Selecteer een thema

Selecteer een thema

Aan de slag als communicatieadviseur bij de overheid? Volg deze training

Ben jij communicatieadviseur en wil je werken bij de overheid? Na de driedaagse training SRM Werken als Communicatieadviseur bij de Overheid heb jij alle kennis en skills die je hiervoor nodig hebt.

Voor wie is deze training?

Voor communicatieadviseurs zijn weinig werkplekken zó uitdagend en veelzijdig als de overheid. Niet zo gek dus dat dit zo’n populaire werkgever is. Maar juist als je bij de overheid moet werken, heb je extra kennis nodig van hoe alles werkt en hoe de processen verlopen. Met de training SRM Werken als Communicatieadviseur bij de Overheid ben jij helemaal klaar om aan de slag te gaan bij de overheid. Deze training is geschikt voor iedereen die drie jaar of langer werkt als communicatieadviseur.

Wat leer je in deze training?

Deze training, die we maakten in samenwerking met Babbage Company, bestaat uit vier delen:

  • De overheid in vogelvlucht: in dit deel ga je dieper in op de verschillende onderdelen van de overheid en hoe jij hierin het verschil kan maken. Zo krijg je inzicht in hoe de overheid in elkaar steekt, de meest voorkomende communicatiefuncties bij de overheid en verschillende directies communicatie en de Dienst Publieke Communicatie (AZ).
  • Werking communicatie voor overheidsvraagstukken. Wat werkt wel en wat werkt niet?: in dit deel verdiep je je in hoe overheidscommunicatie werkt, bijvoorbeeld bij beleidsontwikkeling, bij bestaand beleid en als beleidsinstrument.
  • In gesprek met een senior communicatieadviseur: in dit onderdeel ontdek je hoe je als communicatieprofessional werkt voor verschillende projectleiders, leidinggevenden en bewindslieden, en wat de belangrijkste wetgeving en regels bij overheidscommunicatie zijn.
  • Toekomst van overheidscommunicatie: tenslotte leer je meer over de aspecten waar je als overheidscommunicatieadviseur van nu rekening mee moet houden, zoals gedragskennis, dilemmalogica, de factor C, polarisatie en maatschappelijk onbehagen, woordvoering en reputatie.

Aan het einde van deze training ontvang je het officiële certificaat 'SRM Werken als Communicatieadviseur bij de Overheid'. Je bent er nu helemaal klaar voor om aan de slag te gaan als communicatieadviseur bij de overheid.

Inschrijven

Wil je deze training volgen? Schrijf je direct in! Of lees eerst meer op de trainingspagina. Deze trainingen worden in maart weer klassikaal gegeven.
 
Nu inschrijven
 

Nog vragen?

Heb je vragen over deze training, of wil je persoonlijk advies over in hoeverre de training bij je past? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact op te nemen met onze deskundige opleidingsadviseurs. Zij kunnen jou alles vertellen over deze training en sparren graag met je. Je bereikt hen op 020 – 5 126 501 of via info@srm.nl.