SRM A Communicatiemedewerker (BNP2)

5 maanden - Basisopleiding tot communicatieprofessional op A-niveau (beroepsniveau 2)

Duur:

5 maanden

Niveau:

Vakopleiding A, B (HBO)

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je ambieert een carrière in de communicatie en wilt daarin flinke stappen zetten? Dan vormt deze veel gekozen SRM-opleiding het stevige fundament onder jouw groei tot communicatiemedewerker. Je vergroot niet alleen je kennis van alle aspecten van communicatie, maar je kunt het geleerde ook meteen toepassen. De dagelijkse praktijk is dan ook de kern van de opleiding: hoe schrijf je mee aan een communicatieplan en creëer je communicatiemiddelen (tekst, beeld, persberichten en social media) met impact? Doel is dat jij straks als communicatiemedewerker onmisbaar bent voor jouw opdrachtgevers en het communicatieteam. Veel communicatiecollega’s gingen jou al voor in deze populaire opleiding. Steeds betekende het diploma SRM A Communicatiemedewerker de veelbelovende opstap naar hun loopbaan in het communicatievak.

Wat ga je leren

 • Je krijgt inzicht in alle actuele facetten van het communicatievak
 • Je kent de samenhang van communicatie
 • Je werkt met een communicatieplan, doelgroepen en boodschappen
 • Je leert planmatig en effectvol communicatiemiddelen inzetten
 • Je bent vaardig in productie van tekst, beeld, web- en persberichten
 • Je weet hoe off- en online media in te zetten
 • Je leert wat er komt kijken bij het organiseren van events
 • Je bekwaamt je in 'presenteren'
 • Je staat straks stevig en vol zelfvertrouwen in je vak

Voor wie

De SRM-opleiding tot communicatiemedewerker A (BNP2) is uitermate geschikt voor jou wanneer je aan het begin van je carrière staat of al in een assisterende functie full- of parttime in communicatie werkzaam bent. Je werkt bijvoorbeeld als communicatieassistent of je verzorgt communicatietaken naast je huidige functie: officemanager, secretaresse, marketingmedewerker of een andere rol waarin je communicatie moet inzetten. Dan legt deze SRM-opleiding een stevig fundament onder jouw benodigde vakkennis en vaardigheden. En kun je succesvol aan de slag in het bedrijfsleven, bij de (semi)overheid, in de non-profit of bij een communicatieadviesbureau.

Programma

Deze SRM-opleiding is geheel gericht op het vergroten en versterken van jouw kennis en vaardigheden. Het uitgekiende programma heeft twee hoofdlijnen: communicatieplanning en communicatiemiddelen. Je duikt in de basistheorie met onderwerpen over het communicatievak, doelgroepen en boodschappen, de werking van diverse communicatiemiddelen en (social) media. Je leert hoe je planmatig tekst, beeld, middelen en media kunt inzetten om effectief contact met doelgroepen te maken. De nadruk van de opleiding ligt op de praktijk om jouw vaardigheden een boost te geven, zoals schrijven van boodschappen, persberichten en teksten voor off- en online. Daarnaast oefen je actief met het presenteren van jouw communicatieaanpak tijdens de module Persoonlijke groei. Met als resultaat dat jij straks succesvol opereert als volleerd communicatiemedewerker.

Topdocenten uit de praktijk

SRM selecteert docenten vanuit haar ijzeren filosofie dat het beste leereffect ontstaat in de mix van kennis en praktijk. Daarom krijg je uitsluitend les van communicatie-experts die tegelijkertijd in uiteenlopende organisaties dagelijks actief zijn met het maken en uitvoeren van plannen. Didactisch sterk weten ze je in de materie te trekken en je uit te dagen. Maar ze geven je ook persoonlijke aandacht en gaan in op jouw praktijk.

SRM opleidingen met resultaat

Al meer dan 60 jaar is SRM hét particuliere opleidingsinstituut voor beginnende en ervaren professionals in de communicatie, marketing, marketingcommunicatie en online marketing. De sterke succesformule van SRM is de combinatie van theorie met praktijk; eens in de 2 weken een bijeenkomst aangevuld met zelfstudie (5-7 uur per week). In vrijwel elke organisatie werken wel professionals die het vak bij SRM leerden. Na een SRM-opleiding rapporteren oud-deelnemers een toename van 40% van hun vakkennis en kunde; 30% behaalt betere resultaten. Wij maken leren studeerbaar.

Vervolg

Wil jij je na SRM A Communicatiemedewerker (BNP2) nog verder ontwikkelen? Dan zijn deze opties mogelijk interessant voor jou:

 • SRM B Communicatieprofessional (BNP3)
 • SRM B Communicatieprofessional (met live businesscase)
 • SRM A Online Communicatieprofessional
 • SRM A Online Communicatieadviseur

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

SRM A Communicatiemedewerker (BNP2)

Niveau:

Vakopleiding A, B (HBO)

Duur:

5 maanden

Variant:

Dag

Prijs:

€ 2.601,50

SRM A Communicatiemedewerker (BNP2)

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.
 
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.