SRM A en B Online Communicatieadviseur

13 maanden - Een compleet aanbod om je te ontwikkelen tot een professionele online communicatie-expert

Duur:

13 maanden

Niveau:

Vakopleiding A, B (HBO)

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als communicatieadviseur is het je taak om een perfecte communicatiestrategie te bedenken. Vaak is dit offline geen probleem, maar wordt dit online als een obstakel gezien in verband met gecompliceerde regels. Hoe pak je dit als professional aan? Deze opleiding is ideaal om vanuit de basics van online communicatie verder te gaan naar de verdieping, waardoor je inzetbaar bent als online communicatiemedewerker en adviseur. De verkregen kennis kun je inzetten om zelf aan de knoppen te draaien, maar ook om perfect op de hoogte te zijn van de online mogelijkheden voor het opstellen van een advies of communicatieplan, of om hierover te sparren met online collega's. De SRM-opleidingen Online Communicatieadviseur A (junior) en B (medior) worden ook los aangeboden.

Wat ga je leren

  • Je kent de vele online middelen die ter beschikking staan en kunt hier effectief mee werken
  • Je kunt door de lens van online communicatie complexe vraagstukken vertalen naar hanteerbare adviezen
  • Je kunt aan de hand van data kritisch kijken naar een online communicatieaanpak en je kunt deze van verbeterpunten voorzien
  • Je weet hoe je beter vindbaar wordt voor je doelgroep en hoe je de aandacht kunt vasthouden
  • Je kunt met een strategische bril kijken naar content die mensen raakt en hen bijblijft
  • Je bent op de hoogte van recente trends, ontwikkelingen en inzichten binnen de online communicatie
  • Je kent de voordelen van verschillende online communicatiekanalen, kunt ze op elkaar afstemmen en elkaar laten versterken
  • Je beheerst vaardigheden om conversiegerichter te schrijven

Voor wie

Je bent werkzaam in het communicatievak of je bent betrokken bij communicatieprojecten. Je wilt je online kennis ontwikkelen door bekend te raken met alle benodigde kennis en vaardigheden van het communicatievak.

Deze opleiding wordt verzorgd op A- en B-niveau, hét niveau voor de junior en medior communicatieprofessional. Je wilt je geleidelijk aan ontwikkelen van de basis naar de verdieping op operationeel, uitvoerend en tactisch niveau tijdens één compleet programma.

Programma

Gedurende de opleiding breid je, van de basis tot de verdieping, je online kennis uit die je nodig hebt als online expert of adviseur. Het complete programma is zo opgebouwd dat je geleidelijk naar dit niveau toewerkt. Aan de hand van diverse praktijkopdrachten leg je direct verband tussen de theorie en je persoonlijke werkomgeving. Zo leer je onder begeleiding van ervaren communicatiedeskundigen online strategieën te ontwikkelen en resultaten te monitoren. Je leert SEO-technieken om beter vindbaar te worden. Ook raak je bekend met diverse online communicatiemiddelen om zo feilloos het beste advies te kunnen geven in uiteenlopende communicatiecases.

Topdocenten uit de praktijk

De docenten worden door SRM zorgvuldig geselecteerd. Vakkennis binnen online markten, ruime en actuele ervaring in het vakgebied en didactische kwaliteiten zijn de belangrijkste criteria. Op elke bijeenkomst wordt een docent ingezet die in zijn of haar dagelijkse praktijk met alle facetten daarvan in aanraking komt. Hierdoor weten de docenten de theorie eenvoudig te vertalen naar de voor jou herkenbare praktijk.

SRM opleidingen met resultaat

Al meer dan 60 jaar is SRM hét particuliere opleidingsinstituut voor beginnende en ervaren professionals in de communicatie, marketing, marketingcommunicatie en online marketing. De sterke succesformule van SRM is de combinatie van theorie met praktijk. In vrijwel elke organisatie werken wel professionals die het vak bij SRM leerden. Na een SRM-opleiding rapporteren oud-deelnemers een toename van 40% van hun vakkennis en kunde; 30% behaalt betere resultaten.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

SRM A en B Online Communicatieadviseur

Niveau:

Vakopleiding A, B (HBO)

Duur:

13 maanden

Variant:

Dag

Prijs:

€ 9.793,25

SRM A en B Online Communicatieadviseur

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.