Selecteer een thema

Selecteer een thema

Prijswinnend woordvoerder Andy Wiemer verbindt zich aan SRM

Andy: “Het (social) medialandschap is in de afgelopen jaren sterk veranderd en die verandering stopt niet. De ontwikkelingen gaan juist sneller dan ooit. Als communicatieprofessional moeten we daarom ook sneller dan ooit meebewegen voordat we straks te ver achterlopen. Met mijn dagelijkse ervaringen met het (social) medialandschap en m’n aanpak als ‘woordvoerder nieuwe stijl’ ga ik zowel ervaren als onervaren communicatieprofessionals helpen bij die ontwikkeling. Ik heb er onwijs veel zin in!”
 

Waarom Andy zijn vak vooruit is

Andy is pas 29 jaar en nu al toonaangevend in zijn vakgebied. Bij zijn werkgever ProRail speelt hij als coördinator Woordvoering een belangrijke rol in het verbeteren van de reputatie van het bedrijf: van stoffig naar stoer en transparant. Hierdoor wordt ProRail meer gewaardeerd – zowel door de politiek en stakeholders als door de treinreizigers – en is het bedrijf weer relevant op de arbeidsmarkt.

Zo was hij ervoor verantwoordelijk dat bij storm Ciara afgelopen februari van minuut tot minuut online werd gecommuniceerd wat er op het spoor gebeurde. Reizigers en journalisten zagen zo in voor wat voor uitdagingen ProRail allemaal kwam te staan. Hierdoor behield ProRail zelf de regie over de berichtgeving en sloeg de frustratie over vertraagde treinen om in begrip voor de situatie.

Mede hierdoor werd hij afgelopen juni door brancheorganisatie Logeion en communicatiecollega’s verkozen tot CommunicatieTalent van 2020. Hij liet hierbij de 15 andere genomineerden achter zich.
 

Wat gaat Andy doen bij SRM?

Bij SRM zal Andy vanaf oktober diverse lessen verzorgen, advies geven over de opleiding en content ontwikkelen voor het communicatie-vakgebied. SRM-directeur Maarten Nijboer is ontzettend blij dat Andy SRM komt versterken: “Andy vertegenwoordigt een jonge generatie met een frisse blik op het communicatievak,” aldus Maarten. “Andy zorgt daarmee voor een mooie balans tussen onze ervaren topprofessionals en een nieuwe frisse kijk.”