Uitklappen
Inklappen

Wil je voor of na de zomer starten met deze opleiding?

Start voor de zomer

Iedere zomer actualiseren wij het oplieidingsaanbod. Het studieprogramma kan bijvoorbeeld herzien worden. Hieronder kan je met behulp van de knop aangeven of je de opleidingsvariant van voor of na de zomer wilt bekijken.

Start voor de zomer

Eerstvolgende startmomenten

21-04-2020, Amsterdam

Avond, Inschrijven

24-04-2020, Amsterdam

Dag, Inschrijven

SRM Communicatiemedewerker A (BNP2)

6 maanden - Het startpunt voor je carrière binnen de communicatie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Werk je net in het communicatievak en wil je je diploma behalen? Of ambieer je een functie als communicatiemedewerker? Dan is dit de juiste opleiding voor jou. Tijdens deze opleiding maak je kennis met de meest actuele inzichten in het communicatievak die je direct kunt toepassen. Je verdiept je in pers- en concerncommunicatie en leert hoe je effectief middelen inzet binnen een communicatieplan. Ook ga je aan de slag met je schrijfvaardigheden, zodat je doeltreffende berichten kunt opstellen en met de inzet van (social) media je doelgroepen weet te bereiken. SRM staat als dé opleider voor marketing- en communicatieprofessionals midden in de praktijk. Met dit gewaardeerde SRM-diploma leg je een stevig fundament voor je carrière als communicatieprofessional.

Wat ga je leren

 • Je krijgt inzicht in de meest actuele facetten van het communicatievak
 • Je leert over de productie van audiovisuele content, inzet van social media, organisatie van evenementen, het schrijven van (web)teksten en (pers)berichten, enzovoort
 • Je leert welke communicatiemiddelen je kunt inzetten binnen een communicatieplan
 • Je kunt de lesstof de volgende dag toepassen in de praktijk
 • Je vergroot de kans op doorgroei en waardering
 • Je ontvangt een diploma dat hoog staat aangeschreven bij werkgevers

Voor wie

Je werkt als communicatieassistent of combineert communicatie met een andere functie en je wilt je ontwikkelen tot communicatiemedewerker. Je doet nu veel communicatietaken naast je huidige functie als officemanager, secretaresse, marketingmedeweker of een andere functie en je wilt graag meer bagage om deze functie beter in te vullen.

De opleiding wordt verzorgd op A-niveau, een niveau speciaal voor starters die zich een nieuw vakgebied snel en onder professionele begeleiding eigen willen maken. Met een opleiding op A-niveau kun je de operationele/uitvoerende werkzaamheden binnen je organisatie tot een goed einde brengen.

Programma

Tijdens deze opleiding verkrijg je inzicht in het communicatievak en word je volledig voorbereid op de functie van communicatiemedewerker. Alle belangrijke aspecten komen dan ook ruim aan bod. Je verdiept je in de productie van (audiovisuele) middelen en leert op welke wijze je social media kunt inzetten. Ook ontwikkel je schrijfvaardigheden, zodat je je boodschap pakkend kunt formuleren en je doelgroep weet te raken. Na afloop van deze opleiding beschik je over alle communicatievaardigheden om in je werkzaamheden uit te blinken.

Topdocenten uit de praktijk

De docenten worden door SRM zorgvuldig geselecteerd. Vakkennis binnen online markten, ruime en actuele ervaring in het vakgebied en didactische kwaliteiten zijn de belangrijkste criteria. Op elke bijeenkomst wordt een docent ingezet die in zijn of haar dagelijkse praktijk met alle facetten daarvan in aanraking komt. Hierdoor weten de docenten de theorie eenvoudig te vertalen naar de voor jou herkenbare praktijk.

Vervolg

Wil je na SRM Communicatiemedewerker A (BNP2) nog meer leren? Misschien is een van de volgende opties interessant voor jou:

 • SRM Communicatieprofessional B
 • SRM Communicatieprofessional B (met Live Businesscase)
 • SRM Online Communicatieprofessional A
 • SRM Online Communicatieadviseur B
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Door je in onderwerpen als doelgroep, tekst en social media te verdiepen bereid je je voor op de functie van communicatiemedewerker. Je leert hier persberichten schrijven en middelen in te zetten.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Communicatieplanning

(6 bijeenkomsten)

 • Inzicht in het communicatievak
 • De rol van de communicatiemedewerker in de organisatie
 • Concerncommunicatie en marketingcommunicatie
 • Digitale en online communicatie
 • Kruisbestuiving van communicatie en marketingcommunicatie
 • Doelgroep, boodschap en middelen
 • Effectiviteit van communicatie
 • Toepassen stappen in communicatieplan

Communicatiemiddelen

(6 bijeenkomsten)

 • Inzicht in de veelheid van communicatiemiddelen
 • Eigenschappen en effectieve toepassingsmogelijkheden
 • Aan de slag met communicatiemiddelen
 • Tekst en beeld
 • Schrijven van (pers)berichten
 • Schrijven voor het web
 • Inzet van social media
 • Communiceren met beeld en video

  Examen en diploma

  Je rondt de module Communicatieplanning af met een digitaal examen. Het voordeel van een digitaal examen is dat je zelf kiest waar en op welk moment je het examen aflegt. De module Communicatiemiddelen rond je af met een praktijkgerichte opdracht, waarin je aantoont dat je het geleerde kunt toepassen in de praktijk. Heb je voor beide onderdelen een voldoende behaald? Dan ontvang je het officiële diploma 'SRM Communicatiemedewerker A (BNP2)' met aanzien bij bedrijven, overheids- en non-profitinstellingen.

  Planning
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning

  Opleidingsvarianten

  De opleiding SRM Communicatiemedewerker A (BNP2) duurt 6 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur of van 14.00 uur tot 22.00 uur. De avondopleiding heeft 12 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

  Wilt u voor of na de zomer starten met deze opleiding?

  Iedere zomer actualiseren wij het oplieidingsaanbod. Het studieprogramma kan bijvoorbeeld herzien worden. Hieronder kunt u met behulp van de knop aangeven of u de opleidingsvariant van voor of na de zomer wilt bekijken.

  Start voor de zomer
   
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering

  Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

  Lesgeld
  € 1.350,-
  Studiemateriaal
  € 278,-
  Examenkosten
  € 210,-
  Eindopdracht
  € 210,-
  Arrangementen (Food & Beverage)
  € 150,-
  Locatiekosten
  € 177,-
  Reprorechten
  € 15,-
  Totaalprijs (exclusief BTW)
  € 2.390,-
  Arrangementen
  Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
   
  Reprorechten en hand-outs
  Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
   
  Btw
  Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.
   
  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
   
  Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
   
  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

  SRM Communicatiemedewerker A (BNP2)

  Niveau:

  Vakopleiding A, B (HBO)

  Duur:

  6 maanden

  Variant:

  Avond en Dag

  Opleidingsadvies


  Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.
  Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.