Selecteer een thema

Selecteer een thema

SEO nieuws & tips van Martijn Koetsier - #31

SEO-specialist en copywriter Martijn Koetsier selecteert elke week de belangrijkste nieuwtjes, handige tips en inspirerende SEO-successen. Wil je direct aan de slag om de resultaten van je eigen website of die van je werkgever te verbeteren? Schrijf je dan in voor de populaire training SEO & Copywriting of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Tip 1: In het verleden behaalde resultaten...

… worden voortaan misschien wel bovenaan de SERP geplaatst. Google is het in ieder geval aan het testen. Na een zoekopdracht kun je dus een dropdown-menu zien met daarin pagina’s die je eerder bezocht na een vergelijkbare zoekopdracht.

>> Google Testing "Relevant History" Section in Mobile Search Results

Tip 2: Crawl budget: wat is het en wat moet je ermee?

Het crawl budget van je site bepaalt hoeveel pagina’s Google crawlt per keer dat de spiders langskomen. Hoe groter je crawl budget, hoe sneller nieuwe pagina’s en wijzigingen worden geĆÆndexeerd. Klinkt dat nog wat abstract? Of vraag je je nu af wat je eigen crawl budget is? En hoe je deze vergroot?

>> Crawl budget for SEO: the ultimate reference guide

Tip 3: Persona's maken in een handomdraai

Weet je niet zo goed hoe je moet beginnen met het creĆ«ren van een persona? Deze nieuwe en gratis tool van Hubspot helpt je op weg. Je maakt er makkelijke meerdere persona’s mee. Die kun je vervolgens downloaden, maar daar wil Hubspot wel graag wat persoonsgegevens voor terug.

>> Make My Persona

Tip 4: Handleiding: een content-audit voor SEO

Content is King. Ik krijg altijd een beetje braakneigingen van dat adagium. Het is de oorzaak van een internet boordevol overbodige onzinartikelen. Misschien heb je daar zelf in een inspiratieloze bui ook wel eens aan bijgedragen. Ik wel in ieder geval šŸ™Š Gelukkig is het nooit te laat om je leven te beteren. Bijvoorbeeld door eens heel kritisch naar je content te kijken. In dit artikel vind je een paar methodes voor een grondige content-audit.

>> How to Conduct a Content Audit for SEO - Siege Media 

Tip 5: Wegwijzers voor de mobile-first index

Voordat je nachten wakker ligt van de vraag hoe je links naar je eigen website krijgt, is het goed om eerst eens binnen je eigen website te kijken. Interne links dus. Waarom, en wat dat met Googles mobile-first index te maken heeft, lees je in dit uitgebreide artikel.

>> Internal Linking & Mobile First: Large Site Crawl Paths in 2018 & Beyond - Moz

Over Martijn Koetsier

Martijn Koetsier werkt als freelance SEO Copywriter onder de naam Textualize en is bij SRM actief als docent, coach en examinator. Martijn ontwikkelde voor SRM o.a. de populaire cursus SEO & Copywriting.

In de intensieve training SEO & Copywriting leer je de basis van SEO, de ranking factors van Google en het uitvoeren van zoekwoordanalyses. Vervolgens benut je deze kennis om met overtuigende teksten je klanten te verleiden met meer verkeer naar je website Ć©n een hogere conversie tot gevolg.