Conversiegericht Schrijven

1 dag - Leer verleidelijke en doelgerichte teksten schrijven

Duur:

1 dag

Niveau:

Trainingen

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Binnen een paar seconden beslis je of je verder leest. Dat doet je potentiële klant ook. Hoe houd je de aandacht van je klant vast en zorg je voor de gewenste actie van je doelgroep? Of je nu sportschoenen verkoopt of bezoekers wilt werven voor een seminar; de technieken die we je leren tijdens de training Conversiegericht Schrijven helpen je verder.

Wat ga je leren

 • Je beheerst de principes van conversiegericht schrijven
 • Je kunt stapsgewijs bestaande content verbeteren
 • Je kunt de effecten van optimalisaties meten
 • Je kunt beeld inzetten voor het conversiegericht schrijven

Voor wie

Deze training is speciaal bedoeld voor iedereen die in zijn werk (commerciële) online teksten schrijft, zoals contentbeheerders, copy- en ux-writers, webredacteuren, communicatie- of marketingprofessionals. De training is praktijkgericht.

Programma

In de training wisselen theorie en praktijk elkaar af. Je krijgt steeds korte stukjes theorie, gevolgd door een korte schrijfopdracht. We hebben oefenteksten klaar staan, maar je kunt ook direct met je eigen teksten aan de slag. We bespreken de gemaakte opdrachten steeds plenair op het grote scherm. Zo leer je van je trainer, maar ook van je medecursisten. Bovendien heb je een online leeromgeving ter beschikking. Daarin vind je alles wat je voor de training nodig hebt.

Toptrainers uit de praktijk

De trainers van SRM zijn toonaangevende specialisten in hun vakgebied en staan midden in de praktijk. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en spelen in op vernieuwingen in het bedrijfsleven en de samenleving. Zij geven hun kennis en vaardigheden door op een enthousiaste en duidelijke wijze, waardoor jij jezelf sterk ontwikkelt.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Certificaat

Na afloop ontvang je het officiële certificaat 'Conversiegericht Schrijven' van SRM.

Programma

In de training wordt theorie afgewisseld met oefeningen. Zo probeer je zelf teksten te schrijven die voldoen aan de principe(s) van Cialdini. Door onderlinge feedback uit te wisselen met de docent en medestudenten ontdek je wat beter kan en verwerf je nieuwe inzichten. Daarnaast ga je aan de slag met zoekmachineoptimalisatie. Je leert welke factoren invloed hebben op de ranking van je pagina in de zoekresultaten en past je tekst hierop aan. Zo weet je met je tekst steeds meer te bereiken.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Online doelstellingen

 • Micro- en macroconversies
 • Conversiedoelen opstellen
 • Doelgroep bepalen

Beïnvloeden

 • De principes van Cialdini
 • Carewords van Gerry McGovern
 • AIDA-formule toegepast op conversiegerichte teksten

Schrijfstijl

 • Commercieel schrijven
 • Interactietoon toepassen
 • Zinsbouw en woordkeuze

SEO en usability

 • Kenmerken van een conversiegerichte pagina
 • Zoekmachineoptimalisatie
 • Het spanningsveld tussen SEO en usability
 • Effect meten: eye-tracking, gebruikersonderzoek, A/B-testen, webanalytics
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

De training Conversiegericht Schrijven duurt 1 dag.

 
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 570,-
Studiemateriaal
€ 50,50
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 25,-
Locatiekosten
€ 29,50
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 690,-
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen
Arrangementen
Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
 
Reprorechten en hand-outs
Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
 
Btw
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.
 
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
 
Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.