Selecteer een thema

Selecteer een thema

SEO nieuws & tips van Martijn Koetsier - #33

SEO-specialist en copywriter Martijn Koetsier selecteert elke week de belangrijkste nieuwtjes, handige tips en inspirerende SEO-successen. Wil je direct aan de slag om de resultaten van je eigen website of die van je werkgever te verbeteren? Schrijf je dan in voor de populaire training SEO & Copywriting of meld je aan voor de nieuwsbrief.
 

Tip 1: Google toch blind voor tabs en accordeons?

Met de aankondiging van Googles mobile-first index ging er een zucht van verlichting door de SEO-wereld. Je teksten in tabbladen en accordeons zouden daarmee namelijk ook eindelijk goed gecrawld en geïndexeerd worden. Uit een test van Dan Petrovic blijkt alleen wat anders. In 3 sets van websites met vergelijkbare content scoorden de sites met zichtbare content beter dan de sites met ‘verborgen’ content. Google reageerde ook al trouwens.

>> [SEO Test] Tabs and Accordions not OK in Mobile-First

Tip 2: Een presentatie over de toekomst van SEO

Nou ja, voor een groot deel ook over de recente geschiedenis en de actuele staat van SEO. Maar met een vooruitblik erbij een mooie opfrisser voor als je het overzicht even kwijt was.

>> The Future of SEO #LearnInbound

Tip 3: Wat een carousel snippet is en hoe het werkt

Alsof Google nog niet genoeg snippets over de SERP uitstrooit. Maar goed, de hoeveelheid informatie die je in één featured snippet kwijt kunt is beperkt. Dus wat bedacht Google? Precies, een snippet die meerdere snippets binnen dezelfde snippet kan laten zien.

>> Exploring Google’s new carousel featured snippet - STAT Search Analytics

Tip 4: PageRank, dat bestaat toch niet meer?

Als er over één SEO-onderwerp veel verwarring, dan is het PageRank. Weet je het ook niet helemaal zeker? Laat Tim Soulo van Ahrefs je het dan maar even haarfijn uitleggen.

>> Google PageRank is NOT Dead: Why It Still Matters in 2018

Tip 5: Even lekker mopperen over Chrome 69

Vorige week rolde en nieuwe versie van Chrome uit. Daar werd vanuit SEO-hoek nogal wat op gemopperd. Ik vind het eigenlijk allemaal wel meevallen, maar als je lekker mee wilt mopperen lees je hier waarover precies.

>> Google Chrome 69 & SEO Annoyances

Over Martijn Koetsier

Martijn Koetsier werkt als freelance SEO Copywriter onder de naam Textualize en is bij SRM actief als docent, coach en examinator. Martijn ontwikkelde voor SRM o.a. de populaire cursus SEO & Copywriting.

In de intensieve training SEO & Copywriting leer je de basis van SEO, de ranking factors van Google en het uitvoeren van zoekwoordanalyses. Vervolgens benut je deze kennis om met overtuigende teksten je klanten te verleiden met meer verkeer naar je website én een hogere conversie tot gevolg.