Selecteer een thema

Selecteer een thema

Opleidingsadviseur Fatima vertelt

“Iedereen is uniek, dus elk gesprek is zo anders”
 
Sinds 2017 werkt Fatima Berisa als opleidingsadviseur. Wat houdt dat precies in? En wat maakt deze baan zo bijzonder? Fatima vertelt. “SRM-studenten zijn mensen die vaak exact weten wat ze willen.”

Dat extra zetje

“Ik begeleid en help mensen bij het maken van de juiste keuze voor hun opleiding of training,” legt Fatima uit. “In andere situaties zoekt iemand de bevestiging voor zijn of haar keus. Dan kan ik diegene net dat extra zetje geven.”

Kennis van het vak

“Ik ben oorspronkelijk begonnen als opleidingsadviseur bij LECTRIC,” vertelt Fatima. “Toen LECTRIC en SRM samengingen, heb ik bijgedragen aan de soepele overgang.” Inmiddels zijn LECTRIC en SRM samen verdergegaan als SRM en werkt ze hier nog altijd met veel plezier.
 
Zelf heeft ze ook een achtergrond in het marketing- en communicatievak: “Ik ben destijds bij LECTRIC terechtgekomen door mijn studie Crossmediale communicatie. Daarin kwam zowel marketing, communicatie als marketingcommunicatie aan bod. Hierdoor ben ik niet onbekend met het vakgebied.”

Iedere opleidingsvraag is uniek

Wat maakt de SRM-doelgroep zo bijzonder? “SRM-studenten zijn mensen die vaak exact weten wat ze willen. Ze hebben echt een doel voor ogen. Het uitdagende van deze doelgroep is dat ze ook veel van jou verwachten, ze verwachten dat je overal van op de hoogte bent. Dat vind ik leuk. Het houdt me scherp,” zegt Fatima.
 
Als Fatima mensen helpt om een opleiding te kiezen, let ze altijd op drie aspecten. “Eerst achterhaal ik hun achtergrond en hun doelen en wensen. Dan kijk ik naar wat ze momenteel doen, en waar ze eventueel tegenaan lopen. Tenslotte vraag ik waar ze naartoe willen. Op die wijze kan ik helpen met filteren zodat we tot een passende opleiding komen.”
 
Ze vervolgt: “Iedereen is uniek, dus elk gesprek is zo anders. Ik vind het het leukst als je door echt mee te denken breder gaat kijken naar alle opties en kunt gaan schuiven met modules. Dat mensen aan het einde van het gesprek blij en verbaasd zijn, omdat ze niet wisten dat die combinatie mogelijk was, en je zelfs tijd en geld bespaart.”

Persoonlijke ambities

Net als de professionals die ze adviseert, blijft Fatima zichzelf ook ontwikkelen. “Ik zou mijzelf willen omschrijven als leergierig en nieuwsgierig. Naast het adviseren, houd ik mijzelf ook bezig met anderen zaken zoals bijvoorbeeld het analyseren van de veelvoorkomende geluiden en wensen. Deze kunnen hierdoor worden omgezet in acties. Na het afronden van het HBO Trainingsprogramma Professioneel Relatie- en Accountmanagement, heb ik nu besloten dat ik de opleiding NIMA B Digital Marketing met Live Businesscase ga volgen. Ik zou graag willen doorgroeien als accountmanager binnen SRM.”