Selecteer een thema

Selecteer een thema

NL leert door-regeling: ontdek waar jouw kansen liggen in de veranderende arbeidsmarkt

De coronacrisis heeft grote invloed op de economie. Grote kans dat er ook voor jou dingen gaan veranderen door de economische gevolgen van de crisis. Daarom is het belangrijk om je voor te bereiden op een andere manier van werken, of misschien zelfs ander werk. Wil je nieuwe vaardigheden ontwikkelen die aansluiten bij de huidige tijd of wil je je laten omscholen? Dan kun je mogelijk gebruik maken van de NL leert door-regeling.

Wat is de NL leert door-regeling?

De NL leert door-regeling is onderdeel van het tweede noodpakket van de overheid. Dit noodpakket is erop gericht om zo veel mogelijk banen te behouden. Tegelijkertijd is het belangrijk dat mensen zich aanpassen aan de nieuwe economische realiteit. Daarom biedt de overheid met de NL leert door-regeling aan zowel werkenden (werknemers, flexwerkers, zzp’ers en ondernemers) als werkzoekenden de mogelijkheid om scholing te volgen.

Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt kan gebruikmaken van de NL leert door-regeling. Dat houdt in dat je in het vierde kwartaal van dit jaar de mogelijkheid krijgt om gratis (online) scholingsactiviteiten te volgen.

Waarom om- of bijscholen?

Om- of bijscholing is niet alleen een goed idee als je op zoek bent naar ander werk. Het kan je ook helpen om mee te bewegen met de veranderingen in je organisatie. Komt je functie door de huidige omstandigheden te vervallen of gaat je functie er anders uitzien? Dan is het verstandig om je te laten omscholen of bijscholen, zodat je je werk goed kunt blijven doen of misschien een andere functie binnen je organisatie kunt vervullen. Wist je overigens dat Online Marketeer officieel een krapteberoep is? Het is dus zeker de moeite waard om te kijken hoe jij je op dat vlak kunt verder ontwikkelen, of zelfs omscholen.

Wil je op de hoogte gehouden worden over de NL leert door subsidie?

Op dit moment is de overheid nog bezig met invulling geven aan de manier waarop je gebruik kunt maken van de NL leert door-subsidie voor om- en bijscholing. Naar verwachting zal hier in het vierde kwartaal van 2020 meer duidelijkheid over zijn. Wil je dat we je hierover op de hoogte houden? Laat dan hieronder je gegevens achter zodat we contact met je kunnen opnemen zodra we meer weten.

Nog vragen? Laat het ons weten

Heb je naar aanleiding van bovenstaand artikel nog vragen? Onze opleidingsadviseurs vertellen je graag meer over de mogelijkheden van onze opleidingen en de arbeidsmarktscan van Loopbaanadvies Centrum Nederland. Neem contact met hen op via 020 – 5 126 501 of vul ons contactformulier in. Dan bellen we je zo snel mogelijk terug.