Selecteer een thema

Selecteer een thema

SEO nieuws & tips van Martijn Koetsier - #36

SEO-specialist en copywriter Martijn Koetsier selecteert elke week de belangrijkste nieuwtjes, handige tips en inspirerende SEO-successen. Wil je direct aan de slag om de resultaten van je eigen website of die van je werkgever te verbeteren? Schrijf je dan in voor de populaire training SEO & Copywriting of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Tip 1: Gaat Google weer bezig met authorship?

Google Authorship is een van de meest aangehaalde voorbeelden van de grilligheid van Google. Eerst volop promoten, om het vervolgens zonder waarschuwing de nek om te draaien. Toch lijkt Google het belang van een betrouwbare auteur weer in te gaan zien. De geruchten doen met de E-A-T-updates van dit jaar in ieder geval weer volop de ronde.

>> Author Authority: Does It Matter for Your Content and SEO | Stone Temple

Tip 2: Gratis cursus technische SEO

Da’s toch aardig van SEMrush: een gratis cursus technische SEO door Bastian Grimm. Ik zag zo snel geen heel vervelende marketingaddertjes, dus profiteer ervan als je wel een stevige introductie in de technische aspecten van SEO kunt gebruiken.

>> SEMrush Academy

Tip 3: Hoe goed snappen ze SEO bij Google zelf eigenlijk?

Google wil veel. En snel. Wie kijkt er nog van op eigenlijk? Vliegtickets, hotels, weerberichten… je vindt het allemaal op de SERP en de pagina’s die Google speciaal inricht voor bepaalde diensten. En je zult verbaasd zijn over welke SEO rookie mistakes ze daar maken…

>> I Understand Google Better than Google

Tip 4: En hoe serieus moet je hun advies dan nog nemen?

Tsja, als we dan toch bezig zijn. In dit artikel een flink aantal punten waarop het advies van Google flink afwijkt van de praktijk waar we elke dag in werken.

>> How Much Do Google Officials' Tweets & Posts Affect Your SEO Strategy?

Tip 5: Kortom, er is nog genoeg werk te doen... voor ons dan

>> The $80BN SEO Industry: 29 Case Studies & Insights - Gaps

 


Over Martijn Koetsier

Martijn Koetsier werkt als freelance SEO Copywriter onder de naam Textualize en is bij SRM actief als docent, coach en examinator. Martijn ontwikkelde voor SRM o.a. de populaire cursus SEO & Copywriting.

In de intensieve training SEO & Copywriting leer je de basis van SEO, de ranking factors van Google en het uitvoeren van zoekwoordanalyses. Vervolgens benut je deze kennis om met overtuigende teksten je klanten te verleiden met meer verkeer naar je website én een hogere conversie tot gevolg.