Selecteer een thema

Selecteer een thema

De verschillende soorten Masters bij SRM

Master, Executive Master, MBA: als je een opleiding op hoog niveau wilt volgen, dan heb je veel keuze bij SRM. Alle programma’s op Masterniveau van SRM zijn gericht op de professionals die op zoek zijn naar nieuwe theorie, inzichten en een directe toepasbaarheid in de eigen beroepspraktijk. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen de verschillende opleidingen? Ontdek het hier.

SRM Executive Master

De programma’s op Masterniveau van SRM zijn gericht op de professionals die op zoek zijn naar nieuwe theorie, inzichten en een directe toepasbaarheid in de eigen beroepspraktijk. Dit staat dan ook in alle aspecten van de opleidingen centraal, zowel in de afronding als de weg hiernaartoe.

Bij SRM bieden wij Executive Masters aan op C- en D-niveau. Dat zijn praktijkgerichte vakopleidingen met een SRM-diploma dat branche-erkend is.

Een Executive Master is een Master voor professionals die werken op hoog niveau. In enkele maanden tot een jaar ga je aan de slag met praktijkgerichte lessen, zodat je uiteindelijk je gewaardeerde SRM-diploma haalt. Veel Executive Masters geven een aantal vrijstellingen in een volledige Master, als je verder aan alle (toelatings)voorwaarden voldoet.

Het examen bestaat uit twee delen: een integrale eindopdracht en een mondeling examen. Slaag je voor beide onderdelen, dan ontvang je een officieel diploma. Wil je verder studeren in een Master of MBA, dan kun je vaak voor onderdelen mogelijk vrijstelling verkrijgen.

SRM Masterclasses

Het is ook mogelijk om delen van een Executive Master te volgen en dit kan met de losse Masterclasses van SRM. Mocht je uiteindelijk toch nog een Executive Master willen volgen, dan krijg je vrijstelling voor de Masterclasses die je al behaald hebt. 

Erkend Masteronderwijs in samenwerking met NCOI

Wil jij graag een NVAO-geaccrediteerde Masteropleiding volgen, dan kun je kiezen voor de programma’s die wij in samenwerking met onze businesspartner NCOI verzorgen. De Masters van NCOI zijn praktijkgericht, maar ze hebben wel als doel het behalen van officiële examens waardoor een bepaalde last qua toetsing en portfolio noodzakelijk is. Het zijn wel de meest praktische erkende Masters in de markt.

De vakopleidingen van SRM kunnen wel vrijstelling opleveren binnen de erkende Masteropleidingen van NCOI. Je kunt bijvoorbeeld met je NIMA C-diploma versneld de Master in Marketingmanagement of MBA afronden. 

Master in Marketingmanagement (erkend)

Bij SRM bieden we meerdere varianten van de Master in Marketingmanagement (MMM). Deze opleiding duurt 24 maanden (tenzij je kiest voor een verkorte versie) en is opgebouwd uit verschillende Masterclasses. Hierdoor bestudeer je één onderwerp tegelijk. Je rondt je Masteropleiding af met een praktijkopdracht en een afstudeeropdracht.

Je kunt deze Master volgen als je een HBO Bachelor- of academische opleiding hebt afgerond. Heb je dit niet, dan kun je ook instromen met een 21+ toets. Zie Toelichting Masteropleidingen.

Als je alles met succes hebt afgerond, ontvang je het officiële Mastergetuigschrift ‘Master in Marketingmanagement’ van onze businesspartner NCOI. Je mag je dan Master in Marketingmanagement noemen en de graad MA (Master of Arts) voeren.

Deze opleiding is officieel geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan alle strenge eisen die gelden voor Masteropleidingen. Dit betekent dat de opleidingskosten grotendeels gefinancierd worden door de overheid in het levenlanglerenkrediet. Neem voor meer informatie contact op met onze opleidingsadviseurs.

Masterclass (erkend) 

Een Masterclass is geen Master op zichzelf, maar het kleinste deel van een NVAO-geaccrediteerde Masteropleiding. In 3 maanden tijd leer je alles over één onderwerp, zoals Online Marketing, Business Development of Communicatiestrategie

Als je de Masterclass met goed gevolg afrondt, behaal je een diploma. De meeste Masterclasses maken deel uit van een NVAO-geaccrediteerde Master. Wil je verder studeren en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden voor Master? Dan ontvang je vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de Masteropleiding. Zo kun je dus stap voor stap je Masterdiploma halen. Als de Masterclass onderdeel is van de NVAO-geaccrediteerde Master, staat dit bij de opleidingstekst vermeld.

Professional Master (erkend)

Een Professional Master is een deel van de NVAO-geaccrediteerde Master. Het is opgebouwd uit twee of drie verschillende Masterclasses, die samen een samenhangend programma vormen. Deze opleiding duurt dus meestal 6 tot 9 maanden.

Je rondt elke Masterclass af met een praktijkgerichte eindopdracht. Behaal je voor alles een voldoende beoordeling, dan ontvang je een zeer gewaardeerd diploma. Wil je verder studeren? Dan kun je vaak vrijstellingen krijgen in de volledige Master.

MBA (erkend)

Als je veel ervaring én opleiding hebt, kun je bij SRM ook je MBA (Master of Business Administration) halen. Namelijk de MBA voor Marketeers of MBA voor Communicatieprofessionals, die worden uitgevoerd door onze businesspartner NCOI. Deze MBA’s duren 15 maanden en zijn, net als de Master, opgebouwd uit verschillende Masterclasses. Ook deze opleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd, wat betekent dat je je opleiding grotendeels vergoed kunt krijgen.

Als je alles met succes hebt afgerond, ontvang je het officiële Mastergetuigschrift ‘Master of Business Administration’ met als aantekening op de cijferlijst Marketeers van NCOI. Je mag dan de graad MBA (Master of Business Administration) voeren.

Advies op maat

Twijfel je over met welke opleiding jij je doelen bereikt? Of wil je advies op maat? Dan helpen onze opleidingsadviseurs je graag verder. Zij kunnen je alles vertellen over ons aanbod en zorgen ervoor dat jij de juiste opleiding vindt. Bel hen op 020 – 5 126 501 of neem online contact op.