Masterclass AI en Marketing

1 dag - Op senior en managementniveau

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Tot nu toe was het budget, naast tools en talent, het onderscheidende vermogen voor marketeers. Dat is echter achterhaald, gedreven door de snelle groei van nieuwe vaardigheden en verwachtingen van klanten. De marketeer van nu moet zich net zo snel als het vakgebied blijven ontwikkelen om niet achterop te raken als het gaat om technologie. Door de wildgroei aan data- en marketingsilo’s spelen artificiële intelligentie (AI) en op machine learning (ML) gebaseerde marketingtools een cruciale rol. Deze technologieën worden in het centrum van vergaande personalisatie geplaatst. Met AI en ML wordt het mogelijk gemaakt om gegevens en klantengedrag te analyseren, aanbevelingen en voorspellingen te doen en slimmer te worden. Dit zal de manier waarop marketeers beslissingen nemen fundamenteel gaan veranderen.

Wat ga je leren

 • AI benaderen vanuit jouw marketingprofessie
 • Je krijgt inzicht in wat AI en ML kunnen betekenen voor jouw marketingactiviteiten en hoe ze kunnen helpen om je marketing efforts te professionaliseren en optimaliseren
 • Je leert de 5 AI P’s en verkent deze 5 domeinen waarop AI ingezet kan worden
 • Je maakt kennis met en leert van praktijkgerichte cases
 • Je leert relevante tools kennen
 • Je krijgt de handvatten mee om zelf concreet aan de slag te kunnen gaan met AI binnen jouw organisatie
 • Je verhoogt de effectiviteit van je marketing- en data-inspanningen
 • Je kunt directie en organisatie de toegevoegde waarde van AI laten zien, door aan te tonen in welke mate AI in combinatie met de marketingactiviteiten bijdraagt aan de doelen van de organisatie

Voor wie

De Masterclass AI en Marketing is bestemd voor marketingmanagers, senior marketingadviseurs, CCO’s en leidinggevenden aan marcomteams. Als deelnemer ben je ervaren in het marketingvak, je bent van senior niveau en hebt het denkniveau HBO/universitair. Basiskennis over AI en machine learning wordt aangeraden. Als deze kennis ontbreekt, volg dan de Masterclass AI en Marketing. De combinatie van deze inleidende training en deze Masterclass wordt ook als pakket aangeboden.

Deze Masterclass wordt aangeboden op C-niveau. Niveau C is het niveau voor medior en senior professionals die hun kennis op tactisch en strategisch niveau willen toepassen. Deze niveau C-training wordt verzorgd op Masterniveau.

Programma

Volgens Harvard Business Review zijn AI en ML de belangrijkste technologieën van de 21ste eeuw. Lerende algoritmes helpen individuen en bedrijven om beter geïnformeerde beslissingen te nemen. Door middel van AI en algoritmes kan men nauwkeuriger voorspellen welke consumenten bepaalde producten gaan kopen en hoeveel geld ze zullen uitgeven. Hierdoor is gepersonaliseerde communicatie mogelijk tegen lagere kosten. Door middel van AI en ML is het daarnaast makkelijker te achterhalen wie de werkelijke klanten van een bedrijf zijn. AI begint noodzakelijk te worden voor individuen en bedrijven om online groei beter te kunnen voorspellen. Bedrijven als Coolblue, Amazon, Netflix maar ook supermarktketens doen dit al aan de lopende band. Alleen hangt er nog veel jargon rond AI en weten veel mensen niet wat het precies is of hoe ze het kunnen toepassen voor hun bedrijf of product. Mensen zonder technische achtergrond missen vaak de nodige digitale vaardigheden. Ze weten niet welke datavragen ze moeten stellen of welke marketingtoepassingen mogelijk zijn met algoritmes. Deze Masterclass pakt dit probleem aan. Door praktische opdrachten en gebruik te maken van de laatste digitale tools leren we iedereen de 10 procent van AI die ze 90 procent van de tijd kunnen toepassen. We maken AI binnen het marketingvak toegankelijk voor iedereen.

Hoe kunnen we AI en de marketingactiviteiten bij elkaar brengen en zo de kansen van AI zien en toepassen? Dat is het centrale thema van de Masterclass AI en Marketing gericht op marketingmanagers, senior marketingadviseurs, CCO’s en leidinggevenden aan marcomteams.

Is het jouw ambitie om de kansen van AI en machine learning te benutten en zo jouw marketingactiviteiten continu te blijven verbeteren? En vind jij het belangrijk dat je kunt laten zien wat de toegevoegde waarde van AI aan de marketing en organisatiedoelen is? Schrijf je dan in voor deze Masterclass!

Toptrainers uit de praktijk

De trainers van SRM zijn toonaangevende specialisten in hun vakgebied en staan midden in de praktijk. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en spelen in op vernieuwingen in het bedrijfsleven en de samenleving. Zij geven hun kennis en vaardigheden door op een enthousiaste en duidelijke wijze, waardoor jij je sterk ontwikkelt.

Vervolg

Wil je na de training Masterclass AI en Marketing nog meer leren? Misschien is de volgende optie interessant voor jou:

 • SRM Growth Marketing
 • SRM Executive Master Digital Leadership & Innovation D
 • Voice Marketing

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Masterclass AI en Marketing

Niveau:

Training

Duur:

1 dag

Variant:

Dag

Prijs:

€ 698,50

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.