Alumnus Chiel

Marketeer Chiel op den Brouw volgde bij ons NIMA C. De opleiding heeft hem én HEYDAY Facility Management in Eindhoven, waar hij sinds 2018 werkt, geen windeieren gelegd. “Theorie en praktijk sloten zo goed op elkaar aan, ik hoefde niet meer na te denken over hoe ik al het geleerde zou toepassen in mijn werk.” Chiel vertelt over zijn leerervaringen bij SRM.

Eurekamoment

“Bij HEYDAY Facility Management ben ik eindverantwoordelijk voor de marketing. Ik richt mij op onze strategie en  het ontwikkelen van serviceproposities die naadloos aansluiten op de wensen en behoeften van huidige en toekomstige klanten. Aan NIMA C begon ik met duidelijke leerdoelen voor ogen. Mijn strategische kennis verbreden en verdiepen, om zo scherpere analyses te kunnen maken, waarmee we uiteindelijk onze marktpositie kunnen versterken.

Het leukste aan NIMA C? Dat alle theorie die ik nog van mijn eerste HBO-studie kende nu écht tot leven kwam. Die link heb ik niet eerder zo sterk kunnen leggen. Vooral tijdens het schrijven van mijn scriptie kwam alles mooi samen. En bij het omzetten van mijn scriptie naar mijn examenpresentatie.

Na die presentatie realiseerde mij ineens dat ik nu helemaal niet meer hoefde na te denken over hoe ik alles aan mijn organisatie zou moeten presenteren. Die presentatie hád ik namelijk net gemaakt. Zo praktisch is de opleiding dus. Superleerzaam. En je bespaart er nog een hoop tijd mee ook.

Sterkere strategische positie

Gedurende de opleiding wordt er veel aandacht besteed aan hoe je theoretische modellen op een logisch samenhangende wijze kunt gebruiken. Hiervan plukken we bij HEYDAY nu echt de vruchten. Binnen mijn afdeling gebruikten we die modellen ook al, maar heel gefragmenteerd.

Dankzij NIMA C zie ik nu hoe de theorie een praktisch raamwerk kan vormen. Dat biedt ons echt meerwaarde bij het bepalen van de commerciële koers. En daarmee bij het creëren van duurzaam concurrentievoordeel. We hebben onze strategische positie echt kunnen verbeteren. Juist vanwege die aantoonbare meerwaarde, vind ik NIMA C een verrijking.

De opleiding heeft overigens ook mijn liefde voor studeren opnieuw aangewakkerd. De komende jaren wil ik mij zeker nog verder ontwikkelen in strategie, onder andere vanuit de bedrijfskundige kant. Zo hoop ik steeds waardevoller te worden voor de organisatie waarvoor ik voor werk.

Nieuwsgierig naar meer?

Ben je na het lezen van Chiels studie-ervaring nieuwsgierig geworden naar NIMA C of een andere opleiding of training bij SRM? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bereiken via 020-5 126 501 of info@srm.nl. Wij staan je graag te woord.

Terug naar overzichtspagina