Selecteer een thema

Selecteer een thema

Bezield communiceren – dé toekomst van de overheidscommunicatie?

Hoe kan de communicatie tussen de overheid en het publiek verbeterd worden? In de whitepaper ‘Intuïtieve publiekscommunicatie'’ ontdek je de vernieuwende visie van Johan Simon op de overheidscommunicatie. Hij betoogt: deze beroepsgroep moet vaker vanuit de ziel in plaats van met de ratio spreken.

Communiceren op zielsniveau is namelijk niet gebruikelijk bij de overheid, maar zou de communicatie wel ten goede komen. De communicatieprofessionals moeten gedragspatronen leren kennen en afscheid nemen van gewoonten die echt contact in de weg staan. En een efficiënte manier van communiceren realiseren, zonder stappenplan, maar met empathie om zo echt in contact te komen.
 
 ‘’Je kunt over de techniek van de communicatie menig boek openslaan, maar je doet het met je persoonlijkheid.” – Chiel Galjaard

Johan Simon over zijn whitepaper ‘Intuïtieve publiekscommunicatie'

“Deze whitepaper gaat over bezield communiceren: een fundamenteel diepere communicatie dan we tot nu toe gewend zijn. De afgelopen jaren heb ik de betekenis van bezieling geagendeerd bij bestuurders en (communicatie)collega’s. Ik weet dat sommige mensen moeite hebben met woorden als ziel, intuïtie, liefde, angst en emoties. Toch ben ik ervan overtuigd dat onze beroepsgroep bereid en in staat is dit niveau van waarnemen te ontwikkelen.
 
We staan op het punt de intrinsieke keuze te maken om de gangbare communicatieweg te verlaten en te helpen bouwen aan nieuwe wegen. Het niveau van de ziel biedt veel meer mogelijkheden om veranderingen in gang te zetten dan je gebruikelijke zintuigen.
 
Bezield communiceren draagt een grenzeloze belofte in zich. Het geeft antwoord op de vraag die onze beroepsgroep al jaren bezighoudt: Hoe komt de overheid écht in contact met het publiek?”

Benieuwd? Download de whitepaper ‘Intuïtieve publiekscommunicatie'