SRM A Marketingcommunicatie

3 maanden - De vakopleiding van SRM voor marketingcommunicatie

Duur:

3 maanden

Niveau:

Vakopleiding A, B (HBO)

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ben je als startende professional in marketingcommunicatie op zoek naar meer kennis van en inzicht in het vakgebied? Dan vormt deze veelgekozen SRM-opleiding het stevige fundament onder jouw groei tot marketingcommunicatiemedewerker. Je gaat op praktijkgerichte wijze aan de slag met de basisprincipes van marketingcommunicatie. Marketingdoelstellingen, het merk en de customer journey gebruik je als uitgangspunt voor het formuleren van communicatiedoelen en concrete campagnes, zowel online als offline. Je vergroot niet alleen je kennis van alle aspecten van marketingcommunicatie, je kunt het geleerde ook meteen toepassen. Na afloop van deze opleiding ben je in staat om marketingcommunicatievraagstukken op uitvoerend niveau op te lossen.

Wat ga je leren

 • Je krijgt inzicht in alle actuele facetten van het marketingcommunicatievak
 • Je kunt de relatie leggen tussen marketing, het merkbeleid en marketingcommunicatie
 • Je leert doelstellingen, doelgroepen en communicatieboodschappen te formuleren
 • Je leert hoe je effectief middelen kunt inzetten binnen een marketingcommunicatiecampagne, zowel online als offline
 • Je weet hoe je concepten en modellen vertaalt naar je eigen praktijk
 • Je legt een goede basis voor je carrière in de marketingcommunicatie

Voor wie

De opleiding SRM A Marketingcommunicatie is ontwikkeld voor iedereen die van start gaat in het vakgebied van marketingcommunicatie. Je wilt graag een carrière maken binnen dit vakgebied en bent op zoek naar een uitbreiding van je kennis en inzicht. Je ambieert bijvoorbeeld een functie als junior account executive of junior productmanager met de verantwoordelijkheid voor marketingcommunicatie. Of je bent reeds werkzaam als accountmanager, communicatiemedewerker of productmanager en wilt je kennis over het vakgebied verrijken.

Deze opleiding wordt verzorgd op A-niveau, hét niveau voor de junior marketingprofessional. Je wilt je graag ontwikkelen binnen dit voor jou nieuwe domein, door zowel op operationeel als uitvoerend niveau te groeien. Dan legt deze SRM-opleiding een stevig fundament onder jouw benodigde vakkennis en vaardigheden. En kun je succesvol aan de slag in het bedrijfsleven, in de non-profit of bij een reclamebureau.

Programma

Deze SRM-opleiding is geheel gericht op jouw ambitie om je te ontwikkelen tot marketingcommunicatiemedewerker. In dit uitgekiende programma verdiep je je in de basisprincipes van marketingcommunicatie. Daarbij leer je hoe je de marketingdoelstelling vertaalt naar effectieve marketingcommunicatiemiddelen en -activiteiten. Hoe kan marketingcommunicatie bijdragen aan het genereren van vraag naar de producten of diensten van de organisatie? En hoe zorg je ervoor dat marketingdoelstellingen kunnen worden gerealiseerd? Je duikt in de klantbehoeften, de identiteit van het merk en de daaruit voortvloeiende positionering. Je leert om doelgroepen te herkennen en persona's te beschrijven. Wat zijn momenten van interactie tussen de organisatie en de koper? Hoe ziet de customer journey eruit? Ook oefen je met het bepalen en SMART formuleren van doelstellingen en het ontwikkelen van daarbij aansluitende communicatieboodschappen. Ten slotte krijg je zicht op het planmatig inzetten en integreren van online en offline middelen en het vaststellen van budgetten.

Kortom, je wordt volledig klaargestoomd voor je verdere carrière als marketingcommunicatieprofessional.

Topdocenten uit de praktijk

De docenten worden door SRM zorgvuldig geselecteerd. Vakkennis binnen online markten, ruime en actuele ervaring in het vakgebied en didactische kwaliteiten zijn de belangrijkste criteria. Op elke bijeenkomst wordt een docent ingezet die in zijn of haar dagelijkse praktijk met alle facetten daarvan in aanraking komt. Hierdoor weten de docenten de theorie eenvoudig te vertalen naar de voor jou herkenbare praktijk.

SRM opleidingen met resultaat

Al meer dan 60 jaar is SRM hét particuliere opleidingsinstituut voor beginnende en ervaren professionals in de communicatie, marketing, marketingcommunicatie en online marketing. De sterke succesformule van SRM is de combinatie van theorie met praktijk. In vrijwel elke organisatie werken wel professionals die het vak bij SRM leerden. Na een SRM-opleiding rapporteren oud-deelnemers een toename van 40% van hun vakkennis en kunde; 30% behaalt betere resultaten.

Vervolg

Wil je je na de opleiding SRM A Marketingcommunicatie verder ontwikkelen? Dan is deze optie mogelijk interessant voor jou:

 • SRM B Marketingcommunicatie

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Tijdens deze opleiding leg je de basis voor je verdere loopbaan in de marketingcommunicatie.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Marketingcommunicatie in een organisatie
 • Marketing als vertrekpunt
 • Het merk als anker
 • Het beslissingsproces van de klant
 • Doelgroepen/persona’s
 • Doelstellingen en communicatieboodschap
 • Online en offline middelen en het communicatiebudget

Examen en diploma

Je rondt deze opleiding af met een digitaal examen. Het voordeel van een digitaal examen is dat je zelf kiest waar en op welk moment je het examen aflegt. Bij succesvolle afronding van het examen ontvang je het zeer gewaardeerde diploma 'SRM A Marketingcommunicatie'. Dit SRM-diploma biedt jou de veelbelovende opstap naar een loopbaan in het marketingcommunicatievak.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

De opleiding SRM A Marketingcommunicatie duurt 3 maanden. Je kunt kiezen uit twee varianten: 1 keer per 2 weken een volledige dag les of elke week een les op de woensdagochtend. De dagvariant heeft 4 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De woensdagopleiding telt 8 lessen van 09.00 uur tot 12.00 uur.

 
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 1.485,-
Studiemateriaal
€ 70,-
Examenkosten
€ 210,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 100,-
Locatiekosten
€ 118,-
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.998,-
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Arrangementen
Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
 
Reprorechten en hand-outs
Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Verlaag je studiekosten
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen.

Fiscaal voordeel
Je kunt gebruikmaken van de regeling ‘Aftrek studiekosten’, waarmee je tot zo’n 50 procent van je gemaakte studiekosten terugkrijgt van de Belastingdienst. Jaarlijks kun je maximaal € 15.000,- aftrekken van je inkomstenbelasting voor de studiekosten van jou en je fiscale partner. Wil je meer weten over deze regeling en aan de hand van een rekenvoorbeeld zien hoeveel voordeel jou dit oplevert? Op onze pagina over belastingvoordeel lees je er alles over.

Mogelijkheden vanuit je werkgever
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Daarnaast kan de organisatie de gemaakte opleidingskosten mogelijk volledig aftrekken van de inkomstenbelasting en gebruikmaken van andere fiscale regelingen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.

Btw
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Het lesgeld/trainingsgeld is voor particulieren vrijgesteld van btw.  
 
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
 
Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw ongeacht of de betalende partij particulier of zakelijk is.
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

SRM A Marketingcommunicatie

Niveau:

Vakopleiding A, B (HBO)

Duur:

3 maanden

Variant:

Dag

Prijs:

€ 1.998,00

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.