SRM A Communicatiemedewerker (BNP2)

5 maanden - Basisopleiding tot communicatieprofessional op A-niveau (beroepsniveau 2)

Duur:

5 maanden

Niveau:

Vakopleiding A, B (HBO)

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je ambieert een carrière in de communicatie en wilt daarin flinke stappen zetten? Dan vormt deze veel gekozen SRM-opleiding het stevige fundament onder jouw groei tot communicatiemedewerker. Je vergroot niet alleen je kennis van alle aspecten van communicatie, maar je kunt het geleerde ook meteen toepassen. De dagelijkse praktijk is dan ook de kern van de opleiding: hoe schrijf je mee aan een communicatieplan en creëer je communicatiemiddelen (tekst, beeld, persberichten en social media) met impact? Doel is dat jij straks als communicatiemedewerker onmisbaar bent voor jouw opdrachtgevers en het communicatieteam. Veel communicatiecollega’s gingen jou al voor in deze populaire opleiding. Steeds betekende het diploma SRM A Communicatiemedewerker de veelbelovende opstap naar hun loopbaan in het communicatievak.

Wat ga je leren

 • Je krijgt inzicht in alle actuele facetten van het communicatievak
 • Je kent de samenhang van communicatie
 • Je werkt met een communicatieplan, doelgroepen en boodschappen
 • Je leert planmatig en effectvol communicatiemiddelen inzetten
 • Je bent vaardig in productie van tekst, beeld, web- en persberichten
 • Je weet hoe off- en online media in te zetten
 • Je leert wat er komt kijken bij het organiseren van events
 • Je bekwaamt je in 'presenteren'
 • Je staat straks stevig en vol zelfvertrouwen in je vak

Voor wie

De SRM-opleiding tot communicatiemedewerker A (BNP2) is uitermate geschikt voor jou wanneer je aan het begin van je carrière staat of al in een assisterende functie full- of parttime in communicatie werkzaam bent. Je werkt bijvoorbeeld als communicatieassistent of je verzorgt communicatietaken naast je huidige functie: officemanager, secretaresse, marketingmedewerker of een andere rol waarin je communicatie moet inzetten. Dan legt deze SRM-opleiding een stevig fundament onder jouw benodigde vakkennis en vaardigheden. En kun je succesvol aan de slag in het bedrijfsleven, bij de (semi)overheid, in de non-profit of bij een communicatieadviesbureau.

Programma

Deze SRM-opleiding is geheel gericht op het vergroten en versterken van jouw kennis en vaardigheden. Het uitgekiende programma heeft twee hoofdlijnen: communicatieplanning en communicatiemiddelen. Je duikt in de basistheorie met onderwerpen over het communicatievak, doelgroepen en boodschappen, de werking van diverse communicatiemiddelen en (social) media. Je leert hoe je planmatig tekst, beeld, middelen en media kunt inzetten om effectief contact met doelgroepen te maken. De nadruk van de opleiding ligt op de praktijk om jouw vaardigheden een boost te geven, zoals schrijven van boodschappen, persberichten en teksten voor off- en online. Daarnaast oefen je actief met het presenteren van jouw communicatieaanpak tijdens de module Persoonlijke groei. Met als resultaat dat jij straks succesvol opereert als volleerd communicatiemedewerker.

Topdocenten uit de praktijk

SRM selecteert docenten vanuit haar ijzeren filosofie dat het beste leereffect ontstaat in de mix van kennis en praktijk. Daarom krijg je uitsluitend les van communicatie-experts die tegelijkertijd in uiteenlopende organisaties dagelijks actief zijn met het maken en uitvoeren van plannen. Didactisch sterk weten ze je in de materie te trekken en je uit te dagen. Maar ze geven je ook persoonlijke aandacht en gaan in op jouw praktijk.

SRM opleidingen met resultaat

Al meer dan 60 jaar is SRM hét particuliere opleidingsinstituut voor beginnende en ervaren professionals in de communicatie, marketing, marketingcommunicatie en online marketing. De sterke succesformule van SRM is de combinatie van theorie met praktijk. In vrijwel elke organisatie werken wel professionals die het vak bij SRM leerden. Na een SRM-opleiding rapporteren oud-deelnemers een toename van 40% van hun vakkennis en kunde; 30% behaalt betere resultaten.

