Online Communicatieadviseur

7 maanden - SRM-Vakopleiding op B-niveau

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ben jij net gestart als online communicatieadviseur of heb je de ambitie om communicatieadviseur te worden? En ben je op zoek naar een opleiding die je helpt om de online aspecten van het vak beter te beheersen? Kies dan voor deze uitdagende vakopleiding van SRM. Tijdens deze opleiding leg je het fundament onder al jouw online communicatie-inspanningen door de nadruk te leggen op praktisch uitvoerbare inzichten, waarmee jij direct aan de slag kunt. De bijeenkomsten worden verzorgd door de beste praktijkprofessionals uit het werkveld van online marketing en zo leer jij het vak uit eerste hand. Je leert vraagstukken bekijken door de vele brillen die je tot je beschikking hebt: analytics, SEO, user experience, social media, contentstrategie, e-mail en online advertising. Je groeit als adviseur met jouw kennis van de online mogelijkheden en de toepassing van data binnen jouw adviezen. Na afloop sta je sterker in je vak en ben je bekend met de belangrijkste ontwikkelingen in de online wereld.

Direct resultaat

 • Je kent de vele online middelen die ter beschikking staan en kunt hier effectief mee werken
 • Je kunt door de lens van online communicatie, complexe vraagstukken vertalen naar hanteerbare adviezen
 • Je hebt inzicht in de laatste stand van zaken, tips, tools en methoden binnen de online wereld
 • Je kunt aan de hand van data kritisch kijken naar een online communicatieaanpak en je kunt deze van verbeterpunten voorzien
 • Je weet hoe je de online ervaring voor jouw doelgroep verbetert op de online kanalen die de organisatie beheert
 • Je kunt met een strategische bril kijken naar content die mensen raakt en bijblijft
 • Je weet hoe je beter vindbaar en zichtbaar wordt voor jouw doelgroep

Voor wie

Deze opleiding is uitermate relevant voor iedereen die regelmatig te maken heeft met communicatieadvies. Met deze unieke opleiding zorg jij voor meer impact van jouw adviezen. Je ontwikkelt je tot de sparringpartner voor online specialisten.

Programma

Tijdens de opleiding leg je het fundament onder al jouw online communicatie-inspanningen, zodat je actief inspeelt op de snel veranderende online wereld. Door een stevige basis van inzichten en kennis weet je trends op waarde te schatten en kun je veel beter inspelen op de vele updates waar je mee geconfronteerd wordt. Je leert strategische keuzen maken die door hun flexibiliteit niet snel achterhaald raken. Alle belangrijke onderwerpen komen hierbij aan bod, waaronder analytics, contentstrategie en online advertising. Je ontwikkelt vaardigheden om jouw organisatie zo goed mogelijk te laten inspelen op de wensen en het gedrag van de doelgroepen. Bovendien ontwikkel je jouw adviesvaardigheden, zodat je complexe marketingvraagstukken kunt vertalen naar overtuigende adviezen. Daarbij word je begeleid door een van de beste professionals uit de communicatiesector, die jou de fijne kneepjes van het vak leert.

Topdocenten uit de praktijk

De docenten worden door SRM zorgvuldig geselecteerd. Vakkennis binnen online markten, ruime en actuele ervaring in het vakgebied en didactische kwaliteiten zijn de belangrijkste criteria. Op elke bijeenkomst wordt een docent ingezet die in zijn of haar dagelijkse praktijk met alle facetten daarvan in aanraking komt. Hierdoor weten de docenten de theorie eenvoudig te vertalen naar de voor jou herkenbare praktijk.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Online Communicatieadviseur

(24 dagen)

 • Online Fundamentals
  • Google Analytics
  • User Experience
  • Search Engine Optimization (SEO)
  • Google Ads
  • E-mailmarketing
  • Social Media
  • Online Advertising
  • Affiliate Marketing
  • Conversion Optimization
 • Contentstrategie
 • Social Media Strategie
 • Social Media Campagnes
 • Basistraining Adviesvaardigheden

Integrale eindopdracht

(1 bijeenkomst van 3 uur)

Je rondt deze opleiding af met een eindopdracht.

Examen en diploma

Je rondt deze opleiding af met een integrale eindopdracht, waarmee je aantoont dat je het geleerde kunt toepassen binnen jouw eigen praktijkomgeving. Wanneer je deze met succes hebt afgerond, ontvang je het zeer gewaardeerde diploma 'Online Communicatieadviseur' van SRM, dé opleider voor communicatieprofessionals.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

De opleiding Online Communicatieadviseur duurt 7 maanden. De opleiding wordt overdag verzorgd. De dagopleiding heeft 24 bijeenkomsten van 09.30 uur tot 16.30 uur en 1 bijeenkomst van 3 uur.

 
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 75,-
Lesgeld
€ 5.375,-
Studiemateriaal
€ 600,-
Eindopdracht
€ 250,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 612,50
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 6.912,50
Arrangementen
Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
 
Reprorechten en hand-outs
Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
 
Btw
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.
 
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
 
Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 18.00 uur en vrijdag van 08.00 uur tot 17:00 uur.
 
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur.