Selecteer een thema

Selecteer een thema

6 redenen waarom je juist als young professional een opleiding wilt volgen

Ben jij young professional, dan is het waarschijnlijk niet zo heel lang geleden dat je bent afgestudeerd. Toch is het júist heel slim om in deze fase van je carrière een training of vakopleiding te volgen. We leggen uit waarom.

Je kunt theorie en praktijk beter aan elkaar koppelen

Hoe goed je docenten ook waren, in reguliere opleidingen blijft alles nog best wel theoretisch. Vaak kun je in je stage al wat kennis in de praktijk toepassen, maar hoe het er écht aan toegaat op de werkvloer, dat merk je vaak pas als je een volwaardige baan hebt. Misschien heb je vaak het gevoel dat je ‘zomaar wat doet’, omdat je je keuzes niet goed kunt onderbouwen.
 
Als je naast je werk een training of vakopleiding volgt, kun je de leerstof beter in de juiste context plaatsen. Zo begrijp je bijvoorbeeld beter waarom een marketing- of communicatieplan aan bepaalde eisen moet voldoen wanneer je er al met eentje werkt.
 
Je past meteen toe wat je leert, en kunt met behulp van de theorie ook beter onderbouwen waarom je iets doet. Je hoeft het niet allemaal op gevoel te doen. Dit zorgt dat je zekerder wordt over de keuzes die je maakt in je werk. Je zelfvertrouwen over je eigen kunnen groeit en door je theoretische basis word je een volwaardige gesprekspartner voor je senior collega’s.

Je ontmoet vakgenoten

Bij een training of vakopleiding ontmoet je veel vakgenoten met wie je ervaringen uit kunt wisselen. Je ontmoet inspirerende nieuwe mensen en voert interessante gesprekken die je laten nadenken over je vak. Bovendien bouw je aan je netwerk.

Je bent sneller klaar voor de volgende stap

Barst jij van de ambitie? Met een vakopleiding of training kickstart je jouw carrière. Doordat je alles wat je leert meteen toepast in de praktijk, ontwikkel je je razendsnel. Je hebt een stevig fundament aan achtergrondkennis en bereikt meer in de praktijk. Dit maakt jou sneller klaar voor een hogere functie dan je collega’s die geen opleiding volgen.

Leren levert je voldoening op

‘Is dit het nou?’, is een gedachte die veel young professionals hebben. Na een jarenlange studie die gericht is op het behalen van een diploma, is het dagelijks leven met een fulltime baan ineens heel anders. Als je een vakopleiding of training volgt, zorg je ervoor dat je je blijft ontwikkelen en nieuwe dingen blijft leren. Leren en ontwikkelen geeft altijd veel voldoening, op welk punt in je carrière je je ook bevindt. Je merkt ook dat je steeds beter wordt in je vak en steeds meer waarde kan toevoegen aan je organisatie.

Je krijgt les van inspirerende docenten

Bij SRM krijg je les van topdocenten uit het vakgebied die veel passie hebben voor het vak. Zij willen dat de mensen die daarin werken beter worden en vooruitkomen. Vanuit hun expertise helpen de docenten je objectief met al je vragen of ontwikkelpunten. Dat is toch weer heel anders dan wanneer je je collega’s of leidinggevende om hulp vraagt.

Je resultaten nemen toe

Als je een opleiding volgt bij SRM, word je écht beter in je vak. Onze deelnemers geven aan dat na het volgen van een opleiding hun kennis met 40% is toegenomen. Ook ervaren ze een toename van 30% aan betere resultaten in de praktijk. Ze hebben dus echt iets aan hun opleiding.

Een SRM-opleiding voor iedereen

Misschien heb je soms het gevoel dat opleidingen en trainingen alleen zijn weggelegd voor de meest ambitieuze mensen. Laat je hier niet door afschrikken. Bij SRM bieden wij opleidingen voor elk niveau en kijken de docenten goed naar de groep, zodat er voor iedereen ruimte is om zich te ontwikkelen hoe hij of zij dat wil. Of je nu young professional bent, of dat je al veel langer werkt.

Kies jouw SRM-opleiding

Wil jij binnenkort ook met een opleiding beginnen? Bekijk dan snel ons aanbod en schrijf je in. Je kunt ook bellen naar onze studieadviseurs via 020 - 5 126 501 of online je vraag stellen. Zij geven je graag een persoonlijk advies.