Masterclass AI en Marketing

1 dag - Op senior en managementniveau

Duur:

1 dag

Niveau:

Trainingen

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Tot nu toe was het budget, naast tools en talent, het onderscheidende vermogen voor marketeers. Dat is echter achterhaald, gedreven door de snelle groei van nieuwe vaardigheden en verwachtingen van klanten. De marketeer van nu moet zich net zo snel als het vakgebied blijven ontwikkelen om niet achterop te raken als het gaat om technologie. Door de wildgroei aan data- en marketingsilo’s spelen artificiële intelligentie (AI) en op machine learning (ML) gebaseerde marketingtools een cruciale rol. Deze technologieën worden in het centrum van vergaande personalisatie geplaatst. Met AI en ML wordt het mogelijk gemaakt om gegevens en klantengedrag te analyseren, aanbevelingen en voorspellingen te doen en slimmer te worden. Dit zal de manier waarop marketeers beslissingen nemen fundamenteel gaan veranderen.

Wat ga je leren

 • AI benaderen vanuit jouw marketingprofessie
 • Je krijgt inzicht in wat AI en ML kunnen betekenen voor jouw marketingactiviteiten en hoe ze kunnen helpen om je marketing efforts te professionaliseren en optimaliseren
 • Je leert de 5 AI P’s en verkent deze 5 domeinen waarop AI ingezet kan worden
 • Je maakt kennis met en leert van praktijkgerichte cases
 • Je leert relevante tools kennen
 • Je krijgt de handvatten mee om zelf concreet aan de slag te kunnen gaan met AI binnen jouw organisatie
 • Je verhoogt de effectiviteit van je marketing- en data-inspanningen
 • Je kunt directie en organisatie de toegevoegde waarde van AI laten zien, door aan te tonen in welke mate AI in combinatie met de marketingactiviteiten bijdraagt aan de doelen van de organisatie

Voor wie

De Masterclass AI en Marketing is bestemd voor marketingmanagers, senior marketingadviseurs, CCO’s en leidinggevenden aan marcomteams. Als deelnemer ben je ervaren in het marketingvak, je bent van senior niveau en hebt het denkniveau HBO/universitair. Basiskennis over AI en machine learning wordt aangeraden. Als deze kennis ontbreekt, volg dan de training Inleiding in Artificial Intelligence. De combinatie van deze inleidende training en deze Masterclass wordt ook als pakket aangeboden.

Deze Masterclass wordt aangeboden op C-niveau. Niveau C is het niveau voor medior en senior professionals die hun kennis op tactisch en strategisch niveau willen toepassen. Deze niveau C-training wordt verzorgd op Masterniveau.

Programma

Volgens Harvard Business Review zijn AI en ML de belangrijkste technologieën van de 21ste eeuw. Lerende algoritmes helpen individuen en bedrijven om beter geïnformeerde beslissingen te nemen. Door middel van AI en algoritmes kan men nauwkeuriger voorspellen welke consumenten bepaalde producten gaan kopen en hoeveel geld ze zullen uitgeven. Hierdoor is gepersonaliseerde communicatie mogelijk tegen lagere kosten. Door middel van AI en ML is het daarnaast makkelijker te achterhalen wie de werkelijke klanten van een bedrijf zijn. AI begint noodzakelijk te worden voor individuen en bedrijven om online groei beter te kunnen voorspellen. Bedrijven als Coolblue, Amazon, Netflix maar ook supermarktketens doen dit al aan de lopende band. Alleen hangt er nog veel jargon rond AI en weten veel mensen niet wat het precies is of hoe ze het kunnen toepassen voor hun bedrijf of product. Mensen zonder technische achtergrond missen vaak de nodige digitale vaardigheden. Ze weten niet welke datavragen ze moeten stellen of welke marketingtoepassingen mogelijk zijn met algoritmes. Deze Masterclass pakt dit probleem aan. Door praktische opdrachten en gebruik te maken van de laatste digitale tools leren we iedereen de 10 procent van AI die ze 90 procent van de tijd kunnen toepassen. We maken AI binnen het marketingvak toegankelijk voor iedereen.

Hoe kunnen we AI en de marketingactiviteiten bij elkaar brengen en zo de kansen van AI zien en toepassen? Dat is het centrale thema van de Masterclass AI en Marketing gericht op marketingmanagers, senior marketingadviseurs, CCO’s en leidinggevenden aan marcomteams.

Is het jouw ambitie om de kansen van AI en machine learning te benutten en zo jouw marketingactiviteiten continu te blijven verbeteren? En vind jij het belangrijk dat je kunt laten zien wat de toegevoegde waarde van AI aan de marketing en organisatiedoelen is? Schrijf je dan in voor deze Masterclass!

Toptrainers uit de praktijk

De trainers van SRM zijn toonaangevende specialisten in hun vakgebied en staan midden in de praktijk. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en spelen in op vernieuwingen in het bedrijfsleven en de samenleving. Zij geven hun kennis en vaardigheden door op een enthousiaste en duidelijke wijze, waardoor jij je sterk ontwikkelt.

Vervolg

Wil je na de training Masterclass AI en Marketing nog meer leren? Misschien is de volgende optie interessant voor jou:

 • SRM Growth Marketing
 • SRM Executive Master Digital Leadership & Innovation D
 • Voice Marketing

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

We behandelen en bespreken relevante praktijkcases en bekijken wat wij van deze cases en technieken kunnen leren. Ook verkennen we enkele specifieke AI tools en frameworks en geven daadwerkelijk handvatten mee om hier na deze Masterclass direct mee aan de slag te gaan.

In deze Masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • AI in business
 • Analyses & voorspellingen
 • De vijf p’s van marketing AI dieper uitgelicht
 • AI in praktijk
 • AI tools en frameworks

Certificaat

Na afloop ontvang je het officiële certificaat 'Masterclass AI en Marketing' van SRM.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

De training Masterclass AI en Marketing duurt 1 dag.

 
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 529,-
Studiemateriaal
€ 100,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 25,-
Locatiekosten
€ 29,50
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 698,50
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Arrangementen
Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
 
Reprorechten en hand-outs
Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Verlaag je studiekosten
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen.

Fiscaal voordeel
Je kunt gebruikmaken van de regeling ‘Aftrek studiekosten’, waarmee je tot zo’n 50 procent van je gemaakte studiekosten terugkrijgt van de Belastingdienst. Jaarlijks kun je maximaal € 15.000,- aftrekken van je inkomstenbelasting voor de studiekosten van jou en je fiscale partner. Wil je meer weten over deze regeling en aan de hand van een rekenvoorbeeld zien hoeveel voordeel jou dit oplevert? Op onze pagina over belastingvoordeel lees je er alles over.

Mogelijkheden vanuit je werkgever
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Daarnaast kan de organisatie de gemaakte opleidingskosten mogelijk volledig aftrekken van de inkomstenbelasting en gebruikmaken van andere fiscale regelingen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.

Btw
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Het lesgeld/trainingsgeld is voor particulieren vrijgesteld van btw.  
 
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
 
Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw ongeacht of de betalende partij particulier of zakelijk is.
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Masterclass AI en Marketing

Niveau:

Trainingen

Duur:

1 dag

Variant:

Dag

Prijs:

€ 698,50

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.