Alumnus Frank

Frank van BoxtelMet de gezonde ambitie om zichzelf door te ontwikkelen, startte Frank van Boxtel via SRM de opleiding NIMA B Business Marketing. Want uitgeleerd is hij nog lang niet: ‘’Na een studie Commerciële Economie en een flinke dosis praktijkervaring wil ik mijzelf verder specialiseren in het marketingvak.”

Uit de comfortzone

‘’Inmiddels werk ik al 11 jaar bij Maiburg. Hier ben ik marketeer en zet ik mij in voor alle activiteiten rondom de houtverwerkende industrie. Deze industrie is verantwoordelijk voor ongeveer de helft van de omzet en dus enorm belangrijk voor het bedrijf.

De opleiding was een intensieve, maar vooral zeer leerzame periode. Met name het schrijven van de eindscriptie heeft me heel veel geleerd. Ik zat vaak geboeid aan mijn bureau, maar de scriptie dwong me om de markt in te gaan. Dit was ik helemaal niet gewend.

Het leverde gesprekken op met klanten, niet-klanten en leveranciers. Deze gesprekken helpen mij nog dagelijks om praktijkvoorbeelden te geven op de werkvloer.”

Meer betrokkenheid

“De kennis en ervaring die ik tijdens deze studie heb opgedaan, breng ik direct in de praktijk. Bij het analyseren van onze huidige activiteiten en het bepalen van nieuwe koersen ben ik een vakvolwassen gesprekspartner geworden. Ik word daardoor ook sneller betrokken bij afspraken met management en leveranciers.

Dus heb je ervaring in marketing en zoek je een stukje verdieping? Dan raad ik deze opleiding zeker aan. Het is een intensieve opleiding die echt wat inspanning vraagt, maar het levert veel mooie inzichten op.”

Samen groeien

“Maiburg groeit. Er zijn strategische plannen gemaakt voor 2028 waarbij de marketingafdeling een meer sturende rol krijgt. Hier wil ik per se onderdeel van zijn, dus ik groei graag mee.

Door de marketingafdeling sturend te maken, kunnen we samen met management de grote commerciële lijnen uitzetten. Door kritisch te zijn, de juiste conclusies te trekken en te sturen op de hoofdlijnen, gaat onze afdeling een belangrijke stempel drukken op het strategische beleid van de onderneming.

Ik wil bijdragen aan deze strategische plannen en daar zal deze opleiding me zeker bij helpen.”

Nieuwsgierig naar de opleiding?

Wil jij je ook verder verdiepen in marketing? Volg dan net als Frank de opleiding NIMA B Business Marketing. Neem contact met ons op via 020-5 126 501 of info@srm.nl. Ook wanneer je een andere opleiding of training wilt volgen, staan wij klaar om je te helpen.

Terug naar overzichtspagina