Selecteer een thema

Selecteer een thema

Ontdek de communicatieopleidingen bij SRM

Communicatieopleiding volgen? Bij SRM vind je vak-erkende communicatieopleidingen op elk niveau. Al deze opleidingen worden gegeven door didactisch sterke docenten die je helpen om de stof toe te passen in de praktijk, zodat je door kunt groeien binnen je functie of klaar bent voor een volgende stap. Of nu je net begint en een opleiding zoekt op A-niveau, of door wil groeien naar B-, C- of zelfs D-niveau. Ontdek onze communicatieleerlijn.

Een opleiding op jouw niveau

SRM is al jarenlang dé specialist op het gebied van communicatie. Onze opleidingen op verschillende niveaus sluiten perfect aan bij de verschillende Logeion Beroepsniveauprofielen (BNP). Zo weet je zeker dat je in een klas komt met professionals die op hetzelfde niveau zitten als jij. Nog een voordeel: met een communicatiediploma op een bekend niveau laat je objectief zien wat je weet en kunt.
 
Overigens hoef je niet altijd alle opleidingen op volgorde te doen: het kan namelijk dat je geen communicatiediploma A hebt, maar in de praktijk genoeg ervaring op hebt gedaan om te starten op B-niveau.

SRM Communicatiemedewerker A (BNP2)

Sta je aan het begin van je carrière of werk je in een assisterende communicatiefunctie? Werk je bijvoorbeeld als communicatie-assistent of verzorg je communicatietaken naast je huidige functie? Dan leg je met de opleiding SRM Communicatiemedewerker A een stevig fundament met vakkennis en essentiële vaardigheden. Je krijgt onder andere inzicht in alle actuele facetten van het communicatievak, werkt met een communicatieplan, doelgroepen en boodschappen en leert planmatig en effectvol communicatiemiddelen inzetten. Zo start je straks vol zelfvertrouwen in je vakgebied.

SRM Communicatieprofessional B (BNP3)

Ben jij al 1 tot 2 jaar werkzaam in een communicatiefunctie en wil je nu meer verantwoordelijkheid? De opleiding SRM Communicatieprofessional B bereidt je voor op je nieuwe rol. In deze opleiding leer je onder andere de functie van communicatie binnen en buiten je organisatie kennen, effectieve communicatieplannen opstellen, vraagstukken analyseren en doelstellingen formuleren en contact maken met lastig bereikbare doelgroepen. Je adviseert en presenteert overtuigend, managet de uitvoering van je plan en biedt duidelijk meerwaarde voor jouw opdrachtgevers.

SRM Senior Communicatieadviseur C (BNP 4-5)

Werk je al enige jaren in een communicatiefunctie op HBO-niveau, bijvoorbeeld als medior communicatiemedewerker of communicatieadviseur, en wil je een meer strategische rol aannemen? Dan past de opleiding SRM Senior Communicatieadviseur C bij je doelen. Hier leer je op hoog niveau werken. In deze opleiding leer je onder andere communicatie vanuit het perspectief van de organisatie en omgeving te benaderen, complexe organisatievragen naar strategische communicatie te vertalen, overtuigend adviseren en collega-afdelingen en MT te inspireren. Je kent de impact van issues en crises op vertrouwen bij relaties en media en weet hoe gedragsbeïnvloeding, opinievorming en media functioneren. Je hebt goed zicht op je eigen functioneren, leiderschap en accountability en bent een stevig adviseur en regisseur van communicatie in je organisatie.

SRM Executive Master Communicatiemanager D (BNP 5-6)

Voor wie écht op topniveau werkt en daar nog meer strategische kennis en vaardigheden voor op wil doen, samen met vakgenoten, bieden we de SRM Executive Master Communicatiemanager D. Deze opleiding brengt je naar het bestuursniveau in de organisatie waar jij als strategisch adviseur en manager deel uitmaakt van beleids- en besluitvorming. Je onderscheidt je als dé expert op het vlak van strategische communicatie. Na deze opleiding kun je adviseren over de impact van besluiten op de reputatie van de organisatie en stevig adviseren en leiderschap tonen op alle niveaus in de organisatie. Ook kun je bestuursleden, MT, toezichthouders en woordvoerders coachen. Je bent eigenaar van stakeholders-, reputatie- en crisismanagement en richt de communicatieafdeling in en managet het team. Naast leren werken op het hoogste niveau verrijk je bovendien je communicatienetwerk.

Laat je adviseren

Wil je weten welk niveau het beste past bij jouw doelen en huidige niveau? Of heb je nog vragen over de inhoud van de opleidingen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze ervaren opleidingsadviseurs vertellen je graag meer en kijken samen met jou welke opleiding jouw volgende carrièrestap kan zijn. Bel hen op 020 – 5 126 501 of stel je vraag online. We helpen je graag verder.