Selecteer een thema

Selecteer een thema

SEO nieuws & tips van Martijn Koetsier - #12

SEO-specialist en copywriter Martijn Koetsier selecteert elke week de belangrijkste nieuwtjes, handige tips en inspirerende SEO-successen:

Hoe Google weet wat Dotan en Donald Trump gemeen hebben

Het bestuderen van patenten is een specialisatie op zich binnen SEO. Het geeft een beeld van waar Google mee bezig is, wat voor elke SEO met een vooruitziende blik natuurlijk waardevolle informatie is. 

Vorige week kwam een patent aan het licht dat het waard is om je even in te verdiepen. Het laat namelijk zien hoe Google bepaalt of verschillende entiteiten een onderlinge relatie hebben en welke invloed dat op zoekresultaten heeft. 

In het artikel Google patent on related entities and what it means for SEO leer je meer over wat dit voor jou betekent. 
 

Hoe gebruik je bovenstaande kennis in je SEO-strategie


Goed, entiteiten en hun onderlinge relaties zijn dus waardevol voor Google. En daarmee ook voor je SEO-strategie. Maar wat kun je daar nu concreet mee?

Dit artikel geeft een mooie voorzet door eens hardop na te denken over entity-first indexing. Het is de eerste in een serie van 5 en ik kan deze filosofische insteek tussen alle checklists en nieuwsartikelen wel waarderen. Benieuwd naar het vervolg! 
 

Hou je van lijstjes?

En van tools? Mooi, dan heb je hier de moeder aller tool-lijstjes. Handig onderverdeeld in categorieën zoals keywordtools, linkaudit-tools, scrapers en wat al niet meer. Ook zie je direct welke gratis en betaald zijn. 

Martijn Koetsier werkt als freelance SEO Copywriter onder de naam Textualize en is bij SRM actief als docent, coach en examinator. Martijn verzorgt bij SRM o.a. de populaire cursus SEO & Copywriting