Je bent hier: Home  / Nieuws

Nieuws

21/12/2017

De leergang Urban Communication voor communicatieprofessionals uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht is onlangs gelanceerd door de vier grote gemeenten. Dat gebeurde in het recent heropende COMM, het nieuwe Museum voor Communicatie in Den Haag. De opleiding is op maat ontwikkeld in samenwerking met opleidingsinstituut SRM. “De vier grote gemeenten hebben vergelijkbare (communicatie)vraagstukken. De culturele verscheidenheid, diversiteit in bewoners, het werken binnen stedelijke netwerken, samenwerking met de bewoners in de stad en de bestuurlijke omgeving vragen om andere taken en expertise van gemeentelijke communicatieadviseurs. Geen van de standaardopleidingen voldeed aan deze behoefte”, legt Iris Smid, communicatiestrateeg gemeente Rotterdam, uit. Samen met SRM is het afgelopen jaar daarom gewerkt aan het ontwikkelen van een unieke opleiding voor communicatieprofessionals uit de vier gemeenten.

De locaties worden bij de praktijkcase gezocht in bijvoorbeeld wijk- of buurtcentra in een van de vier steden. Hierdoor sluit de opleiding Urban Communication aan bij wat er in de wereld van gemeentelijke communicatieprofessionals speelt en gaat in op de uitdagingen waar zij dagelijks tegenaan lopen. Twintig communicatieadviseurs van de vier grote steden volgen komende maanden de leergang.

Opleidingsinstituut SRM is na een intensief selectietraject gekozen om de opleiding Urban Communication vorm en inhoud te geven. De opleiding bestaat uit zeven modules van twee dagen, met onder andere ruime aandacht voor coachend adviseren, dialoogvaardigheden, accountability, werking van het brein, gedragsbeïnvloeding, bestuurlijke sensitiviteit en inspiratiesessies over beeldtaal, creatieve werkvormen en medialogica. In elke module is er ruimte voor een praktijkcase die de deelnemers met elkaar uitdiepen en van advies voorzien. “Het is uniek dat professionals uit vier gemeenten intensief met en van elkaar gaan leren in de stad zelf. Een intensief traject dat veel zelfstudie vraagt en commitment om het in de praktijk te brengen. Een prachtige manier om van en met elkaar te leren, samen met bevlogen trainers en gastspreker”, aldus Gonda Duivenvoorden, programmamanager Communicatie bij SRM.

urban-communication-opleiding-4-grote-gemeenten


Dit persbericht verscheen op 19 december 2017 op de website van de Gemeente Den Haag.

  Terug naar overzicht

Altijd op de hoogte!

Regelmatig worden er bij SRM goeroebijeenkomsten georganiseerd over actuele onderwerpen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden
Goeroebijeenkomsten  

sluiten Sluiten

Inloggen

Je bent ingelogd

Via onderstaande knop ga je direct naar de SRM inlogomgeving.


Uitloggen?

» Uitloggen? Klik hier