Selecteer een thema

Selecteer een thema

De voordelen van onze vernieuwde vakopleidingen

Onze eigen vakdiploma’s op A-, B-, C- en D-niveau zijn voor onze deelnemers het ultieme bewijs van hun expertise: ze kennen niet alleen alle theorie, maar weten deze ook praktisch toe te passen. De koppeling tussen theorie en praktijk weten wij als geen ander te maken. Voor werkgevers gelden onze vakdiploma’s dan ook als kwaliteitsstempel. Dit jaar hebben we onze vakopleidingen vernieuwd. SRM-directeur Maarten Nijboer legt uit welke voordelen dat voor jou heeft.

Kleine groep van docenten

In onze vakopleidingen werken we met een selecte groep docenten. SRM-directeur Maarten Nijboer vertelt: “Dit zijn allen specialisten vol passie voor hun vak, die kunnen putten uit een rugtas vol ervaring vanuit hun eigen praktijk. Wij hebben een team van vijf kerndocenten aangesteld die zich samen met onze voorkeursdocenten, ons team bij opleidingsmanagement en programmamanagement buigen over de inhoud van de vakopleidingen. Aan welke actualiteiten moeten die voldoen? Wat voor methoden gebruiken we? De kerndocenten zorgen er ook voor dat alle docenten op de hoogte zijn van wat er van hen wordt verwacht.” Daarnaast geven we uiteraard ook jong talent de kans zich te ontwikkelen als topdocent.

Vaste volgorde

Onze vakopleidingen (A t/m D) zijn uiteraard onverminderd actueel. Wat wél is veranderd, is dat je met een vaste groep je opleiding van het begin tot het einde doorloopt. Ook volg je je opleiding in een vaste volgorde, waardoor de modules goed op elkaar aansluiten. Wat je in de ene module leert, kun je meteen in de volgende module toepassen. Dat zorgt voor optimaal leereffect.

Ook krijg je meer persoonlijke begeleiding en coaching gericht op de afronding van je opleiding en het toepassen van het geleerde in de praktijk. Maarten: “Wij merken dat veel van onze deelnemers erg druk zijn op het werk, maar ook privé, daarom is wat extra hulp vanuit een coach soms gewoon prettig.” Daarnaast is er nog goed nieuws voor mensen die een C- of D-opleiding gaan volgen: “Binnen onze C- en D-opleidingen is ons live businesscase-weekend een vast onderdeel van de opleiding geworden met formele afronding.”

De voordelen van onze vakopleidingen op een rij:

  • Je start je opleiding met een eigen klas en doorloopt samen hetzelfde programma.
  • Je maakt praktijkopdrachten waarbij je gaat samenwerken en van elkaar leert.
  • Je volgt een vast programma: de modules zijn inhoudelijk volledig op elkaar afgestemd zodat alle relevante onderwerpen voldoende aan bod komen en het geheel een kwalitatief sterke opleiding op hoog niveau vormt.
  • Elke vakopleiding heeft een kerndocent die verantwoordelijk is voor de opleiding en opdrachten. Deze kerndocent zorgt er ook voor dat het programma inhoudelijk actueel blijft en aansluit op de leerbehoeften van onze studenten.
  • We werken met vaste voorkeursdocenten, zodat je zeker weet dat je les krijgt van een topdocent.
  • Je krijgt gastlessen van experts uit het vakgebied.
  • Na afloop krijg je een vakerkend diploma.
  • Je begint de opleiding met een kick-off en sluit af met een eindopdracht.
  • Je krijgt veel begeleiding bij de eindopdrachten in de vorm van bijeenkomsten en individuele coaching.
  • Het live businesscase-weekend is onderdeel van het C- en D-programma waardoor je het geleerde in zijn beste vorm in de praktijk gaat brengen. Dit zorgt voor een extra hoog leerrendement. Je verblijft tijdens het weekend op Landgoed de Horst, waar ook De Baak zijn leiderschapstrainingen verzorgt. Hier staat alles in het teken van jezelf zo optimaal mogelijk ontwikkelen.
 

Bekijk onze opleidingen

Benieuwd naar onze vernieuwde vakopleidingen? Bekijk onze vakopleidingen op niveau A en B of de vakopleidingen op niveau C en D, en schrijf je in! Heb je nog vragen over hoe onze vakopleidingen zijn opgezet, wil je iets weten over een specifieke opleiding of heb je behoefte aan persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs. Bel 020 – 5 126 501 of stel je vraag online. Wij vertellen je graag meer!