Selecteer een thema

Selecteer een thema

Marketingcommunicatie in 14 stappen, door Guy van Liemt en Gert Koot

Guy van Liemt en Gert Koot ontwikkelden het 14-stappenmodel in eerste instantie om deelnemers van onze Marketingcommunicatie-B opleiding meer houvast te geven bij het oplossen van een marketingcommunicatievraagstuk. Al snel spraken de heren de ambitie uit dit model door te ontwikkelen om tot een volledig handboek binnen de marketingcommunicatie te komen.
 

Zes jaar later is het zover: op 10 januari 2018 vond in Koninklijk Theater Carré de boeklancering plaats van ‘Marketingcommunicatie in 14 stappen’. Onder leiding van Bert Deen van Uitgeverij Noordhoff werd op feestelijke wijze teruggeblikt op de reis die uiteindelijk leidde tot dit handboek. Een aantal prominenten kregen het woord om de twee schrijvers te feliciteren. Herman Toch, voormalig winnaar van de PIM Literatuurprijs, benadrukte de mooie vriendschap die groeide tijdens het traject dat Guy en Gert de afgelopen zes jaar samen doorliepen. Toch richtte zich tot slot op de in de zaal aanwezige docenten en daagde ze uit om het boek te gebruiken om millenials weer te leren verbinden met elkaar.

Volgens John van der Stam, Algemeen directeur van SRM, zijn de recensies van het handboek over de top. Op de vraag wie het boek heeft gerecenseerd, staken 5 marketingcommunicatieprofessionals hun hand op. Van der Stam kreeg de zaal aan het lachen toen hij vroeg wie van de recensenten ook daadwerkelijk het hele boek van bijna 700 (!) pagina’s gelezen heeft en er nog maar 1 hand omhoog ging. Hij bedankte tot slot de heren voor het vernieuwen van de Marketingcommuncatie-B opleiding binnen SRM en gaf aan trots te zijn dat het 14-stappenplan nu ook is vastgelegd in een fraai boek.

Guy van Liemt en Gert Koot zelf blikten in 14 stappen (hoe kan het ook anders) terug op de totstandkoming van het boek. We hebben met de heren afgesproken dat zij de boekpresentatie dit voorjaar nog eens dunnetjes overdoen bij SRM in huis. Een definitieve datum, locatie en de mogelijkheid tot aanmelden volgt nog.

Boekrecensie Marketingcommunicatie in 14 stappen
Max Kohnstamm, programmamanager Marketing bij SRM, schreef een recensie voor het Tijdschrift voor Marketing. Lees hier zijn oordeel!