Selecteer een thema

Selecteer een thema

SEO nieuws & tips van Martijn Koetsier - #28

SEO-specialist en copywriter Martijn Koetsier selecteert elke week de belangrijkste nieuwtjes, handige tips en inspirerende SEO-successen. Wil je direct aan de slag om de resultaten van je eigen website of die van je werkgever te verbeteren? Schrijf je dan in voor de populaire training SEO & Copywriting of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Tip 1: Over die 'broad core algorithm update' van 1-8

Menig SEO zal zich op zijn vakantieadres verslikt hebben in z'n cocktail bij het zien van de verschuivingen rond 1 augustus. Google rolde zoals ze zelf zeiden een ’broad core algorithm update’ uit en deelde flinke klappen uit. Daar werd direct al volop over gespeculeerd. Het best onderbouwde stuk dat ik daar over las is van Marie Haynes. Daaruit blijkt ook nog weer eens hoe interessant de Quality Raters’ Guidelines zijn waar ik het vorige week al over had.

>> The August 1, 2018 Google Update strongly affected YMYL sites

Tip 2: Altijd handig, de basics van keywordanalyse

Ze werken daar bij Moz lekker door in de zomer. Vorige week deelde ik al update #2 uit hun Beginner’s Guide, deze week hebben ze #3 al klaar. Geen lange lijst met tools, maar een lekker leesbaar en uitgebreid artikel over de denkwijze achter je keywordanalyse. Zonder dat zijn de meeste tools weinig waard.

>> Rewriting the Beginner's Guide to SEO, Chapter 3: Keyword Research

Tip 3: Waarom zouden we nog websites maken?

Om Google te plezieren natuurlijk, dat op een dag eigenlijk het liefst alles op de SERP laat zien. Daar lijkt het tenminste op met deze nieuwe rich results, die vorige week gepresenteerd werden. Dat vragen worden beantwoord op de SERP zien we natuurlijk al langer. Maar deze functie lijkt nog meer content direct naar de SERP te gaan halen.

>> Google Adding FAQ, Q&A and How To Verticals to Search Results

Tip 4: SEO, het minst populaire jongetje in de marketingklas?

Als je dit onderzoek moet geloven tenminste. Opvallend, maar ook weer niet heel verrassend. Als een van de redenen wordt genoemd dat veel bedrijven het middel niet zo goed snappen.Daar kan ik wel inkomen. Vooral aangezien er nog altijd SEO’s zijn die hun best doen hun werk in nevelen te hullen en zo mysterieus mogelijk te laten lijken. Aan de andere kant… het geeft ook aan hoeveel kansen er nog altijd liggen.

>> How Businesses Use Digital Marketing in 2018

Tip 5: Aan de slag met UX voor je SEO

SEO en UX, eigenlijk horen ze hand in hand te gaan. Want het is leuk als er bezoekers op je site komen, het wordt nog leuker als ze daar ook daadwerkelijk iets doen. Toch wordt die combinatie op veel websites nog lang niet zo logisch toegepast als je zou denken. Hoe je dat wel doet lees je in dit artikel. Mét een paar keiharde case studies.

>> UX: The New Ranking Factor

Over Martijn Koetsier

Martijn Koetsier werkt als freelance SEO Copywriter onder de naam Textualize en is bij SRM actief als docent, coach en examinator. Martijn ontwikkelde voor SRM o.a. de populaire cursus SEO & Copywriting.

In de intensieve training SEO & Copywriting leer je de basis van SEO, de ranking factors van Google en het uitvoeren van zoekwoordanalyses. Vervolgens benut je deze kennis om met overtuigende teksten je klanten te verleiden met meer verkeer naar je website én een hogere conversie tot gevolg.