Schrijftrainingen

Beter leren schrijven voor on- en offline media, social media, chatbots of websites? Voor iedereen die zich in zijn of haar werk bezighoudt met het schrijven...

Lees meer.

Beter leren schrijven voor on- en offline media, social media, chatbots of websites? Voor iedereen die zich in zijn of haar werk bezighoudt met het schrijven van sterke en effectieve teksten, biedt SRM een training waarmee je schrijfvaardigheid verder ontwikkeld. Van het schrijven van conversiegerichte teksten tot het uitvoeren...

Lees meer.

Beter leren schrijven voor on- en offline media, social media, chatbots of websites? Voor iedereen die zich in zijn of haar werk bezighoudt met het schrijven van sterke en effectieve teksten, biedt SRM een training waarmee je schrijfvaardigheid verder ontwikkeld. Van het schrijven van conversiegerichte teksten tot het uitvoeren...

Lees meer.
  • Direct beter resultaat in de praktijk
  • Les van de beste uit het vak
  • Gemiddelde beoordeling van >8,5

Schrijftrainingen: 4 trainingen of opleidingen

Alle filters
Niveau
Vakgebied
Startmoment
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Filters

Praktijkopleiding A, B (HBO niveau) (1)

Training (3)

Beter leren schrijven voor on- en offline media, social media, chatbots of websites? Voor iedereen die zich in zijn of haar werk bezighoudt met het schrijven van sterke en effectieve teksten, biedt SRM een training waarmee je schrijfvaardigheid verder ontwikkeld. Van het schrijven van conversiegerichte teksten tot het uitvoeren van webredactie. Bekijk hieronder het volledige aanbod van schrijftrainingen bij SRM.

Een Training Effectief en Creatief Schrijven

Wil je snel leren hoe je betere teksten schrijft? In de Training Effectief en Creatief Schrijven maak je de vertaalslag van marketing naar tekst, copy en content. Je ontdekt welke woorden en beelden passen bij je doel en legt een solide basis voor taaltechniek. Deze 3-daagse training is bedoeld voor iedereen die effectieve teksten wilt schrijven en inspiratie zoekt om dit beter en efficiënter te doen.

Schrijven voor Social Media

Hoe raak je de juiste snaar bij jouw publiek op social media? In een sterk veranderend (social) medialandschap is soms lastiger dan het lijkt om goede social media content te maken en te publiceren. In de praktische Training Schrijven voor Social Media leer je hoe je social media effectief inzet door een nieuwe manier van schrijven. Je maakt kennis met de do’s en don'ts van social media en ontdekt waar een goede tekst aan moet voldoen. Deze training is interessant voor iedere professional die te maken heeft met online communicatie via social media voor specifieke doeleinden.

Praktische Training Webredactie

Ben je een webredacteur of contentmanager en wil je meer leren over online leesgedrag, SEO, copywriting, usability of social media? In de praktische Training Webredactie maak je kennis met de do’s en don’ts van het schrijven voor web. Je leert hoe je goede content maakt en optimaliseert, waarbij je de vertaalslag maakt naar jouw organisatie. Zodat je na afloop van de training niet alleen waardevolle kennis, maar ook een geoptimaliseerde website meebrengt.

Schrijven voor Chatbot en Voice

Chatbots en Voice Assistants spelen een steeds grotere rol in het leveren van persoonlijke dienstverlening via web. Wil jij jezelf vanuit jouw rol specialiseren in het voeren van dialoog via chatbot of voice? In de training Schrijven voor Chatbot en Voice leer je alles over conversational design. Je komt erachter wanneer je voor welk kanaal kiest en gaat aan de slag met het omzetten van een user case naar dialoog. Met als doel om ervoor te zorgen dat jij na afloop van de training dialogen kunt schrijven die meerwaarde bieden voor de klant en zorgen voor de beste klantbeleving.

Conversiegericht schrijven

Wil je leren hoe je teksten schrijft ter verbetering van de conversie op jouw website? In de Training Conversiegericht Schrijven van SRM verdiep jij je in de principes van conversiegericht schrijven. Je leert stapsgewijs bestaande content te verbeteren en ontdekt hoe je de effecten van jouw optimalisaties meet. In de training wisselen theorie en praktijk elkaar af. Hierdoor kun je tijdens de training al direct met je eigen teksten aan de slag.

Een Training Schrijven voor het Web

Beter worden in het schrijven van teksten die specifiek bedoeld zijn voor het web? In de Training Schrijven voor het Web leer je hoe je een wervende tekst schrijft. Je ontdekt aan welke eisen effectieve webteksten moeten voldoen en begrijpt de impact van teksten op de vindbaarheid en conversie van jouw website. Je krijgt onder andere te maken met het schrijven van informatieve en commerciële teksten, blogs en e-mails. Waardoor je na het volgen van de training zelfstandig aan de slag kunt met het schrijven van teksten voor het web.

Schrijven voor meer clicks

Hoe overtuig je de doelgroep om te klikken op je post? Wanneer jij je bezighoudt met het schrijven van korte, haarscherpe teksten is het soms lastig om de juiste woorden te vinden waarmee je de doelgroep aantrekt. In de Masterclass Schrijven voor Clicks leer je hoe je teksten schrijft die de doelgroep in beweging zet. Je verdiept je in de doelgroep en hun behoeftes, angsten, verlangens en dromen. Je krijgt directe en praktische feedback van toptrainers uit de praktijk, waarmee jij jouw teksten kan verbeteren. Zodat jouw teksten door de doelgroep niet alleen gelezen worden, maar ook het gewenste resultaat bereiken.