HBO Trainingsprogramma Communicatie, Presentatie en Effectiviteit

8 dagen - HBO-gecertificeerd

Duur:

Niveau:

Trainingen

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil jij je verder ontwikkelen door zelfverzekerd te presenteren, effectiever te werken en vol zelfvertrouwen te communiceren? Wil jij krachtig overkomen in gesprekken en je effectiviteit vergroten? In dit gecertificeerde HBO-trainingsprogramma werk je aan het vergroten van deze vaardigheden. Je leert om vanuit eigen visie en kwaliteiten te werken, waardoor je energieker en effectiever werkt. In het trainingsprogramma ga je aan de slag met het verbeteren van het aantal communicatiestijlen waarover je beschikt. Door inzicht in je stijl en de invloed van andere factoren weet je wat voor jouw gesprekspartner de meest effectieve gespreksstijl is en houd je de regie in een gesprek. Je oefent met het verbeteren van je presentatievaardigheden en werkt aan een professionele houding. Je kiest voor de juiste vorm van je presentatie en weet je toehoorders te interesseren en te overtuigen. Kortom, dit is het trainingsprogramma om te werken aan verdere groei op het gebied van communicatie, presentatie en effectiever werken.

Wat ga je leren

  • Je haalt het beste uit jezelf naar boven
  • Je hebt scherp inzicht in je eigen kwaliteiten
  • Je beschikt over een breed arsenaal aan communicatiestijlen en stelt de juiste vragen
  • Je brengt jouw persoonlijke boodschap optimaal over
  • Je gaat effectief om met druk en stress bij het presenteren
  • Je beheerst technieken om je persoonlijke presentatie impact mee te geven

Programma

Dit HBO-trainingsprogramma is opgebouwd op basis van stevige inhoud, waarbij je praktisch en gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling aan de slag gaat. Het programma start met een online intake. Hierin formuleer jij je leerdoelen en persoonlijke ontwikkelingsvraag. De trainers en trainingsacteurs verwerken dit in het programma. Tijdens de bijeenkomsten komen zij hier regelmatig op terug en geven je hier feedback op. Deze feedback en de voortgang in je ontwikkeling leg je vast in je persoonlijk actieplan. Hiermee heb je goed zicht op je ontwikkeling en ontwikkelstappen.

Tijdens dit HBO-trainingsprogramma ga je in op 3 specifieke onderwerpen: persoonlijke effectiviteit, gespreksvaardigheden en presenteren. Bij de training Persoonlijke Effectiviteit sta je eerst stil bij je kwaliteiten en overtuigingen. Vanuit daar stel je je eigen visie en doel op en bekijk je hoe je dit gaat bereiken. Je gaat hierbij aan de slag met opdrachten en oefeningen om je effectiviteit te vergroten. Goede communicatievaardigheden zoals gespreksvaardigheden en presenteren kunnen hier een grote rol bij spelen.

In de training Effectieve Gespreksvaardigheden richt je je op je eigen communicatiestijl. Je kijkt naar de invloed van non-verbale communicatie en emoties hierop. Verder ontwikkel je je luistervaardigheden en leer je om de regie te houden in een gesprek. Ook dit ga je veel oefenen met je groepsgenoten, zodat je in de praktijk ervaart wat deze inzichten opleveren.

Met de training Zelfverzekerd Presenteren ga je heel praktisch aan de slag met het geven van presentaties. Je kijkt eerst naar het doel en de opbouw van de presentatie. Hierbij houd je ook de vorm van de presentatie in het oog. Van de trainer krijg je veel bruikbare tips om zo natuurlijk mogelijk te presenteren. Door het geven van oefenpresentaties merk je direct je voortgang.

In dit HBO-trainingsprogramma haal je meer uit jezelf. Je werkt effectiever en communiceert beter. Ook het geven van presentaties is geen probleem meer. Door de praktijkgerichte aanpak heb je veel kunnen oefenen, daardoor voel je je zelfverzekerd en pas je de geleerde vaardigheden daadwerkelijk toe in je werk.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Voor wie

Dit trainingsprogramma is waardevol voor alle medewerkers die effectiever willen werken en beter willen communiceren en presenteren. Je wilt je persoonlijke effectiviteit vergroten en je wilt zelfverzekerd presenteren, zodat je boodschap impact heeft.

HBO Trainingsprogramma Communicatie, Presentatie en Effectiviteit

Niveau:

Trainingen

Duur:

Variant:

Prijs:

€ 0,00

HBO Trainingsprogramma Communicatie, Presentatie en Effectiviteit

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.