp van framing
 • Je kunt stakeholders effectief beïnvloeden en hebt diepgaand inzicht in het belangenspel
 • Je wordt meegenomen in de meest actuele stand van de wereld van social media en netwerken, begrijpt de mogelijkheden hiervan en weet hoe je deze kunt benutten

Voor wie

Je wilt je kennis van public affairs verder uitbreiden op C-niveau. Met deze korte, praktijkgerichte training van SRM vergroot je direct je waarde voor de organisatie.

Niveau C is het niveau voor medior en senior professionals die hun kennis op tactisch en strategisch niveau willen toepassen. Deze niveau C-training wordt verzorgd op Masterniveau.

Programma

In deze boeiende training krijg je inzicht in de rol en uitvoering van public affairs. Je gaat aan de slag met verschillende stakeholders en ontwikkelt vaardigheden om de relaties met deze betrokkenen te optimaliseren. Hiervoor verdiep je je in offline en online mediakanalen en hun functionaliteiten, zodat je de juiste middelen kunt inzetten die optimaal bijdragen aan het gewenste effect. Ook ga je aan de slag met uiteenlopende belangen en leer je op welke wijze je het beste kunt lobbyen. Zo kun je effectief invloed uitoefenen op diverse besluitvormingsprocessen. Met de kennis en vaardigheden die je tijdens deze training opdoet, vorm je een essentiële schakel tussen je organisatie en alle stakeholders.

Toptrainers uit de praktijk

De trainers van SRM zijn toonaangevende specialisten in hun vakgebied en staan midden in de praktijk. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en spelen in op vernieuwingen in het bedrijfsleven en de samenleving. Zij geven hun kennis en vaardigheden door op een enthousiaste en duidelijke wijze, waardoor jij jezelf sterk ontwikkelt.

Vervolg

Wil je na Masterclass Public Affairs nog meer leren? Misschien is een van de volgende opties interessant voor jou:

 • SRM Senior Communicatieadviseur C (BNP 4-5)
 • Masterclass Corporate Communicatie
 • Masterclass Interne Communicatie
 • Masterclass Reputatiemanagement
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Certificaat

Na afloop ontvang je het officiële certificaat 'Masterclass Public Affairs' van SRM.

Programma

Om je te ontwikkelen tot specialist op het gebied van public affairs leer je onderwerpen vanuit verschillende standpunten bekijken. Je ontdekt welke belangen verschillende partijen hebben en leert hierbinnen jouw belangen onder de aandacht te brengen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Helicopterviews

 • Stakeholdermanagement
 • Beïnvloeding van belangen
 • Inzicht in het belangenspel
 • Framing en destigmatisering

Strategische aanpak

 • Kernboodschap en lobbystrategie
 • Ethiek

Toepassing in de praktijk

 • Do's en don'ts van social media in public affairs
 • Actieplanning
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

De training Masterclass Public Affairs duurt 1 dag.

 
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Investering

Lesgeld: € 850,-
Studiemateriaal: € 70,50
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen
Arrangementen
Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
 
Reprorechten en hand-outs
Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
 
Btw
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.
 
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
 
Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Masterclass Public Affairs

Niveau:

Trainingen

Duur:

1 dag

Variant:

Dag en E-learning

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.