Young Professionals

Je hebt je studie afgerond en werkt nu als marketeer of communicatieprofessional. Maar je twijfelt bijvoorbeeld of je wel genoeg waarde toevoegt aan je organisatie of hoe je bepaalde keuzes in je werk beter kunt onderbouwen. Herkenbaar? Volg dan een training of vakopleiding. Maar hoe kan dit je helpen? En waarom? Lees het op deze pagina en ontdek ons unieke young professionals-programma.

De start van je carrière

Zelfs al heb je lang gestudeerd en meerdere stages gelopen: wanneer je begint aan een volwaardige baan, ontdek je vaak dat je nog veel moet leren. Dat is logisch, want de meeste opleidingen zijn niet specifiek op een bepaalde functie gericht. De kans is dan ook groot dat je uiteindelijk iets heel anders gaat doen dan je dacht toen je je opleiding uitkoos. Op een gemiddelde marketing- of communicatieafdeling zie je dan ook werknemers met allerlei verschillende achtergronden: van commerciële economie tot communicatie, van bedrijfskunde tot journalistiek.
 
Als ambitieuze young professional kan het dan ook even slikken zijn. Komen je talenten wel écht tot hun recht? Hoe kun je het verschil maken voor je organisatie? Hoe kun je een goede gesprekspartner en adviseur worden voor collega’s die al meer werkervaring hebben dan jij? Hoe vergroot je je persoonlijke effectiviteit? En hoe zorg je dat je zo succesvol mogelijk bent zonder dat je jezelf in een burn-out werkt?

De voordelen van een opleiding volgen als young professional

Hoewel het misschien nog niet zo heel lang geleden is dat je in de schoolbanken zat, is juist nu het moment om aan een vakopleiding of training - die aansluit op je werk - te beginnen. In een training leer je in een paar dagen intensief over één bepaald onderwerp: bijvoorbeeld over SEA of over crisiscommunicatie. Een opleiding duurt iets langer: van enkele maanden tot in sommige gevallen enkele jaren. Hierin verdiep je je in verschillende aspecten van jouw vakgebied en ontwikkel je je als professional.
 
In een opleiding leer je praktische dingen die je meteen kunt toepassen in je werk. Je hoeft niet meer op gevoel te werken, maar vanuit de theorie. Dit zorgt voor een stevig fundament, zodat je sneller klaar bent voor een functie met meer verantwoordelijkheden. Je maakt hierdoor al in het begin van je carrière grote stappen.
 
Ook word je écht beter in je werk: SRM-studenten geven aan dat - na het volgen van een opleiding -hun kennis over het onderwerp met 40% is toegenomen. Daarnaast ervaren ze een toename van 30% betere resultaten in de praktijk. Dat is dus echt een waardevol verschil! Daarnaast ontmoet je inspirerende docenten, en medestudenten die dezelfde vraagstukken hebben als jij. Je kunt van elkaar leren, je deelt je ervaringen en vergroot je netwerk.

Meer weten over de redenen om een opleiding te volgen? Lees dan ook ons blog 6 redenen waarom je juist als young professional een opleiding wilt volgen.

Welke opleidingen zijn geschikt voor young-professionals?

Bij SRM vind je verschillende opleidingen die geschikt zijn voor young professionals. Van de meeste opleidingen hebben we 3 niveaus: A (beginner), B (professional) en C (voor de top). In deze fase is een B-opleiding waarschijnlijk het meest voor jou geschikt. Maar als je iets totaal anders hebt gestudeerd dan wat je nu doet, is een A-opleiding geschikt om basiskennis op te doen.
 
Werk je in de marketing en heb je al een marketingachtergrond? Dan is een B-opleiding waarschijnlijk geschikt voor jou. Denk dan aan Online Marketeer B, SRM Marketingcommunicatie B of een NIMA B-opleiding, zoals NIMA B Digital Marketing. Ben je net begonnen en studeerde jij iets heel anders dan wat je nu doet? Dan past een A-opleiding zoals Marketingcommunicatie A of NIMA A Marketing beter bij jouw niveau.
 
Werk je al een tijdje in de communicatie? Dan is Communicatieprofessional B geschikt voor jou. Ben je net begonnen en studeerde jij iets heel anders dan wat je nu doet? Dan past een A-opleiding zoals Communicatiemedewerker A beter bij jouw niveau.

Nieuw: het SRM Young Professional Marketing Programme

Werk jij als young professional in de marketing? Ben je ambitieus en wil jij je zowel persoonlijk als vakinhoudelijk verder ontwikkelen? Speciaal voor jou is er het SRM Young Professional Marketing Programme. In dit jaarprogramma ontwikkel jij jezelf in hoog tempo. Je start met een persoonlijke intake om je leerdoelen vast te stellen. Dat doe je met je persoonlijke marketingcoach. Je volgt verschillende SRM-trainingen, krijgt onbeperkt toegang tot de e-learning via de SRM Online Academy en kunt al je vragen stellen aan jouw coach. Meer weten? Bekijk alle voordelen over het SRM Young Professional Marketing Programme.

Een SRM-opleiding voor iedereen

Misschien heb je soms het gevoel dat opleidingen en trainingen alleen zijn weggelegd voor de meest ambitieuze mensen. Laat je hier niet door afschrikken. Bij SRM bieden wij opleidingen voor elk niveau en kijken de docenten goed naar de groep, zodat er voor iedereen ruimte is om zich te ontwikkelen hoe hij of zij dat wilt. Of je nu young professional bent, of al langer werkt.
 
Wil jij binnenkort ook met een opleiding beginnen? Bekijk dan snel ons aanbod en schrijf je in. Je kunt ook bellen naar onze studieadviseurs via 020 - 5 126 501 of online je vraag stellen. Zij geven je graag persoonlijk advies.