Levenlanglerenkrediet

Bij SRM zorgen we ervoor dat élke startende en ervaren marketeer of communicatiespecialist voordelig kan studeren. Zo kun je voor erkende HBO Bachelor- en Masteropleidingen tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid. Dit heet het levenlanglerenkrediet (LLLK). Ook als je een tweede Bacheloropleiding wilt doen of een Master wilt volgen na een Bachelor, biedt deze regeling aantrekkelijke mogelijkheden. Hieronder lees je meer over de werking en de voorwaarden.

Wat is het levenlanglerenkrediet?

Sinds september 2017 kan iedereen tot 55 jaar voor een erkende opleiding in het hoger onderwijs tegen zeer gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid. Zo kun je toch studeren wanneer je geen recht (meer) hebt op reguliere studiefinanciering.

Voor welke opleidingen geldt het levenlanglerenkrediet?
Je kunt levenlanglerenkrediet aanvragen voor álle erkende HBO Bacheloropleidingen en Masteropleidingen van SRM. Als het levenlanglerenkrediet van toepassing is op een opleiding, staat dit in de tekst vermeld onder het kopje ‘Gunstige financiering’. De voorwaarden voor het levenlanglerenkrediet vind je onder aan de pagina.

Hoeveel geld lenen voor een opleiding?

Per jaar kun je een bedrag ter hoogte van het lesgeld lenen. Het is niet mogelijk om meer dan het lesgeld te lenen. Arrangementskosten en studiematerialen vallen niet onder de regeling. Je vindt alle onderwijsgebonden studiekosten terug in de kostenspecificatie van de door jou gekozen opleiding.

Hoelang geld lenen voor een opleiding?

Je kunt het levenlanglerenkrediet krijgen voor de duur van de opleiding. Dat betekent dat je voor een erkende HBO Bacheloropleiding het krediet maximaal 5 jaar kunt aanvragen. Voor een erkende Masteropleiding kun je het krediet maximaal 3 jaar aanvragen.

Levenlanglerenkrediet terugbetalen

De aflossing van de lening start op de eerstvolgende 1 januari na het afronden of beëindigen van je opleiding. Deze aflossing vindt maandelijks plaats. Hoeveel je moet aflossen, hangt onder andere af van je inkomen. In totaal heb je 15 jaar de tijd om het levenlanglerenkrediet terug te betalen, inclusief rente.  

Levenlanglerenkrediet aanvragen

Zodra je officieel bent ingeschreven voor de erkende opleiding, kun je jouw eerste aanvraag voor het levenlanglerenkrediet indienen bij DUO. Hiernaast ontvang je een uitnodiging van ons om een toelatingsdossier te vormen. Op basis van een definitieve toelating en een verklaring collegegeld kun je vervolgens jouw aanvraag voor het levenlanglerenkrediet afronden bij DUO.

Voorwaarden van het levenlanglerenkrediet

Dit zijn de belangrijkste voorwaarden om in aanmerking te komen voor het levenlanglerenkrediet. Ga voor de volledige voorwaarden naar www.duo.nl.

  • Je volgt een wettelijk erkende HBO Bachelor- of Masteropleiding.
  • Je bent op het moment van aanvragen jonger dan 55 jaar en ouder dan 30 jaar. Ben je jonger dan 30 jaar? Dan kun je met het levenlanglerenkrediet een deeltijdopleiding financieren of deelnemen aan een tweede Bachelor- of Masteropleiding.
  • Je hebt geen recht (meer) op reguliere studiefinanciering.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit of een verblijfsvergunning type II, III of IV.
  • ​Jouw collegegeld of lesgeld wordt niet volledig vergoed door een andere instantie of persoon, bijvoorbeeld door je werkgever. Als een gedeelte van het lesgeld voor jou wordt betaald, dan kun je de financiering aanvragen over het resterende deel.
Opleidingsadvies

Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.
 
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.