Alumnus Petra

Het is alweer een tijd geleden dat ze SRM C Senior Communicatieadviseur volgde. Petra Oude Lenferink, manager Communicatie & Fondsenwerving bij Profilia Zorggroep, is intussen toe aan een nieuwe uitdaging: het volgen en behalen van SRM D Communicatiemanager. “Ik start er binnenkort mee. Veel zin in!” Petra is bevlogen en wil zich voortdurend blijven ontwikkelen. Ze blikt graag terug op de opleiding die ze bij SRM volgde.

Strategischer leren denken

“Ik werk nu ruim tweeënhalf jaar bij  bij Profilia Zorggroep, een landelijke zorgaanbieder voor mensen met een licht verstandelijke beperking en/of psychische problemen. Met veel plezier stuur ik het team Communicatie & Fondsenwerving aan.

Mijn belangrijkste reden om destijds voor de opleiding SRM C Senior Communicatieadviseur te kiezen, was dat ik graag nog strategischer wilde leren denken. Dus niet meteen in de middelen schieten, maar echt vanuit de organisatiestrategie je communicatiestrategie opbouwen. Ik vond het heel belangrijk mijn werk op die manier in te vullen. Maar hoe pak je dat dan aan?”

Het antwoord op die vraag kreeg ik op verschillende manieren. Het meest interessant vond ik de tools die je kreeg om communicatiestrategieën en vervolgens ook plannen van aanpak te ontwikkelen. Ik heb diverse modellen leren gebruiken. Het denken vanuit de organisatiestrategie is daarmee mijn manier van werken geworden.

Niet meteen ‘in de middelen’ schieten

De opleiding SRM C Senior Communicatieadviseur heeft mij écht geholpen om communicatievraagstukken vanuit strategisch perspectief aan te vliegen.  In de praktijk zie je vaak dat mensen niet goed nadenken of die middelen die ze willen inzetten wel de juiste middelen zijn. “Kun je even een folder maken?’ klinkt het dan. En als je vervolgens vraagt hoe de opdrachtgever deze folder wil inzetten, blijkt hij of zij niet verder te komen dan: Nou, ergens een stapeltje neerleggen zodat mensen er eentje kunnen meenemen.”

Zonde van de moeite én het geld. Ik bekijk het liever vanuit een strategisch perspectief, waarbij dan al snel duidelijk is welk middel het juiste is.

Dankzij de opleiding ben ik ook meer gaan kijken naar de totale organisatiestrategie. Heel interessant om daar als manager communicatie & fondsenwering over mee te kunnen denken. Het verrijkt de strategische communicatiepositie van Profila Zorggroep.

Ambitie

Ik zit nu al ruim 25 jaar in het communicatievak, maar blijf het belangrijk en vooral ook leuk vinden om mij te blijven ontwikkelen. De volgende stap wordt de opleiding SRM D Communicatiemanager. Sterker nog, ik start er binnenkort al mee.

En mijn toekomstdroom? Voorlopig hoop ik nog lekker aan de slag te blijven  in een leidinggevende functie. Als ik wat verder in de toekomst kijk, dan lijkt het mij super om remote te werken als consultant of adviseur. Lekker vanuit mijn huisje in Frankrijk ofzo. Dat zie ik mij ook nog wel na mijn 67e doen.

Nieuwsgierig naar meer?

Ben je na het lezen van Petra’s studie-ervaring nieuwsgierig geworden naar SRM C Senior Communicatieadviseur of een andere opleiding of training bij SRM? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bereiken via 020-5 126 501 of info@srm.nl. Wij staan je graag te woord.

Terug naar overzichtspagina