Selecteer een thema

Selecteer een thema

SEO nieuws & tips van Martijn Koetsier - #11

SEO-specialist en copywriter Martijn Koetsier selecteert elke week de belangrijkste nieuwtjes, handige tips en inspirerende SEO-successen:

Een praktisch kijkje in de linkbuilding-keuken

Artikelen over linkbuilding blijven vaak hangen op het niveau van voor de hand liggende suggesties: gastblogsbroken linkbuilding10X-content en ga zo maar door. Dit artikel begint daar ook mee, maar gaat daarna gelukkig verder met praktische tips. Vooral interessant voor wie nog nooit aan linkbuilding heeft gedaan en daar misschien eens voorzichtig mee wil beginnen. (via Niek van Son) 
 

Schatzoeken in Googles Knowledge Graph

De Knowledge Graph van Google is heel simpel gezegd een gigantische kennisbank waarin de onderlinge relaties van allerlei onderwerpen, entiteiten en informatie in kaart zijn gebracht. De meest zichtbare toepassing hiervan is de Knowledge Panel, die je bij veel zoekopdrachten aan de rechterkant van de SERP ziet. En dáár is voor SEO’s een boel interessant informatie te vinden. Lees het volledige artikel voor meer informatie! 
 

Machine learning bij Google in optima forma

Medische diagnoses, klantvriendelijke chatbots, fraudebestrijding… de praktische toepassingen van machine learning blijven even verbazingwekkend als inspirerend. Google is er natuurlijk ook al een tijdje druk mee bezig. Dat heeft naast RankBrain ondertussen tot nog een mooi stukje verrijking van ons online leven geleid. 

Martijn Koetsier werkt als freelance SEO Copywriter onder de naam Textualize en is bij SRM actief als docent, coach en examinator. Martijn verzorgt bij SRM o.a. de populaire cursus SEO & Copywriting