Geïntegreerde Marketingcommunicatiestrategie

3 dagen - Je doelgroep bereiken over verschillende kanalen heen

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het is een verkeerde aanname om te denken dat klanten maar één doel hebben bij jouw organisatie. Tijdens verschillende fases van de customer journey hebben zij andere behoeften. Zo willen ze onder meer weten met welke organisatie ze te maken hebben, wat je organisatie onderscheidt van andere organisaties en of jij kunt bieden wat de klant zoekt voordat ze überhaupt overwegen jouw product of dienst af te nemen. In deze training ontdek je hoe je je klanten het beste kunt benaderen tijdens verschillende fases van de klantreis. En leer je je marketingcommunicatiestrategie over alle kanalen uitrollen.

Wat ga je leren

 • Je bent bekend met de customer journey en weet hoe je je doelgroep verder de funnel in kunt begeleiden
 • Je weet welke media je doelgroep gebruikt en bepaalt hoe je je organisatie, merk of product positioneert over de kanalen heen
 • Je zorgt voor een uniforme online en offline uitstraling waardoor klanten je merk herkennen

Voor wie

Je werkt als (online) marketeer, brandmanager of contentmanager en je wilt meer inzicht in de ideale afstemming tussen kanalen om je boodschap te verspreiden.

Deze training wordt verzorgd op C-niveau, hét niveau voor de medior en senior professionals die zich op tactisch en strategisch niveau willen ontwikkelen.

Programma

In deze training Geïntegreerde Marketingcommunicatiestrategie verdiep je je in de customer journey van je klanten en ontwikkel je een strategie waarmee je je kanalen optimaal op elkaar laat inspelen. Zo zorg je ervoor dat je je klanten op elk punt van de klantreis weet te bereiken met voor hen relevante content. De training wordt verzorgd door een docent met ruime ervaring in de praktijk. Door de concrete voorbeelden die je docent jou geeft, maak je je de stof snel eigen.

Toptrainers uit de praktijk

De trainers van SRM zijn toonaangevende specialisten in hun vakgebied en staan midden in de praktijk. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en spelen in op vernieuwingen in het bedrijfsleven en de samenleving. Zij geven hun kennis en vaardigheden door op een enthousiaste en duidelijke wijze, waardoor jij jezelf sterk ontwikkelt.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Je verdiept je in relevante onderwerpen waarmee je een geïntegreerde marketingcommunicatiestrategie kunt ontwikkelen. Zo bestudeer je de customer journey en houd je je bezig met de ontwikkeling van een mediaplan voor alle kanalen. Wat je leert kun je meteen in je eigen werk toepassen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Positionering, branding en communicatie
 • Branding en creatieve ontwikkeling
 • Buyer journey, customer journey en persona's: onderzoek naar consument en markt
 • Marketingcommunicatie en -instrumenten
 • Online marketingcommunicatie
 • Nieuwe mediatoepassingen: voice, gamification, augmented reality, virtual reality
 • Public relations en voorlichting
 • Sponsoring en promoties
 • Direct-marketingcommunicatie
 • Persoonlijke verkoop en evenementen
 • Geïntegreerde on- en offline en aanpak
 • Mediatypen en mediaspecialismen
 • Mediaplan, mediaselectie en executie
 • Budget en accountability

Certificaat

Na afloop ontvang je het officiële certificaat 'Geïntegreerde Marketingcommunicatiestrategie' van SRM.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

De training Geïntegreerde Marketingcommunicatiestrategie duurt 3 dagen.

 
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 2.050,-
Studiemateriaal
€ 61,50
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 75,-
Locatiekosten
€ 88,50
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 2.290,-
Arrangementen
Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
 
Reprorechten en hand-outs
Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
 
Btw
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.
 
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
 
Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Geïntegreerde Marketingcommunicatiestrategie

Niveau:

Trainingen

Duur:

3 dagen

Variant:

Dag

Geïntegreerde Marketingcommunicatiestrategie

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.