Selecteer een thema

Selecteer een thema

Boekpresentatie 'De Psychologie van Communicatie'

Op 7 februari 2018 werd bij SRM in gemoedelijke sfeer het boek ‘De Psychologie van Communicatie’ gepresenteerd aan de ruim 100 aanwezige betrokken vakgenoten. Een prachtig boek van Gonda Duivenvoorden en Gerald Morssinkhof voor communicatieprofessionals die zich écht willen verdiepen. We vroegen de auteurs naar de totstandkoming van het boek.

Onze visie
Voor ons staat de ontvanger van de communicatie centraal, die bepaalt het effect van de communicatie in zijn leefwereld. Hoe en wat is afhankelijk van verschillende factoren. In het boek ‘De Psychologie van Communicatie’ inspireren wij de lezers om hiernaar op zoek te gaan. Ook reiken wij handvatten aan om te analyseren waarom mensen in organisaties welke keuzes maken. Dit typeert de ‘grondhouding’ van de organisatie. Je maakt hiermee inzichtelijk hoe de zender denkt en handelt. Wanneer je de leefwereld van de ontvanger scherp in beeld hebt en je kent de grondhouding van je organisatie, kun je beargumenteren welke strategieën de ontvanger helpen om jou te begrijpen en te handelen in zijn of haar voordeel.

Onze droom
We willen graag mensen inspireren die net als wij geloven dat communicatie tussen mensen geen eenvoudig en enkelvoudig proces is. Die bereid zijn om dit te erkennen en op onderzoek uit gaan naar wat er wel en niet werkt voor de ontvanger.

Het boek beschrijft ons gedachtengoed aan de hand van onderzoeken, theorieën en ervaringen in de praktijk van onze deelnemers in opleidingen/trainingen en bij onze opdrachtgevers. De uitvoering vraagt om oprechte interesse in de ander. Hiervoor steek je kostbare tijd in een goede analyse om te ontdekken wat er voor de ontvanger echt toe doet. Om je te helpen bevat het boek een aantal diagnose-instrumenten waarmee je kunt onderbouwen waarom je welke strategie kiest.

In onze opleidingen willen wij vakgenoten inspireren en helpen om te analyseren en stevig te adviseren. Zo werken wij aan onze droom om van communicatie een vak te maken dat staat voor zelfreflectie, luisteren, honoreren en leren van haar ontvangers om er als organisatie toe te doen.

Gonda Duivenvoorden en Gerald Morssinkhof
Auteurs van 'De Psychologie van Communicatie' en kerndocenten van onze opleiding tot Communicatiestrateeg, door alumni omschreven als de meest wezenlijke en vernieuwende communicatieopleiding die er is.

Aan de slag!
Het boek is vanaf heden online te bestellen. Wil jij in de organisatie zowel nu als in de toekomst écht het verschil maken? Bekijk dan eens onze opleiding Communicatiestrateeg (excelleren op het hoogste niveau)en ontdek jouw kwaliteiten en talenten samen met Gonda Duivenvoorden en Gerald Morssinkhof.