SRM A Marketingcommunicatie

3 maanden - De vakopleiding van SRM voor marketingcommunicatie

Duur:

3 maanden

Niveau:

Vakopleiding A, B (HBO)

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ben je als startende professional in marketingcommunicatie op zoek naar meer kennis van en inzicht in het vakgebied? Dan vormt deze veelgekozen SRM-opleiding het stevige fundament onder jouw groei tot marketingcommunicatiemedewerker. Je gaat op praktijkgerichte wijze aan de slag met de basisprincipes van marketingcommunicatie. Marketingdoelstellingen, het merk en de customer journey gebruik je als uitgangspunt voor het formuleren van communicatiedoelen en concrete campagnes, zowel online als offline. Je vergroot niet alleen je kennis van alle aspecten van marketingcommunicatie, je kunt het geleerde ook meteen toepassen. Na afloop van deze opleiding ben je in staat om marketingcommunicatievraagstukken op uitvoerend niveau op te lossen.

Wat ga je leren

  • Je krijgt inzicht in alle actuele facetten van het marketingcommunicatievak
  • Je kunt de relatie leggen tussen marketing, het merkbeleid en marketingcommunicatie
  • Je leert doelstellingen, doelgroepen en communicatieboodschappen te formuleren
  • Je leert hoe je effectief middelen kunt inzetten binnen een marketingcommunicatiecampagne, zowel online als offline
  • Je weet hoe je concepten en modellen vertaalt naar je eigen praktijk
  • Je legt een goede basis voor je carrière in de marketingcommunicatie

Voor wie

De opleiding SRM A Marketingcommunicatie is ontwikkeld voor iedereen die van start gaat in het vakgebied van marketingcommunicatie. Je wilt graag een carrière maken binnen dit vakgebied en bent op zoek naar een uitbreiding van je kennis en inzicht. Je ambieert bijvoorbeeld een functie als junior account executive of junior productmanager met de verantwoordelijkheid voor marketingcommunicatie. Of je bent reeds werkzaam als accountmanager, communicatiemedewerker of productmanager en wilt je kennis over het vakgebied verrijken.

Deze opleiding wordt verzorgd op A-niveau, hét niveau voor de junior marketingprofessional. Je wilt je graag ontwikkelen binnen dit voor jou nieuwe domein, door zowel op operationeel als uitvoerend niveau te groeien. Dan legt deze SRM-opleiding een stevig fundament onder jouw benodigde vakkennis en vaardigheden. En kun je succesvol aan de slag in het bedrijfsleven, in de non-profit of bij een reclamebureau.

Programma

Deze SRM-opleiding is geheel gericht op jouw ambitie om je te ontwikkelen tot marketingcommunicatiemedewerker. In dit uitgekiende programma verdiep je je in de basisprincipes van marketingcommunicatie. Daarbij leer je hoe je de marketingdoelstelling vertaalt naar effectieve marketingcommunicatiemiddelen en -activiteiten. Hoe kan marketingcommunicatie bijdragen aan het genereren van vraag naar de producten of diensten van de organisatie? En hoe zorg je ervoor dat marketingdoelstellingen kunnen worden gerealiseerd? Je duikt in de klantbehoeften, de identiteit van het merk en de daaruit voortvloeiende positionering. Je leert om doelgroepen te herkennen en persona's te beschrijven. Wat zijn momenten van interactie tussen de organisatie en de koper? Hoe ziet de customer journey eruit? Ook oefen je met het bepalen en SMART formuleren van doelstellingen en het ontwikkelen van daarbij aansluitende communicatieboodschappen. Ten slotte krijg je zicht op het planmatig inzetten en integreren van online en offline middelen en het vaststellen van budgetten.

Kortom, je wordt volledig klaargestoomd voor je verdere carrière als marketingcommunicatieprofessional.

Topdocenten uit de praktijk

De docenten worden door SRM zorgvuldig geselecteerd. Vakkennis binnen online markten, ruime en actuele ervaring in het vakgebied en didactische kwaliteiten zijn de belangrijkste criteria. Op elke bijeenkomst wordt een docent ingezet die in zijn of haar dagelijkse praktijk met alle facetten daarvan in aanraking komt. Hierdoor weten de docenten de theorie eenvoudig te vertalen naar de voor jou herkenbare praktijk.

SRM opleidingen met resultaat

Al meer dan 60 jaar is SRM hét particuliere opleidingsinstituut voor beginnende en ervaren professionals in de communicatie, marketing, marketingcommunicatie en online marketing. De sterke succesformule van SRM is de combinatie van theorie met praktijk. In vrijwel elke organisatie werken wel professionals die het vak bij SRM leerden. Na een SRM-opleiding rapporteren oud-deelnemers een toename van 40% van hun vakkennis en kunde; 30% behaalt betere resultaten.

Vervolg

Wil je je na de opleiding SRM A Marketingcommunicatie verder ontwikkelen? Dan is deze optie mogelijk interessant voor jou:

  • SRM B Marketingcommunicatie

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

SRM A Marketingcommunicatie

Niveau:

Vakopleiding A, B (HBO)

Duur:

3 maanden

Variant:

Dag

Prijs:

€ 1.998,00

SRM A Marketingcommunicatie

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.
 
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.