Selecteer een thema

Selecteer een thema

De voordelen van virtual classroom

Online onderwijs is natuurlijk in de eerste plaats erg handig als fysieke lessen niet door kunnen gaan. Maar wist je dat er nog veel meer voordelen zijn? We geven je graag inzicht in 5 voordelen van de Virtual Classroom.
 

1. Opnemen en terugkijken

Het simpelste voorbeeld is het zeer eenvoudig opnemen van een volledige les. In de meeste tools zit hier een simpele knop voor, waarmee je direct kan opnemen. Handig voor het terugkijken van lessen op een later moment. Let op dat je hier altijd wel even toestemming voor vraagt aan de groep.
 

2. Gezamenlijk notities maken

Gebruik notitiefunctionaliteiten om gezamenlijk aantekeningen te maken. Wanneer iedereen tegelijk meeschrijft n elkaars notities kan aanvullen, heb je aan het einde van de les een mooie samenvatting. Waar je in je eentje nog wel eens zaken mist, heb je op deze manier altijd een compleet verhaal. Je kan deze ook eens voor de ontspanning gebruiken om bijvoorbeeld een gezamenlijke tekening of een collectief verhaal te schrijven. Een prima onderbreking van je les.
 

3. Schermen delen

In videoconference kan je je scherm delen met anderen. Als je docent bijvoorbeeld even een voorbeeld wil geven vanaf zijn of haar eigen computer of van een website, dan is deze direct voor iedereen zichtbaar. Zelf kun je op deze manier ook heel eenvoudig de uitslag van opdrachten met bedestudenten delen.
 

4. Interactieve materialen integreren in je lessen

Ook een mooi voordeel van online onderwijs is dat je docent bijvoorbeeld video’s direct kan tonen. Maar denk ook aan andere interactieve middelen. Net als in de klas maar dan nog veel toegankelijker kan de docent Kahoot, Socrative of andere quiz apps direct inzetten. Iedereen zit toch al achter zijn computer!
 

5. De files ontwijken en op tijd starten

Met de Virtual Classroom heb je geen files onderweg naar de les. De brug staat niet open en niemand hoeft eerder naar huis voor afspraken. Handig toch?