Selecteer een thema

Selecteer een thema

SEO nieuws & tips van Martijn Koetsier - #40

SEO-specialist en copywriter Martijn Koetsier selecteert elke week de belangrijkste nieuwtjes, handige tips en inspirerende SEO-successen. Wil je direct aan de slag om de resultaten van je eigen website of die van je werkgever te verbeteren? Schrijf je dan in voor de populaire training SEO & Copywriting of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Tip 1: Local Search Ranking Factors survey van Moz

Moz doet elk jaar onderzoek naar ranking factors op het gebied van local SEO. Kleine kanttekening: de resultaten worden gebaseerd op vragenlijsten die zijn ingevuld door SEO’s. Geen checklist die je blind moet volgen dus, maar wel genoeg stof om over na te denken.

>> Announcing the 2018 Local Search Ranking Factors Survey - Moz 

Tip 2: Voor de laaaatste keer over die 1-8 update

Het was een stormachtige zomer voor menig SEO. Als je tenminste te maken had met websites die een tik kregen van de grote update in augustus. Dit artikel geeft (achteraf dan) het beste advies over wat je naar aanleiding van deze update kon doen. Het goede nieuws: je kunt het nog steeds doen! Spoiler: niks.

>> Algorithm Analysis In The Age of Embeddings

Tip 3: Heb je nog ruimte over in je browserbalk?

Mooi, dan heb je hier nog eens zeven handige plugins die je erbij kunt zetten. Het is tenslotte bijna Sinterklaas. En, vooruit, het echte SEO-nieuws is ook een beetje mager deze week.

>> 7 Essential SEO Browser Extensions & Plugins

Tip 4: Uitzending Gemist: SEO Benelux Meet-up

Vorige week was de eerste meet-up van SEO Benelux, een actieve en leerzame Facebookgroep over SEO. Ik kon er helaas zelf niet bij zijn maar las goede verhalen in de groep. Hieronder één van de presentaties die werd gegeven. Wil je weten wat je nog meer hebt gemist, dan kijk je gewoon eens in de groep. Daar zijn ook videos van het event terug te zien.

>> SEO E-Commerce Best Practices - SEO Benelux Meetup #seo

Tip 5: Mijn goede SEO-voornemen voor 2019...

… is om meer campagnes in Google Ads te draaien. Klinkt misschien gek voor een SEO, maar het is een advies dat ik vaak van andere SEO’s krijg en nu eens op ga volgen. Waarom? Dat zie je in deze video.

>> What SEOs Can Learn from AdWords - Whiteboard Friday - Moz

Over Martijn Koetsier

Martijn Koetsier werkt als freelance SEO Copywriter onder de naam Textualize en is bij SRM actief als docent, coach en examinator. Martijn ontwikkelde voor SRM o.a. de populaire cursus SEO & Copywriting.

In de intensieve training SEO & Copywriting leer je de basis van SEO, de ranking factors van Google en het uitvoeren van zoekwoordanalyses. Vervolgens benut je deze kennis om met overtuigende teksten je klanten te verleiden met meer verkeer naar je website én een hogere conversie tot gevolg.