Vervolg

Wil jij je na SRM A Communicatiemedewerker (BNP2) nog verder ontwikkelen? Dan zijn deze opties mogelijk interessant voor jou:

 • SRM B Communicatieprofessional (BNP3)
 • SRM B Communicatieprofessional (met live businesscase)
 • SRM A Online Communicatieprofessional
 • SRM A Online Communicatieadviseur

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Door je in onderwerpen als doelgroep, tekst en social media te verdiepen bereid je je voor op de functie van communicatiemedewerker. Je leert hier persberichten schrijven en middelen in te zetten.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Communicatieplanning

(1 dag)

 • Het communicatievak en de communicatiemedewerker
 • Het communicatieplan en de communicatiemiddelen
 • Concern- en marketingcommunicatie

Communicatiemiddelen 1

(2 dagen)

 • Begrijpelijke taal (B1)
 • Opbouw van heldere teksten
 • (Pers)berichten schrijven
 • Teksten schrijven voor het web
 • Organiseren van evenementen

Communicatiemiddelen 2

(2 dagen)

 • Verschillende social-mediakanalen en -platforms
 • Hoe werkt beeld?
 • Kenmerken van visuele identiteit
 • Effectief posten op social media
 • Storytelling via social media

Persoonlijke groei A

(1 dag)

 • Training ‘presenteren’

Eindopdracht

(2 bijeenkomsten)
Je rondt de opleiding af met een eindopdracht.

Examen en diploma

Het examen bestaat uit 1 integrale eindopdracht waar je de verkregen kennis vanuit de modules Communicatiemiddelen 1 en 2 en Persoonlijke groei samenvoegt tot 1 afrondende opdracht. Slaag je, dan ontvang je het officiële en in de communicatiebranche vaak gevraagde SRM-diploma ‘SRM A Communicatiemedewerker (BNP2)’. Dit is vergelijkbaar met het Logeion Beroepsniveauprofiel 2 (BNP 2).

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

De opleiding SRM A Communicatiemedewerker duurt 5 maanden. Je kunt kiezen uit 2 varianten: 1 keer per 2 weken een volledige dag les of elke week een les op de woensdagochtend. De dagopleiding omvat 6 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De woensdagopleiding telt 12 lessen van 09.00 uur tot 12.00 uur. De afrondende eindopdracht omvat 2 bijeenkomsten van 3 uur.

 
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 1.915,-
Studiemateriaal
€ 80,-
Eindopdracht
€ 210,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 175,-
Locatiekosten
€ 206,50
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 2.601,50
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Arrangementen
Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
 
Reprorechten en hand-outs
Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Verlaag je studiekosten
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen.

Fiscaal voordeel
Je kunt gebruikmaken van de regeling ‘Aftrek studiekosten’, waarmee je tot zo’n 50 procent van je gemaakte studiekosten terugkrijgt van de Belastingdienst. Jaarlijks kun je maximaal € 15.000,- aftrekken van je inkomstenbelasting voor de studiekosten van jou en je fiscale partner. Wil je meer weten over deze regeling en aan de hand van een rekenvoorbeeld zien hoeveel voordeel jou dit oplevert? Op onze pagina over belastingvoordeel lees je er alles over.

Mogelijkheden vanuit je werkgever
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Daarnaast kan de organisatie de gemaakte opleidingskosten mogelijk volledig aftrekken van de inkomstenbelasting en gebruikmaken van andere fiscale regelingen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.

Btw
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Het lesgeld/trainingsgeld is voor particulieren vrijgesteld van btw.  
 
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
 
Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw ongeacht of de betalende partij particulier of zakelijk is.
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

SRM A Communicatiemedewerker (BNP2)

Niveau:

Vakopleiding A, B (HBO)

Duur:

5 maanden

Variant:

Dag

Prijs:

€ 2.601,50

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.