Selecteer een thema

Selecteer een thema

Pak je kansen bij SRM met de nieuwe STAP-subsidie

Hij komt eraan, de nieuwe STAP-regeling. Met ingang van 1 maart 2022 kun je dan een budget van € 1.000,- per jaar aanvragen om te investeren in jouw verdere ontwikkeling. Alle opleidingen en trainingen van SRM komen in aanmerking voor de STAP-subsidie. En het mooie is: hiermee kun je maar liefst 54 SRM-trainingen kosteloos volgen.
 

Meer over de STAP-regeling 

STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Met deze regeling, die de regeling Aftrek studiekosten vervangt, willen de ministeries van SZW en OCW mensen die werken én werk zoeken stimuleren hun positie op de arbeidsmarkt te versterken door een opleiding, training of cursus te volgen. Per 1 maart 2022 kun je via UWV een budget van € 1.000,- aanvragen. Per persoon kan dat één keer per jaar.
 

Wanneer kom je in aanmerking voor STAP?

Je kunt een STAP-budget toegewezen krijgen als je: 

 • tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd bent;
 • in loondienst werkt, ondernemer bent of momenteel geen werk hebt;
 • burger van de Europese Unie bent;
 • de afgelopen twee jaar minstens zes maanden verzekerd bent geweest voor volksverzekeringen;
 • geen studiefinanciering, tegemoetkoming onderwijsbijdrage of andere publieke onderwijsinanciering ontvangt (met uitzondering van LLLK);
 • dit kalenderjaar nog geen STAP-budget hebt gekregen en er nog budget is; 
 • voor de opleiding STAP-budget kunt krijgen (volgens het scholingsregister van DUO).
 

Wacht niet te lang

In totaal gaat het om een subsidie van € 200 miljoen euro, die gelijkelijk verdeeld wordt over zes (in 2022 over vijf) termijnen. Elke oneven maand start er een nieuwe termijn. Dat betekent dat de bodem van deze subsidiepot periodiek bereikt wordt. Wacht dus niet te lang met het indienen van je aanvraag, anders loop je het risico dat de pot al leeg is.
 

STAP bij SRM

Hoewel STAP op 1 maart 2022 officieel in werking treedt, kun je je al op 1 februari inschrijven voor jouw SRM-training of -opleiding. Je krijgt dan een STAP-aanmeldbewijs van ons. Hiermee kun je je (samen met je DigiD) aanmelden bij het UWV-STAP-portal.

Alle opleidingen uit ons aanbod komen in aanmerking voor de STAP-subsidie. Welke opleiding of training je ook wilt volgen, je kunt er dus altijd € 1.000,- subsidie voor krijgen. Daar komt bij dat je maar liefst 54 trainingen vanuit de STAP-regeling zelfs helemaal kosteloos kunt volgen. Benieuwd welke trainingen dat zijn? We zetten ze graag voor je op een rij.

Bekijk de trainingen

Bekijk de trainingen

Zit hier geen training voor je bij? Kijk dan op www.srm.nl voor het volledige overzicht van onze opleidingen. Deze kun je allemaal deels vanuit het STAP-budget bekostigen.

Hoe werkt het?

De aanmeldingsprocedure voor STAP werkt als volgt:

 • Meld je aan voor de opleiding of training van jouw keuze. Je krijgt dan van ons je STAP-aanmeldbewijs.
 • Met je STAP-aanmeldbewijs en je DigiD meld je je vervolgens aan bij het UWV-STAP-portal. 
 • UWV beoordeelt je STAP-aanvraag. 
 • Je krijgt een ‘go’ (informatie ook aan opleider) of een ‘no go’ (informatie alleen naar student).
 • Een ‘go’ betekent dat je voldoet aan de voorwaarden voor STAP. UWV keert jouw subsidie dan aan ons uit. Wij verrekenen deze subsidie dan in de prijs van je opleiding of training. 
 • Een ‘no go’ houdt in dat je niet voldoet aan de voorwaarden. UWV keert de subsidie dan niet aan ons uit. In dat geval kijken wij graag samen met jou naar je mogelijkheden bij SRM.
 

Nog vragen of behoefte aan persoonlijk advies?

Heb je nog vragen over de SRM-trainingen die je met het STAP-budget (kosteloos) kunt volgen? Neem contact met ons op via 020 – 2 137 439 of info@srm.nl. Wij staan je graag te woord.