Selecteer een thema

Selecteer een thema

SEO nieuws & tips van Martijn Koetsier - #37

SEO-specialist en copywriter Martijn Koetsier selecteert elke week de belangrijkste nieuwtjes, handige tips en inspirerende SEO-successen. Wil je direct aan de slag om de resultaten van je eigen website of die van je werkgever te verbeteren? Schrijf je dan in voor de populaire training SEO & Copywriting of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Tip 1: Live: een potje SEO-blufpoker

Waar herken je een goede SEO aan? Wat sommige SEO’s betreft aan de hoeveelheid artikelen die ze publiceren. Anderen doen liever waar het eigenlijk om draait: resultaten boeken. Nick Eubanks combineert het gewoon. Hij ging een weddenschap aan om de #1-positie op de zoekterm “keyword tool” te behalen. Zijn strategie en resultaten bekijk je semi-live in dit artikel.

>> Keyword Tool & The SEO Behind Ranking #1

Tip 2: Geheim wapen in de strijd om featured snippets

Nooit geweten: Google heeft een aparte zoekmachine voor tabellen. Leuk, maar wat moet ik daarmee? Wat dacht je van onderzoek doen voor featured snippets die bestaan uit tabellen? Vul bijvoorbeeld eens een voor jou relevante zoekterm in (nu alleen nog in het Engels). Bekijk de topresultaten en ontdek zo aan welke eisen een goede tabel volgens Google moet doen.

>> Pro #SEO Tip

Tip 3: Over featured snippets gesproken...

De informatie erover is ook nogal versnipperd hè? Een artikeltje hier, een artikeltje daar… Gelukkig houdtEric Enge van Stone Temple al z'n eigen onderzoek bij in één mega-artikel. Dat artikel wordt regelmatig geüpdatet, dus grote kans dat ik ’m hier nog wel vaker ga noemen.

>> Complete Guide to Featured Snippets | Stone Temple

Tip 4: Moz Beginner's Guide to SEO update

Zet ’m maar in je bookmarks, deze nieuwe update van Moz’ Beginner’s Guide to SEO. Dit keer over technische SEO, waarbij je de basics leert over hoe een website eigenlijk werkt, HTML, CSS, JavaScript, JSON-LD en nog veel meer.

Mocht je de eerdere delen gemist hebben:

  • Deel 1
  • Deel 2
  • Deel 3
  • Deel 4

>> Rewriting the Beginner's Guide to SEO, Chapter 5: Technical Optimization

Tip 5: Voor de nerds: zelf structured data schrijven

Structured data is tegenwoordig het cement waarmee je het fundament van je SEO-basis verder verstevigt. Als je met Wordpress werkt kun je hier wel plug-ins voor vinden, maar dat is niet voor iedereen een optie. Je kunt het uitbesteden aan een developer, maar je kunt ook zelf aan het schrijven slaan. Deze handleiding helpt je op weg. Sowieso even lezen om te snappen wat het nu eigenlijk is en waarom het werkt.

>> An SEO’s Guide to Writing Structured Data (JSON-LD)

 

Over Martijn Koetsier

Martijn Koetsier werkt als freelance SEO Copywriter onder de naam Textualize en is bij SRM actief als docent, coach en examinator. Martijn ontwikkelde voor SRM o.a. de populaire cursus SEO & Copywriting.

In de intensieve training SEO & Copywriting leer je de basis van SEO, de ranking factors van Google en het uitvoeren van zoekwoordanalyses. Vervolgens benut je deze kennis om met overtuigende teksten je klanten te verleiden met meer verkeer naar je website én een hogere conversie tot gevolg.