Voice Assistant Fundamentals

1 dag - zet de juiste voice-assistent in voor jouw organisatie

Duur:

1 dag

Niveau:

Trainingen

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Voice gaat een steeds prominentere plaats innemen in het contact tussen organisaties en klanten. Logisch, want de artificial intelligent gestuurde spraakassistenten bieden gemak, snelheid en toegankelijkheid. In smart home oplossingen, op websites, in callcenters en vooral via voice-assistenten zoals de Google Assistent en Amazon Alexa. Het is daarmee van belang om als professional ervaring op te doen met deze emerging technology. Hoe ziet de wereld van voice eruit? Welke toepassingsmogelijkheden zijn er op het gebied van service en commerce en welke aspecten spelen een rol om tot een succesvolle aanpak te komen? Tijdens deze training staan we stil bij concrete cases en je gaat zelf aan de slag met ideeën voor je eigen organisatie. Je doet zo theoretische én praktische kennis op die direct toepasbaar is in de dagelijkse praktijk.

Wat ga je leren

 • Je overziet het voicelandschap en krijgt inzicht in de verschillende toepassingsmogelijkheden van voice-assistenten
 • Je hebt inzicht in klantbehoeften en weet aan welke doelstellingen voice kan bijdragen in de dagelijkse praktijk
 • Je begrijpt welke factoren een rol spelen bij het succesvol ontwikkelen en lanceren van voice-assistenten
 • Je hebt een basis kennisniveau van de techniek achter voice-assistenten
 • Je maakt kennis met Voice Search
 • Je doet ervaring op met het jargon in de wereld van voice
 • Je rondt de training af met inspiratie voor je eigen organisatie

Voor wie

Deze training is bedoeld voor (online) marketeers, marketingcommunicatieprofessionals, innovatiemanagers en business developers die de toegevoegde waarde van voice voor de klant willen ontdekken. Tijdens de training leer je welke kansen voice biedt, hoe voice-assistenten een waardevolle rol kunnen spelen in de business- en communicatiestrategie en hoe je hier concreet invulling aan geeft. Met deze training til je je kennis en vaardigheden naar een hoger niveau. Met SRM blijf jij met voorsprong dé beste marketing- en communicatieprofessional, je hele carrière lang.

Programma

Tijdens deze training ga je op ontdekkingstocht in de wereld van voice. Niet alleen in Nederland, we halen onze inspiratie ook uit landen als de Verenigde Staten en de UK. We beoordelen met elkaar een aantal cases en doen zo direct ervaring op met de verschillende mogelijkheden die voice-assistenten bieden. We duiken in de wereld van de consument. Welke assistenten worden het meest gebruikt? Waar en waarom gebruiken consumenten voice-assistenten nu en wat zouden ze in de toekomst willen? Vervolgens doorlopen we gezamenlijk een concrete checklist; hoe zorg je voor succes en wat zijn valkuilen? Tot slot denken we gezamenlijk na over de mogelijkheden voor de organisaties van de deelnemers die aan de training deelnemen. Met de opgedane theoretische en praktische kennis ben je klaar om een (volgende) stap te zetten op het gebied van voice!

Toptrainers uit de praktijk

De trainers van SRM zijn toonaangevende specialisten in hun vakgebied en staan midden in de praktijk. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en spelen in op vernieuwingen in het bedrijfsleven en de samenleving. Zij geven hun kennis en vaardigheden door op een enthousiaste en duidelijke wijze, waardoor jij je sterk ontwikkelt.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Je verdiept je in deze training in verschillende typen voice-assistenten en de techniek erachter. Zo ontdek je wat een voice-assistent voor jouw organisatie kan betekenen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Voice Marketing

(1 dag)

 • De opkomst van voice
 • Welke typen voice-assistenten zijn er
 • De technologie achter voice-assistenten
 • Hoe gebruiken consumenten voice-assistenten
 • Welke toepassingen zien we in de markt
 • Keuzen bij ontwikkelen voice-assistent
 • Bepalen use case
 • Voice design canvas
 • Sample dialogue & Wizard of Oz testing
 • Aandachtspunten na lancering

Certificaat

Na afloop ontvang je het officiële certificaat 'Voice Marketing' van SRM.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

De training Voice Marketing duurt 1 dag.

Planning

De training Voice Marketing duurt 1 dag. Je volgt 1 bijeenkomst van 09.30 uur tot 16.30 uur.

 
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 599,-
Studiemateriaal
€ 25,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 25,-
Locatiekosten
€ 29,50
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 693,50
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Arrangementen
Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
 
Reprorechten en hand-outs
Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Verlaag je studiekosten
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen.

Fiscaal voordeel
Je kunt gebruikmaken van de regeling ‘Aftrek studiekosten’, waarmee je tot zo’n 50 procent van je gemaakte studiekosten terugkrijgt van de Belastingdienst. Jaarlijks kun je maximaal € 15.000,- aftrekken van je inkomstenbelasting voor de studiekosten van jou en je fiscale partner. Wil je meer weten over deze regeling en aan de hand van een rekenvoorbeeld zien hoeveel voordeel jou dit oplevert? Op onze pagina over belastingvoordeel lees je er alles over.

Mogelijkheden vanuit je werkgever
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Daarnaast kan de organisatie de gemaakte opleidingskosten mogelijk volledig aftrekken van de inkomstenbelasting en gebruikmaken van andere fiscale regelingen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.

Btw
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Het lesgeld/trainingsgeld is voor particulieren vrijgesteld van btw.  
 
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
 
Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw ongeacht of de betalende partij particulier of zakelijk is.
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Voice Assistant Fundamentals

Niveau:

Trainingen

Duur:

1 dag

Variant:

Dag

Prijs:

€ 693,50

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.