User Experience

1 dag - Verbeter de gebruikerservaring van jouw site

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Met een goede gebruikerservaring geef je de bezoekers van jouw website een positief gevoel mee. Zo kun je ervoor zorgen dat bezoekers terugkomen en stimuleer je conversies op jouw website, of dit nu om een aanmelding voor een nieuwsbrief, een inschrijving of een daadwerkelijke verkoop gaat. In deze training User Experience leer je hoe je dit aanpakt. Je verdiept je in voor jou specifieke doelgroepen en leert hun online gedrag in kaart brengen. Daarbij ontwikkel je de vaardigheden om boeiende en gebruiksvriendelijke klantervaringen te realiseren. Met de praktijkgerichte aanpak van SRM merk je direct resultaat binnen je eigen werk.

Direct resultaat

 • Je kunt de user experience en usability goed uit elkaar houden
 • Je beschikt vaardigheden om je doelgroep in kaart te brengen
 • Je kunt de gebruiksvriendelijkheid en effectiviteit van je website beoordelen, verbeteren en optimaliseren
 • Je bent in staat de conversie van je website te optimaliseren

Voor wie

Je wilt jouw kennis van de user experience verder ontwikkelen, zodat je de gebruiksvriendelijkheid van websites kunt verbeteren voor bezoekers. Je bent bijvoorbeeld werkzaam als webdesigner, marketeer of businessanalist. Dat maakt juist deze training van SRM geschikt voor jou.

Aanpak

Als marketeer wil je naast een mooi ogende website ook een gebruiksvriendelijke en gebruikersgerichte website creëren. Tijdens deze training User Experience van SRM leer je het verschil tussen de user experience en usability. Je ontwikkelt vaardigheden om het online gedrag van jouw specifieke doelgroep in kaart te brengen en onderzoekt met welk doel zij welke toptaken uitvoeren. Met dit nieuwe inzicht kun jij de indeling en structuur van jouw website volledig afstemmen op de wensen en behoeften van de gebruiker. Na afloop van deze training zorg jij voor een optimale user experience: een overzichtelijke website, die eenvoudig in gebruik is en effectief aanstuurt op conversie.

Toptrainers uit de praktijk

De trainers van SRM zijn toonaangevende specialisten in hun vakgebied en staan midden in de praktijk. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en spelen in op vernieuwingen in het bedrijfsleven en de samenleving. Zij geven hun kennis en vaardigheden door op een enthousiaste en duidelijke wijze, waardoor jij jezelf sterk ontwikkelt.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Certificaat

Na afloop ontvang je het officiële certificaat 'User Experience' van SRM.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Basiskennis user experience

 • Het verschil tussen user experience en usability
 • Trends binnen user experience
 • Wensen van eindgebruikers
 • Belang van beeld, tekst en design

Toepassing in de praktijk

 • Het in kaart brengen van je doelgroep
 • Onderzoek het doel en de toptaken van je gebruiker
 • Soorten UX-testen (cardsorting, eyetracking, A/B-testing, guerillatesting)
 • Inspelen op klantinzicht
 • Sitescan en checklist doornemen
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

De training User Experience duurt 1 dag.

 
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Investering

Lesgeld: € 585,-
Studiemateriaal: € 50,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen
Arrangementen
Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
 
Reprorechten en hand-outs
Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
 
Btw
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.
 
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
 
Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.